Kezdek aggódni a jegyeim miatt! Mit tegyek?
7. osztályos lány vagyok és most hogy bejött a Fizika és a Kémia nem nagyon megy a tanulás.
A matek eddig se ment nagyon.3-mas voltam abból mindig is és ezért a szüleim mérgesek is.:|
Történelemből, fizikából, kémiából hármas leszek félévkor, de lehet, hogy fizikából kettes :((
Nagyon nem örülnék ha kettes lenne a bizimbe.
Januárt 21.én lesz ki osztva és addig nem is lesz fizika óra.A tanár nem is csip engem mert az ikertesómnak(fiú) az o.f-je és mindig hasonlítgat minket ami nekem nem tetszik.
Az osztálytársaim mondták, hogy ő másképp osztályoz és félek, hogy is rosszabbat az nekem.
Második félévtől mindenképp azon leszek, hogy javítsak.
Az érdekelne még, hogy-hogy tudnék javítani matekból.Az a baj, hogy nincs logikám, de számolni tudok:|
Félek, hogy ilyen jegyekkel nem vesznek fől az egyetemre.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat:)
13/L
Elöször is az egyetemre nem az általánoos iskolai eredményeket nézik.
A gimnáziumi jelentkezéshez nézik de ott is általában a 6-7. évvégit és a 8- félévit.
Érdemes lenne keresni egy külön matektanárt akivel tudnál gyakorolni.
:)
A Nagymamám mindig segít a matekba és elmagyarázza és itthon megy is nagyon!
De amikor a suliban megkapom a doga lapot egyszerűen le blokkolok.:||
Egyetemhez semmi köze általános iskolai jegyeknek. Középsuliba meg szerintem a 7.-es és 8.-os félévi jegyek számítanak meg felvételi vagy pedig a központi.
Amúgy általános iskolai fizikában kb témakörönként kell tudni 2 max 3 képletet, meg 1-2 szabályt. Nekem sosem volt problémám vele. :)
Sok időt és energiát (na jó, ez relatív) igényel, de gyakorolni kell otthon. A tankönyvekben minden lecke végé szerepelnek feladatok, az iskolai könyvtárban biztosan vannak feladatgyűjtemények, de a neten is kereshetsz egyszerűbb összefüggéseket. Minél többet gyakorolsz, annál jobban megmaradnak a képletek, és a gondolatmenet is rögzül. Esetleg keress egy olyan osztálytársat, aki láthatóan keni-vágja az anyagot és kérj tőle segítséget, hogy magyarázza el. Itt egyből vissza is tudsz kérdezni.
Az előző válaszolóknak: igen, nem az általános iskolai jegyek kellenek egyetemre, de általánosban szerzi (szerezné) meg az alapokat, amikkel boldogul középiskolában, és ha azok hiányoznak, középiskolában sem fog jó eredményeket elérni. Persze nyilván, ha nem megy, nem fog fizikás-kémiás helyre menni, de a matek kötelező tárgy, és beleszámít a pontszámba igen keményen...
Egyetem.aranyos :D
Figyelj matekból gyakorolj ezerrel,írtad,hogy segítenek is meg érted is,csak dogánál leblokkolsz,ez azért van,mert túlaggódod a dolgot.
Próbálj meg ne idegeskedni.
Ahogy megkapod a lapot,csukd be a szemed vegyél egy nagy levegőt mond el magadban,hogy tudod,hisz sokat tanultál nyisd ki a szemed,olvasd át az egészet és kezd a legkönyebbel,ezzel belefog jönni a dologba és önbizalmat szerzel,ha egy feladatnál elakadsz ne gondolkozz rajta sokat menj tovább és majd visszatérsz rá
Fontos,hogy mindig nézd figyelmesen a feladatot és olvasd át akár 2-3.szor is.
Szorgalmasnak kell lenned,nagyon.
töriből meg érteni nem igazán kell semmit csak azt,hogy ki-kinek a fia,dehát azt magolni kell..
Ha most kettes leszel akkor legalább kapsz egy löketet,hogy tanulj.
Általában a 7.év végét és a 8. fél évét szokták nézni felvételin ehhez tartsd magad (+központi)..
Húzz bele akkor egy jobb gimibe is mehetsz,ha belehúzzol mindenből egy (akár két jegyet) is javíthatsz.
Hajrá .
Köszönöm szépen:))
Tudom, hogy a töri csak el kéne olvasni de nem marad meg bennem.
De mostanság már jobban érdekel most hogy a 19. századot tanuljuk:)
Köszönöm az utolsónak:) Kedves vagy:D
A szorgalmammal és a kitartásommal nincs baj:)
Igen, ha lesz egy kettesem akkor kapok egy nagy löketet és javítok:)
egyetemhez gimnázium vagy erősebb szakközép kell.
ilyen iskolába 3assal ne is álmodj főleg fő tantárgyak matekból meg központi felvételit is kell írni
Hát köszönöm szépen "-.-
Kitartóan addig fogok tanulni míg fel nem vesznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!