Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom most 8. as és még...

A lányom most 8. as és még mindig "h"-san mondja az "r" betűt. Logopédushoz nem hajlandó menni, de őt is nagyon zavarja. Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 13:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem értelek! Egy 8. osztályos nagylány már elég érett arra, hogy felfogja, az az ő érdeke is, hogy helyesen ejtse a hangzókat. Egyébként már régen túlesett volna a dolgon, ha időben elviszed logopédushoz... Ez ne az ő döntése legyen....
2011. jan. 17. 13:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia

Én már általános iskola első évébe jártam logopédushoz....

Cseppet korábban kellet volna elvinni,most már persze,hogy ciki neki 14 évesen noh meg az is,hogy nem tudja rendesen kimondani viszont pikk pakk ez nem fog menni neki magától.

2011. jan. 17. 14:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Meg kellene győzni, hogy jobb lenne neki, ha elmenne, és hogy ez nem ciki. Az énekesek is van, hogy járnak...
2011. jan. 17. 16:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Na én is 14 vagyok és raccsoltam,de anyumék nem voltak hajlandóak elvinni logopédushoz.

Hát nekiálltam egyedül fejleszteni a beszédtechnikámat.

Azzal kezdtem,hogy artikulálva beszéltem és amennyit csak tudtam annyit mondtam r betűs mondókákat és nyelvtörős szavakat,hogy fejlesszem a nyelvtechnikát (nem tudom,hogy létezik-e egyáltalán ilyen) aztán mikor már a beszéd ment szépen artikulálva akkor kezdtem a szavakat próbáltam pörgetni a nyelven mindent amit csak ellehet képzelni szépen lassan elkezdtem ráérezni.

Aztán nekem a DRAZSÉ szó jött be (itt olvastam ezen a honlapom).

Mikor már pörögni pörgött akkor meg egymás után vagy 100×a répa-retek-mogyoró..... mondóka ment..

Utána szövegeket olvastam ,hogy mondatba foglalva is menjen.. most már 14 vagyok és fel se tűnne senkinek sem,hogy beszéd hibám volt..

Amúgy én nagyából 13 évesen kezdtem el,de már régóta irritált.Zavaró,mert mikor megakadsz akkor megpróbálod újra mondani a szót és ha végül belesülsz akkor szégyelled magad.mindegy borzasztó.

Nem értem a lányodat.. :S

2011. jan. 17. 17:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Én se tudom kimondani a r betűt.5 évig jártam logopédushoz és még sem ejtem ki jól,de egy próbálkozást megérne a lányodnak.

13/L

2011. jan. 17. 17:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálam az SZ betűvel van a gond..Viszont én sem szeretnék logopédushoz menni :)

De azé a 14 éves lány/fiú ötlete tetszik, szerintem érdemes lenne kipróbálni =)

2011. jan. 17. 22:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem kell logodépus.

Ő baja ha nem akar megtanulni beszélni.

Nekem se megy a r betű /régen még így se megy/

Anya mindig kinezólógus akar cipelni. /állítólag már egy óra segít...

De nekem eszem ágába sincs oda menni ugyanis tisztában vagyok vele, hogy ha akarnék meg bírnék tanulni beszélni magamtól is...

2012. jan. 15. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!