Mit csinálnál ha megtudnád hogy a lányod 17 évesen vesztette el a szüzességét és nem mondta el neked?
Eléggé szomorú lennék, hogy nem úgy viselkedtem, hogy megbízzon bennem a gyerekem. Megpróbálnék megoldást keresni, például úgy, hogy megkérdezném tőle, miért nem bízik bennem, és mit kéne tennem, hogy ez megváltozzon. Egyébként szerintem a legtöbb szülő nem a saját szintjén kezeli a gyerekeit, a legtöbb szülő istenként tekint magára, és ezt tudatja a gyerekével is. Ezért a legtöbb gyerek nem mondja el a problémáit, az észrevételeit, a javaslatait stb. a szüleinek, mert úgysem hallgatja meg senki, úgysem veszik emberszámba, hiszen ő "csak egy hülye gyerek akinek nincs szava". Nem veszik komolyan.
És a legdurvább, hogy legtöbbször a szülőnek eszébe sem jut saját magában keresni a hibákat, a megoldás forrását, mindig az a megoldás, hogy ordibálni kell a gyerekkel, abból majd biztos megérti... És akkor csak még sokkal rosszabb lesz.
Szia!
25 éves vagyok,és mikor 17 évesen elvesztettem a szüzességemet én sem mondtam el anyukámnak
Nem hiszem ,hogy ez kötelezö ,hiszen az anyák nem tartanak minket nönek,ök gyerekként néznek ránk.
Viszont 1 év mulva elmondtam anyukámnak,mikor fogamzázgátlót mentünk felirtani,és egyáltalán nem haragudott,megértett mert ezt azért nem olyan egyszerű egy anyának elmagyarázni.Nekem ezután anyum nagy segitség volt,és semmit sem tennék máshogy.A mai napig ö az én legjobb barátnöm,és most együtt várjuk ,hogy mikor érkezik majd az unoka!!!:)
Én örülnék, hogy ilyen későn, 17 évesen vesztette el a szüzességét a lányom! Sajnos én magam 14 évesen... Én sem mondtam el, de 15 éves koromba kiderült és volt nagy ordibálás... SOse beszéltünk otthon ezekről a dolgokról, a szüleim nagyon vallásosak voltak, én pedig lázadó! Most nekem is van egy lányom és nagyon szeretném, ha annyira jóba lennénk, hogy mindent elmondhasson nekem! Még pici, 1 éves!
24/N
én 17,5 vagyok,és 16 évesen veszítettem el a szüzesseégem,több mint 1 év járás után(hnap leszünk 2 év 7 hónaposak :)).nem mondtam el anyumnak,de szerintem sejti.amúgy meg vhogy nála tabu dolog az ilyenről beszélni.szóval ez van.
abban viszont biztos vagyok,h ha szülő lennék és elmondná a gyerekem tuti nem szidnám meg.max annyit szólnék,h ugye védekeztetek.
puszi
gondolom ti se mondjátok el a nemi életetekkel kapcsolatos doglokat
vagy cikinek érezte az ilyne beszélgetést
Semmit. Én 16 évesen vesztettem el, én se kötöttem anyukám orrára pedig amúgy nagyon jóban vagyunk/voltunk. (már nem él) pontosan tudta hogy tudom mit kell tenni hogy ne legyek terhes, illetve tudta hogy tudom hogy kivel érdemes egyáltalán lefeküdni stb. ezen túl meg nem beszélgettünk egymás nemi életéről szerintem ez intim dolog.
Ha a lányom 17 évesen fogja elveszíteni a szüzességét, nem érzek majd semmit, még örülök is neki hogy addig várt. Persze természetesen idejében tájékoztatom mindenről amiről kell a nemi betegségek, nem kívánt terhesség és egyebekről. Még nem aktuális szerencsére :)) Még csak 3 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!