Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Fiuk, lányok hol vannak a...

Fiuk, lányok hol vannak a reálosok?

Figyelt kérdés

Sok félévi eredményt olvasgattam, de mindenki matekot meg a fizikát utálja? Mindenki humán beállítottságú? Az oktatásban szülőkben keresendő a hiba? Hogy azt sulykolják a gyerekbe, ez nehéz a szülők pedig elnézőbbek a "nehéz" tantárgy iránt?

Egy reálos...

2011. jan. 17. 14:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem beszélik be ezt senkibe...

Én hót reálos szülőktől származom, mégis humános vagyok. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni a reálos tantárgyakat, hármasnál jobb sosem voltam. Ez van, sosem mondták, hogy nem baj, ez nehéz, ezért nem tudod.

Függ a gyerektől is, nem lehet mindenki tökéletes. Azt pedig nem vetheted senki szemére, hogy rossz fizikából vagy kémiából, ha nem érti és próbálkozik vele.

Menj emelt reálra, aztán ott lesznek neked reálosok.

Egy humános.

2011. jan. 17. 14:20
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
Én humános vagyok,minden humán tantárgyból szín 5-ös vagyok de reálból 3-as,és nem azért mert arra kevesebbet tanulok hanem egyszerűen nem tudok ennél jobbat szerezni,és igen a szüleim elnézőek ebben mert látják hogy hajtok arra hogy sikerüljön.
2011. jan. 17. 14:27
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

én reálos vagyok és tényleg mindenki humános szinte

talán azért van mert az egyiket lényegesen könnyebb megtanulni...

2011. jan. 17. 14:37
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
ja nekem is szüleim reálosak
2011. jan. 17. 14:38
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó !

NEm sokkal könnyebb megtanulni, ugyanis ha olyan könnyű lenne, szerinted buknánakbelőle ? NEm, mert mindenki meg tudná tanulni. Jó, persze vannak olyan tárgyak, amiket be kell magolni, de ha megnézed, akkor meg kell értened a nyelvtant, az irodalmat, a törit is, ahhoz, hogy tudd.

Úgy, mint a reált.

2011. jan. 17. 14:40
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

van olyan amit meg kell érteni de magolni is kell

és aki nem tanul az humán vagy reál mind1 mert megbukik

2011. jan. 17. 15:30
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én totál reálos vagyok. Matek, kémia, fizika sima ötös, pedig alig tanulok rá, inkább csak a házit írom meg. Irodalom, töri, nyelvtan már nehezebben megy, pedig sokkal többet tanulok rá, de egyszerűen nem találom bent a logikát(nem azt mondom, hogy logikátlan).

Am tényleg több a humán, de azért vannak reálosok is.

18/L

2011. jan. 17. 15:53
 8/17 A kérdező kommentje:
Most itt senkit nem akarok, le vagy éppenséggel fölminősíteni. De pl.: azt látom, tapasztalom hogy, szinte általános iskola, 4-5. osztályában kialakul az a brrr. utálom a számokat, matekot stb. Ezzel nem is lenne baj, de az már igen hogy, mikor felsőoktatásba jelentkezik a leendő hallgató, BTK-Töri, szociológia, politológia oda jelentkezik. Most tudom hogy ott is tanulni kell, meg aki tényleg elhivatottságból megy oda.. de az esetek 50-60%ban csak a lógósok járnak oda. Másrészt vannak humán tárgyaim, ami a humánosoknak fő tárgy, sokszor hetekig görcsölnek rajta, nekem meg más reálosnak csemege, pont az a tantárgy aminél vizsgát megelőző este lehet menni bulizni. Most ezzel nem minősítek senkit sem, de elgondolkodtató ahol pont nem magolásra van szükség hanem némi logika, akkor ott mindenki elvérez...
2011. jan. 17. 16:26
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon utálom a humán tárgyakat(rossz a tanár nagyon, ráadásul mind a 3-at ugyanaz tanítja...), inkább tanulnék matekot mint magyart vagy törit. A matekban ami le van írva, az úgy van és kész. Na, az irodalomban meg bemagyarázzák, hogy "ez azt jelenti, hogy erre meg arra gondolt, és emiatt meg amiatt ilyen", brrr... Jönnek nekem azzal, hogy "a töri az könnyű, csak meg kell tanulni"...hát a francokat "csak". Meg mindig mondják, hogy sokkal, de nagyon sokkal könnyebb, mint a matek.Na, ja. Nem elég, hogy csak a száraz anyag van, még elemezzek forrásokat(ez mi a fene is?!), meg írjak "esszét" úgy, hogy a tanár nem mondja el, hogy mi az az esszé, vagy hogy hogyan kell azt megcsinálni, hogyan célszerű a fogalmazásban összeszedni a dolgokat és megfogalmazni, áá, neeeem. Ja, és utálok magolni; nem is tudok. Tehát sokkal inkább matek. Nem sokkal egyszerűbb, ha megértek egy szabályt, begyakorlok pár feladatot, és megy? Sokkal kevesebbet kell írni, sokkal logikusabb is. Nem vagyok kimondottan reál beállítottságú sem(a nyelvórákon vagyok jó leginkább), a humán tárgyakat viszont kifejezetten utálom. Szeretek olvasni, nem azzal van a baj, viszont ha pl. kötelező olvasmány van, akkor azt már nagyon nem szeretem. Komolyan mondom, úgy néz ki, mintha arra mennének rá, hogy megutáltassák rendesen a tanulókkal, pedig van olyan része, ami szerintem érdekelné őket, de helyette van 250 éves Jókai és a többi. Na, mindegy, ezen sajnos úgysem tudok változtatni...
2011. jan. 17. 17:10
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
hát elsősorban harmadikos koromban beszólt a matek tanár, na attól kezdve gyűlölöm a matekot :D és szépen lassan leromlottam kettesre. sajnos sokszor előfordul ez, hogy a tanár utálata miatt a tantárgy is automatikusan "megutálódik"... egyébként a szüleim egyformán jó matekosok, viszont én az egészet nem értem... a fizika pedig csak magolás, persze vannak benne hasznos és értelmes anyagok is amiket illik tudni és még érdekel is viszont a legtöbb lecke csak magolásból áll és azt se tudjuk az osztályban hogy mi van :D
2011. jan. 17. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!