15-16 éves lányodat milyen gyakran engednéd el bulizni?
Attól függ, mennyire megbízható. Egy jó szülő ismeri a gyerekét.
Ha rendes, meg lehet bízni benne, akkor akár minden hétvégén, pár feltétellel. A legfontosabb, hogy nem jöhet haza éjszaka egyedül. Emberi időpontban (legkésőbb éjfél) érte mennék kocsival, ha ez valami miatt nem működik, adnék pénzt taxira, de akkor is időben haza kéne érnie, amikor még fent vagyok. Ha olyan barátjánál van házibuli, akit én is ismerek, ott alhatna, de a biztonság kedvéért akkor is adnék taxira pénzt, hogy bármi történik, haza tudjon jönni, ne kóboroljon az éjszakában.
Mindez persze csak megbízható lányra igaz. Nem vagyok naiv, tudom, hogy isznak, cigiznek, de ha mattrészegen állítana haza, egy időre biztos vége lenne a bulizgatásnak.
Az én szüleim így csinálták, és bár az én gyerekem még kicsi, én is így fogom, Így nincs bezárva, nem marad le semmiről, de kisebb annak a veszélye is, hogy bajba keveredik.
Az előttem író nagyon jól kifejtette a választ..! Ha megbízható a lányod, tudod, hogy nem ver át, nem hazudik a hollétéről, a társaságról, nem úgy kaparják össze részegen a földről, akkor (ha szeretne) minden hétvégén...
Illetve tényleg nagyon fontos kikötés az, hogy időben otthon legyen. Én az éjfélt korainak tartom, ha elmész érte, vagy valaki haza kíséri (barát) akkor 1-2 ig elengedném (pláne 16 évesen) hisz úgyis mondani fogja hogy 12-kor indul be a buli :)..
Szóval a lényeg, hogy milyen a lányod...
üdv.
Az eddigi hozzászólásokat helyeselve, némileg kiegészíteném. Egyelőre hetente egyszer (vagy akár kicsit ritkábban is) engedném el. Különben félő, hogy rutinná, mindent betöltő életformává válik a bulizgatás, egy hosszabb életszakaszra. Még két évig este tízre mindenképpen haza kéne jönnie. Csak kivételes alkalmakkor hosszabbítanám meg, amikor másnap nincs suli. A fejlődésben levő szervezeténak nagy szüksége van a 9 óra alvásra, és ez már a 10 órás határidővel is csorbul.
Feltételeket is szabnék. Cserébe kicsivel több részvétel a házimunkában, és jól láthatóan komoly tanulás.
Az első részegségre vagy durvább szer használatára hosszabb megvonás.
Elmondanám mindig, hogy most bizalmat kapsz, amivel élni lehet, de nem visszaélni.
A késést, ami akaratlan is lehet, maximum kétszer tolerálnám.
Had mennyen, inkább segíteni próbálj neki, hogy megértse a saját felelősségét, ne az legyen az életcélja, hogy még két év. A tiltással csak megalázod. Pont e miatt isznak meg cigiznek.
Pár napja olvastam itt egy kérdést, hogy a gyereknek nincsenek barátai. Inkább örülj hogy nem ilyen!
Én 15 éves lány vagyok. Közel másfél éve van egy 20 éves barátom. Az ő osztálytársait ismertem meg, akikkel tavaly anyukám minden második pénteken engedett el "bulizni". Barátomban tudta, hogy meg lehet bízni, ő azt mondta, nem olyan társaság, de később természetesen bemutattam őket. Ezeken a péntekeken 10 óra volt a határidő: vagy 10-re otthon, vagy 10-re értem jön. Ez a nyugisabb bulizgatás volt, később már hetente elmehettem, de én mindig tartottam a határidőt, tudta, hol vagyok, mindig elérhető voltam. (Most is, csak ez a társaság nem ér rá, úgyhogy elmarad.) Ezeken az estéken én kaptam mondjuk egy sört, ők többet, vizipipa, beszélgettünk.
A másik fele az éjszakai buli. Eddig csak pár ilyenen voltam. Szalagavató afterparty kétszer, meg a gólyatábor before és after - akik szerveztük, azoknak. Ilyenkor hajnali kettő-három volt megbeszélve, anyu értem jött oda, ahol a buli volt, amit szintén elmondtam. És szintén bármikor elért, és én is fel tudtam hívni. Ezek már durvább, ivósabb bulik, de én spéci tényleg mértékkel iszom. Ha bíznak bennem, az tényleg sokat segít. Mert pl. engem megkínáltak egy feles szilvapálinkával, ittam egy sört, aztán a buli hevében vettem egy tekilát, de rájöttem, nem kell, inkább másnak adtam. Cigizni általában nem szoktam, amolyan partydohányos vagyok, de olyankor is csak pár szál mentolos, vékony cigi, ami egy nagyvárosi számára tisztább, mint a város.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!