Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Felveszik így a fiamat?

Felveszik így a fiamat?

Figyelt kérdés
megbukott most félévben fizikából.még soha nem volt gond,de ez a kamaszkor minden téren megváltoztatta a fiamat.most 8-os,és a továbbtanulása így nehéz lesz.ugye még el kell érnie ha belehúz,hogy év végén ne bukjon meg,na de így felveszik őt valahova?most kell beadnunk a jelentkezést a középsulikba.
2011. jan. 12. 21:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
szakiskolába talán felveszik de csak oda ahol azt mondják jó de évvégére ki kell javítani
2011. jan. 13. 15:15
 12/16 anonim ***** válasza:
12%

Na én most eléggé benne vagyok a témában:D

A legtöbb gimiben ezeket veszik figyelembe:

-Matek

-Irodalom

-Nyelvtan

-Idegennyelv

-Fizika

-Kémia

-Történelem

-Biológia/Földrajz

Ebből minimum egy 3-as átlag,ha egy gyenge gimibe akar menni.

2-essel örüljön ha szakközépbe mehet.Szaksuli meg nem éppen szépjövő szerintem.

Amúgy nem szép a biziben,de szerintem jobban jár,ha évetismétel.

2011. jan. 13. 19:12
 13/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek.gimnáziumba semmiképp nem is akartam hogy menjen,és ő sem.szakközépbe jelentkeztünk,és szakmunkásba.ma adtam be a sulijába a jelentkezési lapokat,6 iskolát jelöltünk be.reméljük egybe felveszik.ha nem akkor vagy évet ismétel,vagy magánsuli megpróbáljuk,.én már nagyon sokat beszéltem vele,de nem hat rá semmi.mondtam én már neki nyugodtan,higgadtan mindent hogy mi vár rá ha nem tanul,de semmi.az apja nem törődik vele semmit,nem is találkoznak,6 éve hogy elváltunk.nehéz most,gondolom sokan így vannak a gyerekükkel ebben a korban.de a fiam túl büszke,magával,a külsejével foglalkozik csak,hogy mindíg jobban nézzen ki,a lányoknak be is jön nagyon,és a haverok.van neki esze,csak nem érdekli más.hát nem tudom mi lesz,de reménykedek.
2011. jan. 14. 09:23
 14/16 anonim ***** válasza:
fizika nem számít a felvételiben
2011. jan. 14. 13:49
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Én most 18 éves vagyok, és csak pár tanácsot tudnék adni, hogy boldog lehessen a gyereked:

1. NE őt ill. a kamaszkort hibáztasd emiatt.

2. Gondolkozz csak el. Lehet, hogy nem véletlenül viselkedik így, lehet, hogy ti rontottatok el valamit, amit tudom, hogy nehéz elismerni, de sokszor ez áll a háttérben.

3. Beszélj a fiaddal! Ne az legyen, hogy most megbukott és egy szót sem szóltok egymáshoz.

4. Ne éreztessétek vele, hogy ő a "család szégyene". Sokszor ez a legfőbb probléma. Ne mondogassátok mindig, hogy megbukott, stb.

5. Olyan iskolát válasszatok, ahol szívesen tanulna! Nem muszáj mindenkinek gimnáziumba, utána meg egyetemre járnia, ahogy azt anyuci, meg apuci megálmodta. Egyre több szakmunkásra van igény, és van, amelyik jobban is keres, mint pl. egy diplomás. És egyáltalán nem gáz, ha "csak" oda veszik fel, mert ott is ugyanúgy kell tanulni, csupán másról.

Szóval sok sikert és kitartást kívánok!

2011. jan. 15. 16:00
 16/16 A kérdező kommentje:
köszönöm az utolsó hozzászólónak,igaza van,mi is elrontottuk,és nem is tagadom.nem hibáztatja senki,csak abban hogy nem akar tanulni,nem érdekli.én már sokat beszéltem vele.és gimnáziumba meg eszem ágában sem volt íratni.vagy szakközépbe,vagy szakmunkásba szeretnénk.én is abba jártam.az apját meg nem érdekli,mivel elváltunk,és a fiával nem törődik egyáltalán.én nem hangoztataom,hogy megbukott,akkor elmondtam neki mik a hátrányai ennek,ő felfogta,még sem tanult.na most 6 helyre beadtuk a jelentkezést a sulikba,reméljük egybe felveszik.
2011. jan. 16. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!