Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Fiuk, lányok hol vannak a...

Fiuk, lányok hol vannak a reálosok?

Figyelt kérdés

Sok félévi eredményt olvasgattam, de mindenki matekot meg a fizikát utálja? Mindenki humán beállítottságú? Az oktatásban szülőkben keresendő a hiba? Hogy azt sulykolják a gyerekbe, ez nehéz a szülők pedig elnézőbbek a "nehéz" tantárgy iránt?

Egy reálos...

2011. jan. 17. 14:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

Én is humán beállítottságú vagyok, olyan gimibe is járok. Első 4 osztályban még szerettem a mateket, még ötödikben is valamennyire, de aztán ahogy jött a több és több anyag, egyre jobban megutáltam. Egyre jobban úgy éreztem, hogy semmi szükségem nem lesz rá az életben...Azóta már kb mindent el is felejtettem. meg a tanár sem volt valami jó...

Viszont egyre jobban kezdtem szeretni a magyart és az angolt, illetve a németet is el kezdtem tanulni. Szerencsére anyu hamar felfedezte, hogy a humán tárgyak fekszenek nekem. :) És úgy érzem, jól választottam.

A kérdésedre visszatérve, biztosan van errefelé sok reálos is. Az én tapasztalataim szerint nagyjából egyenlő arányban oszlik meg a reálosok és a humánosok aránya. Meg aztán a többiekről se feledkezzünk meg. :)

15/L

2011. jan. 17. 19:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, még eszembe jutott néhány dolog. :D

Sokszor nem számít, hogy a szülők milyen beállítottságúak(mint ez az egyik válaszoló példájából is kiderült), bár szerintem az esetek nagy részében öröklődik ez a dolog. Például az én anyukám is humán beállítottságú, tehát ezt tőle örököltem, azonban apukám meg a fizikában és a matekban profi.

Az pedig a legnagyobb hibája a szülőknek, amikor ráerőltetnek valamit a gyerekre. Nagyon rossz lehet olyasmire fektetni a hangsúlyt, amit nem szeretsz, és nem is igazán érted. Végigszenvedni jónéhány évet...

2011. jan. 17. 19:52
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Tanár függő minden tantárgy.[Kivéve persze a rajz meg minden amihez tehetség kell.]

Nálunk töriből kb mindenki 4-5,mert eszméletlen jó a tanárunk.Osztályom rühell tanulni,de ha következő félévben lesz töri szakkör,sokan fogunk járni rá:)

Matekból meg úgytűnik meghúznak egy csajt,és egy fiút is buktattak volna,ha nem vált iskolát.

Szóval szerintem eléggé tanár függő.

2011. jan. 17. 20:05
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Reálos vagyok, 8.os

A matek a kedvencem, elég jól megy. Szerintem így lesz egy kis szerencsém a felvételinél.

Fizika, kémia , szín 5ös.

Töriből épp hogy 4es lettem.

2011. jan. 17. 20:53
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem is van még rajtad kívül rengeteg reálos, és nem hiszem, hogy a többség azért humános, mert az könnyebb lenne, hanem egyszerűen azt jobban értik, vagy jobb a tanár.

Nekem 1.-től 4.-ig a matek volt a kedvenc tantárgyam. 5.-ben is nagyon szerettem, aztán jött a 6., első félévben még minden oké volt, 5ösön kívül nem volt más jegyem belőle [5db 5ös], második félévben meg ezek voltak a jegyeim: 1,4,4,4,4,4,5,5,5 [egyébként kiszámoltam, és ez pont 4,00, de a tanár évvégén emelés nélkül megadta az 5öst..:D rendes volt nagyon :]. A mértant mindig is utáltam [2. félévben CSAK mértannal foglalkoztunk, szerintem ezért voltak sz.r jegyem] , pedig apukám mérnök :)

Most 7.-ben új tanárt kapunk októberben. Ez a tanár nagyon jól elmagyarázza, meg dogáknál sosem ad nehéz példákat. [csak itt meg az a gond, hogy órán kb bealszok]

A fizika tanár [nekünk 6.-tól van fizika] rettentő cifra mondatokat tud alkotni, alig értem, felmérő előtt mindig apuval gyakorlok, de felelés is van, és ott nem számolni kell, hanem megtanulni azokat az érthetetlen mondatokat...Bár ennek ellenére 5ösöm van fizikából, de ezért eléggé meg kell szenvednem :)

Kémia meg...áhh..Az atomig minden oké volt, csak meg kellett tanulni 1-2 dolgot. De most...brr. És mennem kell kémia versenyre, de nem is értem egyáltalán, szerintem utolsó leszek.:D

Szóval nekem most már inkább a humán tantárgyak mennek. Magyar, angol, német mindet szeretem. Töri, föci, biosz..ezek is mennek [bár nem tudom, ezek humán tantárgyak-e, mindenesetre a matekhoz semmi közük x]

14/L

2011. jan. 17. 22:52
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nemtudok egyik oldal mellet sem érvelni, mert vagy egyformán jó vagyok belőlük vagy egyformán rossz. Töriből, fizikábó, irodalomból, kémiából nem tanulok és kitünő vagyok belőlük. Matekra szoktam készülni, mert a gyakorlás sosem árt mégha nagyon tudom is. Nyelvtanból pedig elméletből jó vagyok, de a helyesíráshoz nincs érzékem, de megszokott lenni az 5ös félévkor/évvégén.

Szerintem nem szabad senkit se besorolni, hogy most humán vagy reál beállítottságú. De sajnos énis észrevettem, hogy a reál tárgyakat kevesebben tudják. talán ez azért lehet, mert sok ember rosszul áll hozzá. Sokan amikor meghallják pl. kémiát már egyből rávágják, hogy érthetetlen, megtanulhatatlan, nehéz stb. Pedig csak józanparaszti ésszel átkell gondolni. De lehet még az is közre játszik, hogy sajnos nem sokan szeretik ezeket a tárgyakat.

2011. jan. 18. 17:01
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért abban is lehet valami, amit a kérdező mondott. Anyám egyértelműen humán beállítottságú, apám viszont inkább reálos. Jómagam is inkább a reál felé hajlok, bár a humán tárgyak is jól mennek. Szerencsésnek mondhatom magam ezalapján.

Viszont anyám - nem titkoltan - elnézné, ha nekem nem menne a matek, mert tudja, hogy valakinek egyszerűen nem fekszik. Ezzel szemben full ideges, ha föciből szar jegyet hozok, mert nem hiszi el, hogy nekem meg az nem megy (annyira azért nem tragikus a helyzet, 3.75 az átlagom belőle). Ez van.

Apám viszont elvárja, hogy - készségtárgyakat leszámítva - mindenből ötös legyek.

Tehát le lehet hurrogni a kérdezőt, de attól még részben igaza lesz. Persze - mint ahogy azt egyes válaszok is mutatják - ez nem minden esetben van így, de az én esetem élő példa rá.

2011. jún. 1. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!