Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy állítsam le anyát?...

Hogy állítsam le anyát? Folyton kérdezget.

Figyelt kérdés

Anya folyton kérdezget,hogy milyen volt ma a suli,kik a barátaim meg ilyen mindennapos kérdések.Ezekkel nincs is baj,de múltkor megkérdezte,hogy ki tetszik fiúk közül.

Én nem mondtam neki semmit,de az az igazság,hogy nekem már barátom van és le is fekszünk egymással,de vigyázunk,szóval nem lehetek terhes.

Nem tudom,hogy hogyan vegyem rá,hogy ne kérdezősködjön,mert ha megtudná,hogy van pasim,akkor tuti,hogy azt akarná,hogy szakítsunk,de én szeretem a srácot és ő is szeret engem.De az a baj,hogy anyu elég vallásos(én nem!) :S

Hogy adjam a tudtára,hogy én nem akarok ilyenről beszélni?

15/l

2011. jan. 18. 22:38
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:

Azt, hogy nem enged el a balatoni nyaralótokhoz egy hétre, taljesen megértem, úgy, hogy én is 15 vagyok. Vagyis lehet, hogy nem e megértem a legjobb szó, de mindenesetre engem sem engednének el, pedig nem vagyok annyira "rövid pórázon" tartva.

És mondd el anyukádnak, nem muszáj rögtön az elején azzal kezdeni, hogy már lefeküdtetek, meg azzal se, hogy másfél éve együtt vagytok. De egyszer úgyis megtudja, vagy el kell mondanod, és talán jobb lenne, ha még most tudná meg, nem 2-3 évvel később.

Amúgy meg mondd meg neki, hogy kicsit ciki nekem ez a téma, anyámmal erről beszélni, meg mondd neki, hogy nincs semmi srác, de esetleg ne úgy, hogy "nem tetszik senki", hanem egy kicsit bővebben fejtsd ezt ki, talán akkor elhiszi.

De amúgy szerintem is simán rájöhetett már...

2011. jan. 23. 17:52
 22/31 anonim ***** válasza:

Az előző oldalon okoskodóktól kérdezném, hogy szerintük miért zárja ki az aktív nemi élet a tanulást? Szvsz a világon semmiért. Hagyjuk a sztereotípiákat, pláne hogy nem is válasz a kérdésre!

Kérdező: Az hogy 15 évesen nem enged el barátnőkkel a Balatonra, az teljesen érthető, nem ok arra, hogy különösebb vasszigort feltételezzünk anyukád részéről. Az ilyen összeköltözősdit a barátoddal még képzelődés szintjén is felejtsd el. A szerelem gallyra mehet (attól függetlenül, hogy pillanatnyilag mit érzel), anyukád viszont egy biztos pont az életedben.

Az óvszer önmagában igen nagy biztonságot ad, de nem 100%-osat. Teszem azt kiszakadhat, esetleg lehet gyári hibás, miegymás.

Azért ennyi alapján kijelenteni, hogy "gáz" anyukád van... hmmm... merész. Nyilván vannak összezördüléseitek (komolyan, kinek nincsen soha), de az elmondottak alapján feltételezni merem, hogy anyukád törődik veled, szeret téged, ebből kifolyólag pedig félt is téged. Lehet, hogy sejt valamit már és tényleg pont azért kérdezget folyton, mert szeretné, ha bíznál benne, beszélnél vele. Ha nagyon a nyomodban akarna lenni, akkor egy telefonhívásába kerülne leellenőrizni, hogy tényleg ott alszol-e, ahol mondtad. Hagyni akar neked elég mozgásteret, viszont ha kiderül, hogy hosszú ideje simán átvered, akkor ez a gesztus meg fog szűnni részéről és TÉNYLEG mindig ellenőrizni fogja, hogy ott vagy-e, ahol mondtad. Ha így nézzük, akkor azt mondanám, hogy avasd be.

Viszont lehet, hogy nem gyanít semmit konkrétan, szimplán csak szeretné időben tudni, hogy kivel fogsz járni esetleg később, ki tetszik neked. Ha erre mondod a jelenlegi barátodat, hogy ő szimpatikus, akkor szvsz anyukád jobban fog ügyelni rá hogy mikor vagy vele, mikor nem. Az, hogy kapásból eltilt, az valószínűtlen, viszont lehet, hogy biztos, ami biztos alapon néha-néha odatelefonál apádhoz vagy a barátnőhöz, akinél állításod szerint vagy, hogy tényleg ott vagy-e. Így nézve viszont megnehezítheted a saját életedet, ha elkezded beavatni.

Az nyilván nem járható út, hogy egyszer csak bejelented, hogy bocs anya, másfél éve hazudok, valójában rendszeresen szeretkeztünk is. Bár szerintem ez neked is nyilvánvaló, szóval, ha beavatod, akkor szép lassan, fokozatosan.

Mivel nem ismerlek sem téged, sem anyukádat, így ennél többet nem tudok mondani. Hazudni tudni kell (az hurrogjon le ezért, aki sosem hazudott életében, álszenteskedésből nem kérek), a kérdés, hogy ez esetben szükséges-e mindent tagadni.

2011. jan. 23. 18:58
 23/31 A kérdező kommentje:

Egyrészt azért nem akarom elmondani neki,hogy van pasim,mert akkor ha mondjuk vmilyen tantárgyból kapnék egy rossz jegyet,akkor tuti,hogy azzal jönne,hogy biztos azét kaptam,mert a tanulás helyet a pasimmal voltam.

Másrészt meg azért,mert én sem kérdezem,hogy neki ki tetszik :D

2011. jan. 23. 19:24
 24/31 anonim válasza:

Na hol is kezdjem....

Megértem, hogy nem mered anyukádnak elmondani, hogy 15 évesen nemi életet élsz és van egy barátod. Én se merném elmondani, hogy őszinte legyek. DE kezdjük ott, hogy miért dugsz ilyen fiatalon? Lehet én vagyok csak begyöpösödött, de egy 15 évesnek lánynak nem azzal kéne foglalkoznia, hogy mikor dobja szét a lábát. És ne mond, hogy " jaj ez most miért baj? hisz szeret engem és én is őt". Hidd el nekem, ha nem dughatna meg nem maradna veled egy percig se. Ezek a kapcsolatok még nem olyan komolyak, hogy odaadd magad valakinek. Ez nem olyan, hogy megbántam és visszacsinálom. Nem értem miért nem tudsz várni amíg felnősz? És olyas valakinek adod oda a szüzességed akit igazán szeretsz....

Szerintem még azzal kéne törődnöd, hogy mihez fogsz kezdeni magaddal majd, ha felnősz. Mostanság elég nagy divat, hogy minél előbb el kell veszteni, mert az olyan "menő". Az én meglátásom szerint csak ez annyit tesz, hogy az "összes" 13-16 éves lánynak a fejét azzal tömik, hogy ha elkurvulnak már valakik lesznek. Na, de inkább rátérek a következőre. Ha ezt anyukád megtudja mérhetetlenül nagy csalódás leszel neki. És az is meglehet, hogy saját magát fogja hibáztatni amiért ilyen rosszul nevelt! Szerintem szállj magadba!

2011. jan. 23. 19:57
 25/31 A kérdező kommentje:

Nem dobom szét mindenki előtt a lábam...

Mindig mondja,hog szeret és ezt el is hiszem neki,de egyszer kettesben voltam az anyukájával és ő is azt mondta,hogy biztos nagyon szerethet,mert még egy lányt se mutatott be neki.

Nem akarok elkurvulni,mert elég erős suliba járok és kitűnő vagyok,szóval nagy rá az esély,hogy jó egyetemre fogok menni.

Egyébként én sem akartam 15 évesen elveszteni...én is azt hittem,hogy majd utána szakít velem,meg minden,de nem így lett.A kapcsolatunk szerintem sokkal erősebb,mint régebben.

2011. jan. 23. 20:23
 26/31 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak.

Értem. Tehát aki 15 évesen nemi életet él az egy utolsó lotyó, aki egy nagy csalósás a szülei számára bizonyára. Aha. Szvsz nem a kérdezőnek kellene kettőtök közül magába szállnia első körben. Jogos, hogy szétmehet, de mi ez a totál negatív hozzáállás, hogy úgyis szétmegy. Pl.: volt gimis osztálytársam 16 évesen ismerkedett meg a szerelmével, mindmáig együtt vannak. Ennek már 5 és fél éve. Komolyan, miért nem tudnak egyesek idióta sztereotípiák és előítéletek nélkül véleményt formálni? :/

2011. jan. 23. 21:33
 27/31 anonim ***** válasza:

édes Istenem bárcsak anyám folyton kérdezgetne.

örülj neki, mert eljön majd az az idő is....

2011. jan. 24. 02:00
 28/31 A kérdező kommentje:
Jó,rendben,hogy törődik velem,de ha mondjuk most közölném vele,hogy "Hé,anya,van egy pasim." ,akkor sztem nagyon kiakadna.Ezért nem akarom elmondani neki.
2011. jan. 24. 16:19
 29/31 anonim ***** válasza:

Egy valamit jol jegyezz meg:

A HAZUGSAG HAZUGSAGOT SZUL!

Lehet, hogy most meguszod egy kisebb buntetessel (bar ketlem, hogy anyukad ellenezne hogy baratod legyen), de kesobb sokkal rosszabb buntetest kapsz majd, ha egyszer lebuksz!

2011. jan. 25. 00:22
 30/31 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy nem kéne hazudnom neki,de félek elmondani...ma is úgy volt,hogy 3-ra itthon leszek(tnap ezt mondtam neki),de a suliban feltartottak és fél 4-re értem haza.Anya meg elkezdett kérdezősködni,hogy hol voltam,miért nem szóltam,hogy kések meg ilyenek.
2011. jan. 26. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!