Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen a jó szülő gyerek szemmel?

Milyen a jó szülő gyerek szemmel?

Figyelt kérdés

Ha lehet ne írjatok szélsőséges eseteket:) reálisan: Milyen a jó szülő?

egy anyuka

2010. dec. 13. 00:32
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

igen ez nagyon fontos :)

ki mit szeret leg jobban a szüleiben?

ki mit nem szeret a szüleiben?

azért érdekel a gyerekek vélemenye, mert teljesen máshogy látják mint a felnőttek, kiben mi a jó :)

2010. dec. 13. 13:01
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Na, ezek aztán tényleg gyerek válaszok voltak :P

Én 13,5 éves vagyok, és szerintem, a jó szülő:

-Nem büntetéseket osztogat össze-vissza, hanem leül, és megbeszéli a gyerekével a dolgokat

-Ha nem ért valamit a gyerek, segít neki [tanulni]

-Nem tilt meg olyan dolgokat, amik hiába, az ő korában nem voltak divatosak, de most alapvető elvárások

-Nem várja el, hogy a gyerek a zsebpénzéből öltözködjön :D

-Nem mondja meg neki, hogy öltözzön, milyen legyen a haja, hány kg legyen [ha a gyerek fogy/hízókúrázni akar] [de azért nem hagyja, hogy anorexiás/bulimiás, vagy kórosan elhízott legyen]

-Nem engedi meg neki, hogy naponta magába tömjön 5 tábla csokit, meg 6 zacskó chipset [xd]

-Nem ordibál rá, ha a suliban rossz jegyet kap, vagy leszidja kicsit az osztályfőnöke

-Nem tesz különbséget közte, és a tesója[i] között

Nekem ilyenek a szüleim, és nagyon szeretem őket!! :) Nekem ők minden szempontból tökéletesek, bár azért szoktam velük veszekedni [főleg anyuval] :D

13,5/L

2010. dec. 13. 15:31
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én jó szülőnek csak a sajátjaimat tudom bemutatni:

anya: minden percben ölelgetne, büszke rám, támogat, segít tanulni, megbeszélhetek vele mindent, majdnem ugyanúgy, mint egy legjobb barátnővel

apa: szigorú, legalábbis annak mutatja magát, öt perc duzzogás és már nem bírja, bekopog és megbeszélünk mindent:) sőt szerintem egy családban az anyuka legyen a legkomolyabb, az apukáknál szerintem nagyon vicces, ha kicsit gyerekesek, az enyém is ilyen

Szerintem ők a legjobb szülők, életemben nem hülyéztek le, nem olvastak mindenféle nevelési könyvet, nekik maguktól eszükbe jutott, hogyan lehetne belőlem tisztességes, normális embert faragni.

13/L

2010. dec. 13. 16:28
 14/22 A kérdező kommentje:

Köszi lányok!! :)

Kedves utolsó: anyukanak kell komolyabbnak lennie? Szigorubbnak is??

Mert akkor azt hiszem csődöt mondok mint anya :D

Szerintetek így jók leszünk?

-én vagyok a szeretgetős puszilgatós és "gyerekesebb"

bármikor kész vagyok egy kis játékra

-az apuka kicsit szigorúbb, de imadja a lányat

-én leszek aki elengedi bulizni(persze megbeszéljük az apukaval a feltételeket) apukajatól meg a pénzt kell kérnie

-én inkább baratnője + anyukája lennek az apuka meg az akire felnézhet+ az atyai szigor képviselője

-én sok mindent meg engednek (smink, hajfestés) cserébe jó tanulmanyi eredményt és őszinteséget kérnék

-az apuka természetesen lázadni fog ezek ellen hisz még is csak az ő kicsi lányáról van szó :)

de persze mindig mindent megbeszélnénk :)

Ti mit gondoltok mint változtassunk??

szeretnénk fiatalosak lenni, de jól nevelni a lányunkat

2010. dec. 13. 16:50
 15/22 anonim válasza:
100%

Az én véleményem:

Szerintem az a legjobb szülő aki mindig kikérdezi a gyereke leckéjét segít neki tanulni,de nem viszi ezt tulzásba.Aki engedékeny de nem nagyon és aki a többi szülővel tartja a kapcsolatot(osztályból legalább) jóban van a tanárokkal, minden anyagilag megengedhető osztálykirándulásra elengedi a gyerekét,Kivételes alkalmak adatán elengedi a moziba,strandra stb a barátokkal.NEM TILTJA a közösségtől és reálisan de mindenben támogatja!

11/L É bocs a hülye szöveg miatt!:)

2010. dec. 13. 17:14
 16/22 A kérdező kommentje:

Tehát akkor elmelétben jók vagyunk :)

Várunk még pár évet és kiderül, hogy a gyakorlatban, hogy fog menni.

Se a férjemnek se nekem nincsen makulatlan gyerekkorunk, de szeretnénk ha a lányunk és a kistesó(a nemét meg nem tudjuk) nem érezné azt, hogy jobb lenne ha x és y lennének a szüleink.

Biztos lesz egyetnemértés, de nem mindegy hogy mennyi és hogy miről :)

2010. dec. 13. 17:21
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
bármikor meghallgat, megértő és bármit meg lehet vele beszélni,igazságos, hagyja,h a gyereke is véleményt mondjon,nem túl elfogúlt és nem túl konzervatív
2010. dec. 13. 19:21
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ami a legjobban hiányzik az az ,hogy elfogadják fel nöttem :$

16/f

2010. dec. 16. 20:02
 19/22 A kérdező kommentje:
Na attól én is felek, hogy hogyan fog menni....:)
2010. dec. 16. 20:40
 20/22 anonim ***** válasza:

Olyan, aki megérti, ha a gyerek rossz jegyet kap, elengedi szórakozni, de természetesen azért szabályok mellett! Lehet vele beszélni, de ha a gyerek mégsem akar elmondani vmit, nem erőlteti! De én 1 ilyen tökéletes anyától a falnak mennék, mert így panaszkodni sem lehet a bnőknek, nem lehet versenyezni, kinek rosszabb! :) ne akarj tökéletes lenni, mert megőrül a gyerek!

12/L

2010. dec. 27. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!