Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak velük? Kikészíte...

Mit csináljak velük? Kikészítenek a "haverok" (? )

Figyelt kérdés

Olvastam már itt ehhez hasonlót, de ez mégis más...

Tavaly félévkor (6.) Elment tőlünk egy "rongy" gyerek, akit mindig átkozódott, így felhívva magára a figyelmrt, ezért szinte naponta megverték...

Mióta ő elment, azóta egy másik szerencsétlent, és Engem szivatnak...

Engem megverni nem mernek, mert 4 évig jártam Judo -ra (cselgáncs), de a másik gyereket szintén ütik.

Engem nem testileg, hanem lelkileg bántanak...

4-5 főn csapat mindig engem szekál, néha egymást ha összekapnak.

Ének órán helyettesítő tanár volt, és amikor énekeltünk, akkor szokás szerint átköltötték a dalt úgy, hogy az anyám neve legyen benne. Magyarán fél éve szidják az anyámat...

Már mindent megpróbáltam...

Próbáltam Szépen beszélni velük, 1 hétig abbahagyták..

_

Próbáltam Megverni őket megint egy hét...

_

Osztályfőnöknek szóltam kb fél hónapig semmi.

_

Próbálkoztam a Tesitanárral, (akinek mellesleg ugyanúgy hívták az anyukáját :P) nekik a mezeit 4× kellett lefutniuk, de semmit se ér..

Egyik sem...

Próbáltam már azt is, hogy nem szóltam hozzájuk, elkerültem őket, de valamiért, csoportmunkában is mindig egybe kerülünk. Ők ezt viccnek gondolják, de nem tudják mennyire rosszul esik ez nekem.

Akkor persze jó vagyok nekik ha valamit adok meg ilyenek..

Van benne úgymond 2 "barát", ők csak akkor használnak trágár szavakat felém nézve, ha a másik 3 ott van.

Mit tegyek? Pls help [BOCS HOGY HOSSZÚ LETT]

2011. febr. 19. 18:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Beszélj a szüleiddel, lehet, hogyha ők panaszolnák el az ofődnek a dolgot, akkor lenne haszna.
2011. febr. 19. 18:43
 2/10 anonim ***** válasza:

Hát sok mindent nem tudsz.

Mondtad már nekik,hogy "tudjátok,hogy nekem ze milyen szärul esik,mert nektek lehet,hogy qurva jó poén,de nekem nem,még lehet,hogy az elején vicces volt,de mostmár unalmas és nem tudom,hogy ti miért nem unjátok még" vagy valami hasonló..

2011. febr. 19. 18:46
 3/10 A kérdező kommentje:

1.: Majd megpróbálom! Köszi!

2.: pár napja már mondtam h ez sz@rul esik, (persze nem olyan pontosan mint hogy leírtad) de lexarták... Majd megpróbálom megint. Köszi!

2011. febr. 19. 19:02
 4/10 anonim ***** válasza:

Nincs idosebb fiutestvered( vagy egyeb nagydarab/kigyurt/ijeszto rokonod) akire odafigyelnenek es aki jol eltudja nekik magyarazni, hogy ezt most fejezzek be?

Vegso esetben szerintem szolj a szuleidnek, hogy lepjenek kapcsolatba az ofival, vagy esetleg az o szuleikkel. Habar ezzel az az egyetlen gond, hogy ha nem normalisak a gyerekek szulei, hiaba beszel veluk barki, vagy nem hiszik el, mert hogy "az en gyerekem SOHA nem tenne ilyet" vagy le se szarjak az egeszet, es megjobban eldurvulnak a dolgok.

Ha nagyon nem segit semmi, akkor en a helyedben sulit cserelnek. Ne hogy mar ilyenek miatt legyel kikeszulve, hidd el nem eri meg.

2011. febr. 19. 19:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Verd pofán valamelyiket csúnyán... Pld egy ofőit nem megér az egész?
2011. febr. 19. 19:11
 6/10 anonim ***** válasza:

óóóóó a régi szép idők :)

ilyen volt nálam is, csak a tibi bá (az ofő) megmondta, hogy rendezzük le ezt egymás között. mivel sok centivel, kilóval nameg izommal felettük vagyok, ezért elég rendesen megkapták a magukét (már-már élveztem, hogy szétverem ezt a mitugrász bandát.) íme a végeredmény:

én: semmi, egy karcolás sem esett rajtam.

mozsár: úgy pofán vertem, hogy eltaknyolt a sárba és szépen kifestette a kabátját.

ádi: annyira erős akart lenni, hogy egyedül kiállt ellenem, de a hülyesége az egyik fogába került.

gyuszi: egy gyomronvágás miatt a bunyó végéig a betonon fetrengett.

deszka: egy ütés miatt annyira elzsibbadt a keze, hogy nem tudott visszaütni, de még a telefonját is alig tudta megfogni.

a balhé után már mindegyik kussolt és messze elkerültek engem.

egyszóval meg kell mutatnod, hogy erős vagy és nem félsz tőlük, de ne az én módszeremmel, mert megrovást ugyan nem kaptam, de egy telefont, egy nike kabátot, egy zsebrádiót meg egy fogszabályzót kellet fizetnem a kedves szülőknek.

légy erős, mert a gyengéket szokták ugratni.

ja, és ezek nem haverok, hanem ellenfelek.

2011. febr. 20. 07:30
 7/10 anonim ***** válasza:
LEszervezed a 15 kert, vagy a 17 kert jobbik esetben. Egyébként beversz valamelyiknek egy-két maradandót és kész...
2011. márc. 4. 16:28
 8/10 anonim válasza:

Külföldön az ilyen "szekálás" (bullying) ellen komoly törvényi intézkedések vannak, amelyeket az oktatóknak szem előtt kell tartaniuk, és minden esetben azonnal és megtervezetten fel kell lépniük ellene. Sajnos Magyarországon még fel sem merült, hogy valahogy meg kéne címezni ezt a problémát, pedig rengeteg gyermek és fiatal életét teszi pokollá.

Mivel az állam nem segít, ezért kénytelen vagy te megpróbálni valahogy megoldani a problémát. A jó hír az, hogy nem lehetetlen. ;) Fiatal felnőttként (aki még emlékszik a sulira, gimnáziumra) azt tudom tanácsolni, hogy mindenképpen szólj valakinek, de ne áldozatként ("bántanaaak, tessék segíteni..."), hanem egyszerűen jelentsd a jelenséget, és követelj (amilyen erőteljesen csak tudsz) intézkedést ellene.

Ha a tanár nincs képben, próbálj meg rávilágítani, hogy ez nem csak egy gyerekcsíny, amit néhány rászólással el lehet intézni, hanem szociálisan a legdestruktívabb jelenség az iskolában, amelyet Nyugat-Európában már többé-kevésbé eredményesen, de mindeképpen szervezetten kezelnek.

Szokásos tanács még, a szólj vissza nekik, nézd le őket, valamiben alázd meg őket (becsapós földrajzos kérdések erre nagyszerűek), de tudom, hogy ezek nem működnek olyan jól a gyakorlatban. Végső esetben természetesen mindenképpen válts iskolát, ennyit nem ér az egész, egy gyereknek sem lenne szabad megtapasztalnia a bullying-et (nem is tudom, van-e rá hasonló jelentésű magyar szó, a "szekálás" valahogy nem elég erős).

2011. márc. 6. 12:02
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm az mindenkinek, de az utolsónak főképp.
2011. márc. 9. 15:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Verd meg őket, szerintem is meg kell mutatni hogy nem ők az erősebbek! És szerintem egy ilyen környezetben, ahol több ember nap mint nap érintkezik, nagyon fontos hogy meg legyen a rangsor. Ha nem akarsz alul maradni, mutasd meg mit tudsz. És ne hagy hogy másokat is bántsanak.
2011. márc. 19. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!