Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elmondjam a szüleimnek most...

Elmondjam a szüleimnek most vagy inkább várjak még vele?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy a legjobb barátnőm 18 éves lesz januárban és azt kérte a szüleitől ajándékba,hogy hagy menjen el Spanyolországba repülővel egy hétre és hogy hagy vigyen magával egy embert,akit csak szeretne.A szülei beleegyeztek és most a bnőm azt szeretné,ha én mennék vele,de szerintem a szüleim nem engednék meg,mert én még csak 14 vagyok :(.Egyébként nem valami lepukkant helyre mennénk,hanem asszem egy 5 csillagos szállodába all inclusive ellátással és a tengerpart is ott lenne a hotel előtt.Én nagyon szeretnék menni,mert ő a legjobb barátnőm,és jövőre elköltözik Szegedre az egyetem miatt és ez az utolsó közös évünk...
2010. dec. 20. 10:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
kérdezd meg,nem veszithetsz semmit,biztos hogy jo néven veszik majd ha öszinte vagy hozzájuk.
2010. dec. 20. 10:25
 2/14 A kérdező kommentje:
Tudom,de az a baj,hogy a szüleim szerintem még kb. 5 évesnek gondolnak,mer alig engednek el valahova egyedül és akkor is csak úgy,ha fél óránként telefonálnak,hogy jól vagyok-e...és folyton azt mondják,hogy azért csinálják ezt,mert nem tudok magamra vigyázni.
2010. dec. 20. 10:31
 3/14 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem minél előbb mondd el a szüleidnek, mert ahogy elnézem, nem fognak elengedni. A barátnőddel szemben meg úgy korrekt, hogy ha hagysz neki időt mást keresni maga mellé. Szóval ha valóban jó barátnők vagytok, akkor mielőbb tisztázod a helyzetet.

És ne haragudj, de szülőként én sem engednék el egy 14 éves gyereket külföldre szülői felügyelet nélkül, pedig hidd el nem vagyok maradi.

2010. dec. 20. 11:24
 4/14 anonim ***** válasza:
71%

Felnőtt nem is menne veletek?Ne haragudj,de a barátnőd szülei nagyon felelőtlenek.Egy 18 évest sem engednék el annyira messzire,nemhogy egy 14 éves gyereket.

Szülői felügyelettel rendben lenne,az nem megoldható?Egyébként mond el minnél hamarabb szerintem a szüleidnek,hátha lesz olyan megoldás ami mindenkinek jó.

2010. dec. 20. 14:04
 5/14 AnonymusAnonymus ***** válasza:
100%

Szerintem is mondd meg a szüleidnek. Amúgy (lehet, hogy ez vérciki, de) én 13 éves létemre nem nagyon mennék el (persze hívogató az 5*-os szálloda :D)... Jó persze, megkérdezném a szüleimet, de ők még szülői felügyelet mellett SEM engednének el engem. Szerencsére. :) És amúgy is: nem tudok spanyolul, és engem kiakaszt, ha egy olyan országban vagyok, ahol nem értek egy mukkot sem. :D

13/L

2010. dec. 22. 16:11
 6/14 A kérdező kommentje:

Még nem mondtam el a szüleimnek,de lehet,hogy a barátnőm rábeszéli a 22 éves unokanővérét,h jöjjön velünk és akk hátha elengednének.

AnonymusAnonymus :Spanyolul én sem tudok,de angolból középokú nyelvvizsgám van és franciául is beszélek egy picit,szóval valahogy csak megértetném velük,h mit akarok :D

2010. dec. 22. 17:35
 7/14 AnonymusAnonymus ***** válasza:
100%
Oké. :) Én angolul tudok valamicskét...kicsit többet, mint amennyit 7.-ben "kéne" tudni. :D
2010. dec. 23. 12:25
 8/14 anonim ***** válasza:

"azt mondják,hogy azért csinálják ezt,mert nem tudok magamra vigyázni."

Akkor be kell nekik bizonyítanod, hogy érett vagy.. Felelősséget kell vállalnod.. Több házimunka, suliban jó jegyek, bevásárolsz stb.. mutasd meg nekik hogy érett vagy, és tudsz magadra vigyázni.

2010. dec. 26. 11:18
 9/14 A kérdező kommentje:
Suliban mindenből kitűnő vagyok,takarítani még életemben nem takarítottam(de nem is várják el tőlem),a bevásárlást pedig anya csinálja.
2010. dec. 26. 13:07
 10/14 A kérdező kommentje:
Szóval nagyon nem tudom nekik megmutatni,hogy felelősség teljes vagyok xD
2010. dec. 26. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!