Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Eltávolodom a lányomtól! (13)...

Eltávolodom a lányomtól! (13) az utóbbi időben teljesen idegenként viselkedik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem is beszél velem, még egyszerű kérdésekre is, csak odavet valami lerázót, és visszavonul a szobájába. Egész nap ki se jön, csak zenét hallgat, meg írogat, rajzol. Olyan mintha itt sem lakna. A tanulásban is gyenge, szinte mindenből 2-es, kivéve a tesi, rajz, ének. Azt nem hagyja, hogy segítsek a tanulásban. Semmi nem érdekli, trehány és úgy érzem, nem tudok hatni rá, kicsúszik a kezemből. Félek, baj lesz ebből.
2011. jan. 12. 22:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem meg felelőtlenség hagyni pár évig,azzal a tudattal,hogy majd kinövi.

Szerintetek ha 13 évesen hagyja az anya,hogy bukásra álljon tantárgyakból,vissza feleseljen,levegőnek nézze a szülőt,trehány legyen,esetleg igyon/cigizzen akkor majd pont csak úgy magától fog 14-15 évesen rájönni,hogy ez így nem túl jó.Persze,hogyne.

Szerintem ülj le vele,kérdezd meg ,hogy szerinte mi nem jó itthon?

Keveset töltesz-e vele?Szigorú vagy?Miért nem szeret itthon lenni?

Satöbbi.

Mond,hogy te szeretnél vele jóba lenni és azt,hogy szeress

itthon lenni.

Kössetek bizonyos szabályokat.

Minimum 3-as szorgalom,segítsen néha pakolni ennek cseréjébe mondjuk hétvégén a barátival lehet vagy ilyesmi,de ezt vele kell megbeszélned.

Ha jó állásod van akkor esetleg kérdezd meg,hogy szeretne e valamit,van-e valamire szüksége.

Új könyvek,ruhák,tollak,füzetek vagy bármi.

Esetleg egy kiskutya,cica,hörcsög is meglágyíthatja a szívét.

Viszont fontos,hogy ne ess át aló másik oldalára,hogy mindent megadsz neki csak legyetek jóba vagy bármi.

Nem !!

Legyenek bizonyos szabályok.

Ha már 13 évesen hagyod távolodni magadtól akkor az csak rosszabb lesz!!

Most legyél vele elnézőbb és megértőbb aztán majd szépen lassan (ismét) kifog alakulni egy anya-lánya kapcsolat köztetek,de ezt éreztetni kell vele,mert ilyenkor például ha egy fiú van a dolgok háterében akkor az nem lesz piskóta megoldni,hisz ha nem is nyílik meg előtted akkor az már rossz.

Sok sikert,de ha szeretnéd,hogy a lányod ne bässza el az életét és legyen egyfajta kapcsolat akkor ne hagyd rá!

2011. jan. 13. 11:54
 12/16 anonim ***** válasza:

én 14 leszek és épp ilyen vagyok, ha lehet nem csinálok semmit csak a szobámban űlök a gép előtt és zenét hallgatok, néha el-el beszélgetek a szüleimmel de ez a ritkább....

kamaszodik ennyi a baja...új dolgok érdeklik mint a: divat, a haja:),a ruhák és persze a fiúk...ilyenkorba az ilyen dolgokat még nem tudja megbeszélni a szólükkel teljesen átlagos tinilány:)

2011. jan. 13. 18:44
 13/16 anonim ***** válasza:
szülőkkel*...persze a tanúlással tényleg van baj de nem ő az egyedüli:) ha 8.-os akkor ülj le vele és magyarázd el neki,h most nagyon fontos,h jól tanúljon mert akkor lehet,h olyan szakra kerül amire egyáltalán nem szeretne menni...
2011. jan. 13. 18:48
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Beszéltem már vele arról, hogy jól érzi-e magát, mert mindig úgy félrevonul, azt gondoltam, bántja valami, de mindig azt mondja: Jól vagyok anya, minden ok, tényleg. Régebben nagy állatbarát volt, van is cicánk, kutyánk, de már azokkal se törődik, pedig az egyetlen feladata, hogy esténként megetesse őket, de mindig szólni kell érte, mert magától le se tojja. Az öccse imádja, megölelgeti, mire eltolja magától, hogy ne nyálaskodjon.. A suliban a barátnők és a fiúk körül forog minden gondolata ez igaz. Régen mindig kérdezte egy-egy szakmáról, ami megtetszett neki, hogy milyen suli kell hozzá, én meg mikor mondtam, hogy ilyen főiskola, olyan egyetem, láttam, hogy kedvét szegi. Most kitalálta, hogy fodrász lesz, mert ahhoz még érettségi sem kell.... Hát, jó kis motiváció.. Ennyire utál tanulni. Már ígértem jutalmat javításért, büntetést, ha nem, semmi eredmény. Nem hinném, hogy én nem tudom elfogadni őt, csak szomorú vagyok, hogy nem tanul és mindenkivel undok, nem is tud kedvesen szólni.
2011. jan. 13. 22:41
 15/16 anonim ***** válasza:
Én ugyanilyen voltam 13 évesen, sőt még most 18 évesen is ilyen vagyok... Valahol azt érzem, hogy a szüleim rontottak el valamit. Én is mindig inkább a szobámba vonultam, minthogy azt hallgassam, hogy anyámékat éppen mi idegesíti, mert ők tényleg mindig csak a saját bajukkal voltak elfoglalva, és az hogy nekem esetleg valami bajom van, vagy rosszul érzem magam, az elképzelhetetlen volt számukra, vagy azt mondták, hogy ezt biztos csak úgy mondom/csak kitaláltam/bebeszéltem magamnak. Régen mikor hazaértek az első kérdésük ez volt: Mit kaptál? Erre persze a válasz mindig a semmi volt, utána pedig becsaptam a szobaajtót. Persze fogadóórákra eljártak és amikor meglátták a jegyeimet, majdnem rosszul lettek (minden évben)utána meg pár hétig folyamatosan telefonálgattak be az iskolába, hogy ellenőrizgessenek... Amikor meg mondták nekik a tanárok, hogy másképp kéne hozzámállniuk, többet kéne velem foglalkozni, akkor meg elintézték annyival, hogy hülye ez a tanár, és nem tudhat többet rólam, mint ők. Pedig így volt/van. Jobban ismernek, mint a saját anyámék. Aztán elvittek pszichológushoz. Oda 2 évig jártam, idén már őt sem akarták felhívni, mondván: nekik senki ne mondja meg, hogy hogyan is kéne gyereket nevelni. De szeptemberben már torkig voltam, a suliban szinte már mindennap rosszul voltam (pánikrohamok), amik, ha otthon jöttek rám, arra is csak azt mondták, hogy beképzelem. Szóval most már 2hetente járok pszichiáterhez MIATTUK. Már a harmadik fajta antidepresszánst szedem csupán azért, mert anyámékat soha nem érdekelte eléggé, hogy mi is van velem... sőt még most is képesek azt mondani a pszichiáternek, hogy nincs semmi bajom, csak bemesélem magamnak, meg hogy csak őket akarom idegesíteni. Szóval amit javasolnék: amikor beszéltek ne az legyen az első kérdésed, hogy mi volt a suliban, mit kapott, hanem teljesen hétköznapi dolgokról beszéljetek. Ha bevágja az ajtót, egy kis idő múlva menj be hozzá, és ne túl tolakodóan, de menj oda hozzá, simogasd meg ( vagy csinálj bármit, amiből érzi, hogy szereted) DE SEMMIKÉPP SE FAGGASD!! Érezze, hogy érdekel, mi van vele, persze felhívhatod a tanárait is, de úgy, hogy arról ő ne tudjon... Ha azt mondják, hogy szerintük sincs rendben valami, akkor ne az legyen a reakciód, hogy ők nem ismerhetik jobban nálad.. fogadd el, te is hibázhatsz, amit viszont jó minél előbb helyrehozni, ha nem akarod, hogy olyan legyen a kapcsolatotok, mint az enyém a szüleimmel. Ja és ne fenyegesd büntetéssel. Beszéld meg vele, hogy mi volt az oka annak, hogy nem tudott készülni az adott dolgozatra, ajánld fel neki a segítségedet a tanulásban! Ha jobb jegyet kapott, akkor dicsérd meg mindenképpen. Akkor is, ha az csak tesi, rajz vagy ének. Ne hagyd, hogy sokat legyen egyedül, mert akkor tud gondolkozni, és esetleg eszébe jut olyan, hogy nem szeretitek, stb. Persze nem azt mondom, hogy loholj folyton a nyakában, de mondjuk mikor már fél órája ki sem jött a szobából, nyugodtan menj be hozzá. Sok sikert kívánok a továbbiakhoz, a gyereked megismeréséhez! Remélem azért tudtam segíteni, és bocs, hogy kicsit hosszú lett :)
2011. jan. 15. 15:52
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azt hiszem tudtál, hisz gyerekszemszögből látod. Köszi.
2011. jan. 18. 21:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!