Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lányotok/lányaitok sminkelnek...

Lányotok/lányaitok sminkelnek középsuliba? Milyen az a megjelenés amit elfogadhatónak tartotok?

Figyelt kérdés

17 éves a lányom, középsuliba jár és körülbelül 2 éve sminkeli magát, elég feltűnően, vagyis teljes arcos sminket készít minden reggel. Néhányszor már mondtam neki, hogy talán kicsit visszafogottabban kéne, de végülis nincs vele baj. Nyáron lengébben is öltözködik, viszont tényleg figyel rá hogy túlsagosan ne legyen kihívó. Mindemellett kitűnő tanuló, csendes, kedves lány.

Sokszor mondja, hogy a néhány barátnőjén (akik már nagyon régóta a baratai) kívül egyáltalán nem jön ki jól a lányokkal, és szinte minden lánynak ellenszenves, úgy is ha még egy szót sem váltott velük. Hogy szúrós szemmel néz rá szinte mindenki a folyóson, de ezt magam is tapasztaltam mellette az utcán, hogy a vele egykorú lányok hogy megnézték.

Az osztályában sem kedvelik a lányok, az első perctől fogva, ki is beszélik.Pedig tényleg mindig mindenkivel kedves és ott segít ahol tud. A fiúk egyébként mindig nagyon kedvelik, de nem igazán merbarátkozni velük mert akkor meg az lenne vele a baj. Látom hogy nagyon bántja ez az egész, de a külsején nem szeretne változtatni mert azt mondja ő így jól érzi magát.

Szerintetek a kinézetéből ítélik meg, ezért van ez?

ma 15:38
 1/10 A kérdező kommentje:

Egyébként kiskora óta sosem jött ki jól a vele egykorúakkal

Mindig inkabb egyedül szeretett lenni vagy felnőttek társaságában

ma 15:42
 2/10 anonim ***** válasza:
93%

Néha szokott, szempillaspirál, szájfény/nude rúzs.

Iskolafüggő, nálunk inkább tehcnikumokra jellemző az erős vakolat és a kihívó öltözet a lányokon, gimiben kevésbé.

17 évesen szerintem hétköznapra elég egy natúr smink.

ma 15:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
15 éves, szempillaspirált és szemceruzát használ, ennyi.
ma 15:50
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

A leírásból ítélve feltűnő a sminkje és kihívó az öltözködése, ez nyilván nem mindenkinek tetszik.

Amúgy nálunk tiltja az iskola hazirendje a sminket

ma 15:51
 5/10 anonim válasza:
50%

#1 Ostoba vagy. Ennyit tudnék a megnyilvánulásodhoz hozzáfűzni.

Kérdező:

Miért kérdés, hogy mit tartunk elfogadhatónak?

Mármint te 15 évesen engedted neki. Innen most ha azt mondjuk neked, hogy a zéró smink az elfogadható, akkor derült égből megtiltod neki a sminket, amit amúgy évek óta megengedtél neki? Meglehetősen nonszensz lenne.

Egyébként szerintem nincs baj a sminkeléssel, és ennek semmi köze az átlaghoz. Akkor se baj, ha a kitűnő tanuló csinálja, akkor se, ha a közepes, mert nem azon a reggeli pár percen múlik. Én is napi rendszerességgel sminkeltem gimisként, teljes arcos smink, színes szemhéjpúder. Még sminkragasztóval csillámragasztgatós időszakom is volt. És úgy mentem iskolába. Nem lett semmi bajom tőle, azóta lediplomáztam matek bsc-n, a mester folyamatban.

Semmi köze a sminknek ahhoz, hogy mennyire tud barátkozni. Mármint nekem a smink annyit változtat az emberi kapcsolataim létrehozásában, hogy ha valaki olyan felszínes, hogy egy kis smink olyan ellenszenvet vált ki belőle, hogy aztán szóba se áll velem, meg fintorog, akkor nem leszünk barátok. De ugyanez van, ha valakinek smink nélkül nem vagyok szimpi, akkor hasonló módon nem leszünk barátok.

Az erősen felszínes embereket távoltartja a smink, ennyi.

A lányodnak meg el kéne engednie magát egy kicsit. Van, aki barátkozna vele. Ha neki is szimpi a másik fél, akkor barátkozzon, mit számít, ha fiú? Abból csak elszigetelődés lesz, hogy jujj, a fiúkkal nem barátkozom, mert mit gondolnak a lányok, akik amúgy sem barátkoznak velem.

ma 15:58
 6/10 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező, elég egyértelmű a kérdésből, hogy nem szülő vagy :)
ma 16:01
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

"Az erősen felszínes embereket távoltartja a smink, ennyi."

Ez hülyeség. A valóság az, hogy ha egy 17 éves feltűnően sminkel, arról az emberek 99%-a azt fogja hinni, beképzelt pitsa. Ha ehhez még ráadásként kihívóan is öltözködik, akkor mellé ribizli is. Ez az első benyomás. Ugyan legyél már magadhoz őszinte, mire gondolsz, amikor meglatsz egy bevakolt, miniszoknyas, haspólós tinit? Hát enm arra, hoyg milyen okos lehet. Pláne nem, ha az iskola közelében látod. Mindennek meg van a maga helye és az ideje. A feltűnő smink és kihívó öltözködés ideje nem 17 évesen, helye pedig nem az iskolában

ma 16:11
 8/10 anonim válasza:
44%

#8 Ha ez így van, akkor elég szomorú, hogy ennyire sokan képviselnek oly alacsony szellemi színvonalat, hogy egy kis sminkből, meg ruhából olyan messzemenő következtetéseket vonnak le, ami után esélyt sem adnak a másik embernek.

Ez a probléma nem első benyomás kérdése. Első benyomásra gondolsz valamit a másik emberről, ez egy dolog. Jó, legyen mindenki nyugodtan felszínes szr, gondoljon csúnyákat, ha az ő ingerküszöbén túl van a másik ember megjelenése, elmegy egynek. De az már a primitív gondolkodás magasfoka, ha megvolt az első benyomás, és onnantól szóba nem áll a másik illetővel, csak fintorog, miközben szrt se tud róla.

"mire gondolsz, amikor meglatsz egy bevakolt, miniszoknyas, haspólós tinit?"

Gondolok valamit arról, hogy jól áll-e neki, amit felvett, ha nekem tetszik, x ruhadarab, akkor arra, hogy honnan lehet. Gondolok valamit a sminkjéről, hű de benézte az alapozó színét, hű de jó tusvonalat húzott, stb. Ilyeneket szoktam gondolni. Semmi messzemenő következtetést. Esetleg ha velem egykorú embert látok így, akkor azt, hogy szimpatikus-e vagy sem. Ha szimpi, és olyan a szituáció, hogy nem lenne furcsa odamenni dumálni, akkor megpróbálok barátkozni, ha nem szimpi, akkor meg nem. Ha nem szimpi, de ő jön oda, akkor meg adok egy esélyt a dolognak.

Most is vannak olyan emberek, akik mellett naponta elsétálok az egyetemen, soha nem beszéltünk, de csak úgy ránézésre nem szimpatikus, gimisként is volt ilyen. Soha nem fintorogtam senkire.

Alapból azt sem értem, hogy miért kéne random tinik, vagy úgy bárkinek az intelligenciáján filóznom a külseje alapján. Ha nem ismerem, akkor tök mindegy. A barátaimat se azalapján válogatom meg, hogy ránézésre okosnak tűnik-e...

ma 16:29
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szempillaspirált használ általában, de az osztálytársaira sem jellemző a sminkelés.

Én úgy látom, hogy már nem is “divat”.

ma 18:06
 10/10 anonim ***** válasza:
50%

Én a 90-es évek végén,2000-es elején voltam gimis.A sminktelentöl a vakolatig volt minden.A ruha megint valtozo.Egyszerűtől a csinosig.

Mostanában minden kihívó,ami nem öt számmal nagyobb,mint a méreted.Reggel a villamoson az iskolás lányok nagy része kivolt feste,műköröm.Ruha szűk vagy bő.Teljes smink volt,tus,spirál.Szineket nwm használnak inkább.

Ha a lányod szép,csinos,ennyi bőven elég,hogy megszólják.

Negyven eves vagyok,de a tizessel fiatalabb kolléganőim a hátam mögött sziszegnek,mert mindig kivagyok öltözve.Ez a kiöltözés annyit tesz,hogy sokszor ruhát,szoknyat hordok,és jobban nézek ki,mint ők.

Nyáron meg senki nem fog megsülni.Szetintem semmi baj nincs a lányod öltözködésevel,az emberek lettek prűdek és szarkavaróbbak.

ma 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!