Sok szülő miért nem ért egyet a gyerekek "pofozásával"?
Én csak a saját példámat tudom felhozni.
Amikor kicsi voltam sokszor kaptam taslit hisztikért és rossz cselekedetekért. Általános iskolás koromba szimplán azért is mert a hétvégi tanulásnál nem értettem elsőre egy feladatot. Ennek ellenére én nem ítélem el azokat, akik pofozással élnek, mert véleményem szerint, egy jól időzített pofon akár jobb lehet mint az "üljünk le beszélni", mert valljuk be beszéddel nem lehet az élet nagy ütéseire felkészíteni a gyereket. Például régen e gyerekeket még a tanárok is ütötték, mégis tele van a világ értelmes felnőttekkel. Szerintem ezzel a beszélgetős ejnye-bejnyével csak azt érjük el hogy a gyerekünk egy kis mimóza lesz, vagy éppen ellenkezőleg egy vadállat aki úgy gondolja mindent megtehet, mert semmilyen következménye nem lesz.
teljesen ledöbbenek egy két válaszon
pl 19.37: Engem is ütöttek, én is ütöm majd a gyerekem! Mégpedig azért, mert értelmes lettem, ......
gondolod, hogy ha nem ütöttek volna, akkor nem lennél értelmes?
és jövő időben írsz, tehát te már előre eltervezed, hogy ütni fogod
kész tragédia :(((((
Ó jaj szegény gyere lelkileg össze lesz törve.. ez egy hülye liberális felfogás, hogy ne neveljük a gyereket, majd megnevelődik magától, s egy pofon se egy kézre, seggre ütés( kisebb korban) semmi tiltás csak ejnye-bejnye, meg következmény nélküli szidás, nem vezetnek sehova.. de addig úgyse értik meg amíg meg nem tapasztalják, igenis ha muszáj kell a pofon,a büntetés a szidás, mert különben egy udvariatlan, bunkó, tapló ember lesz akinek semmi tisztelettudata nincs, azt hiszi övé a világ, leszarja a szülei véleményét, ezért majd 12 évesen már szex,a cigi, az alkohol a drog fogja érdekelni..Kaptam pofont ha jól emlékszem 14 évesen nagyon megérdemeltem, és nagyon ritkán kisebb koromban is, amikor tényleg nagyon rossz voltam, teljesen normális, tisztességes, tisztelet tudó ember lett belőlem, nem törték össze a lelki világom...
a 16L-nek válasz, igen megalázó, de túl lehet élni épp ezért is tanulja meg a gyerek hogy hol a határ! Még kicsi vagy 4-5 év és rájössz mit miért csináltak a szüleid, és nem fogod bánni ha megneveltek rendesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!