Milyen a jó szülő gyerek szemmel?
Ha lehet ne írjatok szélsőséges eseteket:) reálisan: Milyen a jó szülő?
egy anyuka
én megmondom neked őszintén hogy roh@dtul nemtudom megmondani hogy milyen az ideális szülő, ugyanis nincs egy ideál, minden ember más, minden szülő más.
de azért egy-két tanácsot had adjak:
1. ami történik általában gyerek hazajön: szervusztok - szia , volt valami az iskolában? semmi különös ekkor megnézi a szülő az ellenőrzőt/ e-naplót majd meglát egy rossz jegyet és jön a szidalmazás.
NE ez legyen, hanem úgy neveld a gyereket..nem rosszul fogalmaztam, úgy közeledj felé, hogy tudja hogy neked elmondhatja, nem lesz elfenekelve és nem kap 2 hónap szobafogságot, hanem inkább segítesz neki megtanulni, kikérdezed tőle az anyagot
2 SOHA ne adj szobafogságot. ez a létező LEGértelmetlenebb büntetés amit valaha kitaláltak, ugyanis ennek 2 kimenetele lehet: elszökik a gyerek/a szülő agyára megy és idegroncsot készít belőle. Miért? mert egy átlagos kamasz gyerek számára a legfontosabb dolog a haverok. az a két-3 szerencsésebb esetben több ember akivel yoba van, mindent megbeszél velük, és yolérzi magát amikor velük kimegy a szokásos helyre. ha ezt elveszed tőle az a legrosszabb amit tehetsz
3. fogadd el, hogy felnő. 2-4 éves gyerek még fél az anyjától, ám amikor már kezd iskolás lenni, érik elkezd gondolkodni, már akkor kezdj vele értelmesebben bánni, és amikor 12-13 és annéál idősebb lesz akkor úgy tudod fegyelmezni, hogy ÉRTELMES indokokkal MEGINDOKLOD neki hogy miért nem, és csak a legvégső esetben tiltasz. AZ NEM INDOK HOGY AZTMONDTAM!!!!
4. ha lány a gyerek, főzzetek együtt 10 éves kor fölött
ha fiú akkoris^^
5. amennyiben fiú a gyerek, tudjon hülyülni az apjával. ne legyen az apa(az anya se) begyöpösödött konzervatív ember. Az apa legyen kicsit gyerekesebb, értse a poénokat, tényleg, érezze yol magát vele a gyerek, merjen mutatkozni vele másokkal
6 SOHA nem mond neki hogy bezzeg az én időmben és a maradék amit mondasz. értelmetlen, már más idők vannak mint a ti korotokban, itt már vannak dolgok, amik a ti időtökben nem, de mostmár általánosak, alapdolgok^^
remélem segítettem:D
13,5/f
Koszi :)
Igazabol az a fura amig egy ember nem szulo sok elvarasa van a szulovel kapcsolatban.Amikor szulo lesz sok elvarasa van a gyerekkel kapcsolatban.
Mindig masoktol varjuk, hogy masok legyenek es nem magunktol.
Nagyon ajanlom magamnak, hogy jo anyukaja legyek a lanyomnak.En nagyon lazado tini voltam.Remelem tudom amjd az akkori elmenyeimbol taplalkozni, amikor a lanyom lesz lazado :)
bocsi az ekezetek hianya miatt, de tonkre ment a gepunk es angliaban vettunk masikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!