Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van okom aggodni? (aupair...

Van okom aggodni? (aupair vagyok, nem az en gyerkocom)

Figyelt kérdés
Egy 12 eves kislanyra vigyazok, angliaban. Eleg jo kislany meg nem sminkel, idegenkedik tole, inkabb meset nez, gepezik, wii-vel jatszik, ilyenek. Olykor viszont csunya dolgokat rajzol peldaul engem hogy kiabalok es csunyanak abrazol. Sosem kiabalok vele sejtesem szerint ilyet azert csinal, mert nem beszelek jol angolul igy kicsit unhat mar. Pedig tenyleg mindig igyekszem a kedveben jarni, de egyik naprol a masikra nem tanulhatok meg angolul, azert ez belathato. A masik, hogy tegnap ota keveset eszik. Ma sem ette meg a reggelit. A vacsorabol is csak a repat ette azt is egy oran keresztul. Kerdeztem, hogy minden okes e, azt mondta igen, de nem nezett a szemembe. Gondoltam varok meg egy kicsit, a szuloknek kesobb szolok. A kerdes, hogy lehetseges, hogy fogyokuraba kezdett, mert csunyat mondtak neki az iskolaban, vagy egyszeruen nem ehes? (kicsit duci, sok kolat ivott, tegnap mar azt sem) Masik, hogy ahogy velem viselkedik nagy baj? Ugye nem utal? Miert rajzol ilyet? Masodjara furdult elo 2 het alatt, de mar 10 hete vagyok itt es elotte semmi ilyen nem volt. Aztan mindig bocsanatot ker, de nekem rosszul esik, aggaszt.
2010. nov. 25. 11:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet,hogy ilyenkor tényleg utál téged,de nem azért mert nem tudsz jól angolul(bár ez is hátrány lehet a mélyreható beszélgetésekben),inkább én arra gyanakodnék,hogy azért neheztel rád,mert veled van a szülei helyett.Kéznél vagy,hát téged utál,ha te nem lennél,akkor anyuval,és apuval lenne.

Úgy veszem le,hogy nincs saját gyermeked,így nincs sok gyakorlatod ahhoz,hogy kitalálhasd mi jár a buksijában,ráadásul kamaszodik is,nyelvi nehézségeid is vannak....nem irigyellek..

Még az éhségsztrájkja is beleillik a képbe,csak azt szeretné ha figyelnének rá!Te meg arra gondolsz,hogy fogyózik,..nem inkább elkeseredett.Sokat segítene,ha beszélgetni tudnál vele,és össze tudnátok barátkozni.

2010. nov. 25. 11:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Dehogy, az anyja sokat foglalkozik vele, az apja kevesebbet mivel o sokat melozik, de van hogy az anyja heti 3 napot dolgozik csak es delutan szinte mindig itthon van. Ja es van egy battya is, o is allandoan vele jatszik. Ilyen problemaja hatarozottan nincsen! (18 vagyok, fiatalka, de ennyit azert tudok, bele kellett volna irnom a kerdesbe, bocsanat!)
2010. nov. 25. 12:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj, ez semmi... Szerintem kérdezd meg tőle, hogy mi a gondja veled, mert jobb lenne, ha meg tudnátok beszélni, (esetleg, ha neki van igaza, megbántottad valamiben, akkor te is tudnál változtatni...)

Én vigyáztam egy kisfiúra külföldön (10 éves). Mindig a kedvében jártam, nagyon szerettem. De azt hazudta a szüleinek, hogy én megverem (soha nem tettem). Ellenben ő harapott, többször is, ütött-rúgott. Állandóan azt mondta, hogy utál. Ha esetleg együtt mentünk valahova a szüleivel, vagy a rokonaival, akkor biztos, hogy kiabált velem, vagy megütött... Ha nem volt senki akivel pl. elment volna korcsolyázni (csak én voltam kéznél) akkor arra az 1-2 órára normális volt.

Nála a legnagyobb gond az volt, hogy nagyon el volt kényeztetve. Bármit (szó szerint) kért azt rögtön megkapta. Soha nem szidták le semmiért.

Életem legnehezebb időszaka volt. 4 hónapig vigyáztam rá, de teljesen kikészültem idegileg, 5 kilót fogytam...

2010. nov. 25. 13:18
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Ez a fogyózás teljesen hülyeség... Én pl alig eszek, mégsem fogyózásképpen, hanem azért, mert az anyám teljes kiörlésű kenyért ad, hogy egyek. -.-
2010. nov. 25. 16:07
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia

Az a baj, hogy sokan nem ismerik az angol gyerekeket ezert nem latjak at a dolgot.

Itt nem az a helyzet mint otthon.Itt 100szor gonoszabbak a gyerekek.

Elofordulhat, hogy azert nem eszik, mert bantottak a sulya miatt.

Evente tobb 10 gyerek kerul korhaba kiszaradas es ehseg miatti ajulas kovetkezteben.

En is itt elek, tudom, hogy nehez atallni az itteni dolgokra.

En is vigyaztam egy 12 eves lanyra aki azota mar 14.

Ot orvoshoz kellett hordani mert agyon szekaltak, hogy nincs meg melle!! ami 12 eves korban azert nem elvaras.

Vekony es alacsony kislany az osztalytarsai meg 50-60 kilosak voltak, tehat boven jutott cicinek is belole.

Rengetek odafigyelest igenyelt, de sokszor veszekedtunk is.

Valoszinuleg rajtad vezeti le a frusztraciojat.

Azert en szolnek a szuloknek, mert itt nagyon komolyan veszik a gyermek banmtalmazast (tudom, hogy nem tortent ilyen), de ha a szulok meglatjak a rajzokat nehogy rosszra gondoljanak.

Csak a sajat vedelmed erdekeben szolj, mert utana nincs az az Isten aki kimagyarazza, ha rossz hirbe keveredsz elottuk.

Ne aggodj meg fog oldodni.

Ha gondolod irj privit...ha jol esne dumalni stb.

2010. nov. 26. 00:27
 6/8 anonim ***** válasza:

szia

nem jo a freemail, nem tudok valaszolni :S

ha gondolod addig irj ide es itt valaszolok a gondolod :)

szep napot

2010. nov. 26. 11:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Kerdesem mar nincs, vagyis egyelore nincs, csak gondoltam kifaggatlak te hol vagy, mit csinalsz es a tobbi. :) Ha megjavult majd valaszolj! :)
2010. nov. 26. 15:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia

En Sheffieldben vagyok 26eves es most babazok, de vegre a sajat babammal aki 9.5 honapos :)

egyebkent kozmetikus es sminkeskent dolgoztam itt es a fonokom kislanyara vigyaztam munkaidon kivul :)

2010. nov. 26. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!