Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamasz lány és nevelőapa...

Kamasz lány és nevelőapa közti konfliktusban kinek van igaza ?

Figyelt kérdés

A lányom 14 éves, az apukájától 6 éves korában váltunk, ő egy anyagilag jól rendelkező, de nárcisztikus személyiség volt, ami röviden annyit jelent,hogy " ha nem azt csinálod amit mondok akkor megvonom az anyagiakat és el lehet menni oda ahova akartok " így neveltem fel 2 gyereket ( akik ma már felnőttek ) 25 évig tartottam ki, aztán besokalltam, és váltunk.Habár ő ezt sem tűrte el, évekig nem hagyott békén...de ez már egy másik történet.Szóval közben találkoztam a mostani párommal aki az ellenkezője a volt férjemnek, ő egy visszahúzódó, csendes ember.Nehezen oldódik fel társaságban, és mivel gyereket nem nevelt így nem is igazán tudja hogy hogy kell..sőt nem is szól bele, és ezt egyedül intézem és nekem így pont jó. Annyi van vele probléma, és ez a kérdésem, hogy a gyerekkel hüyéskedni szokott olyat,pl van egy fiú aki tetszik neki,és a fiú nevével szórakozik,hogy a lányomat elnevezi annak a fiúnak a nevével de csak ilyen viccesbe megy, pl : joci maci, vagy jóska,te jóska mizu , vagy sancika mancika mi a helyzet, vagy AC milan ,...szóval így szokott hülyéskedni. A lányomat ez zavarja ( nyilván ezt csak itthon ha 3 vagyunk ) mondtam már a páromnak, de ő meg ilyen, ez a mindenkit elnevezős fajta, és nehezen változtat ezen ( az apja is ilyen ) de ez szimplán szeretetből szól így mert nem tud másképp közeledni. Nem öleli meg nem puszilja meg,( mert ő annyira visszahúzódó) viszont mindent megvesz agyereknek,azt nézi,hogy a gyerek hova akar menni nyaralni és oda akar ő is, a barátnőit viszi hozza hozzánk ha kell...stb.

Nekem meg már az életem rámegy erre a rettegésre, mert alig vártam hogy 26 év után ne rettegésbe éljek...

febr. 4. 06:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%

De ő egy gyerek. Nem egy épeszű felnőtt.

Ha én rászólok a fiamra, aki 6 éves, ő is megérti, hogy nem vicces.

Nekem nevelőapám volt ilyen kretén. Hiába kértem, nem hagyta abba.

Eredmény: 18évesen leléptem mert elegem lett a szerinte vicces piszkálódásaiból. Anyám meg hátratette a kezét, hogy ő nem lesz döntőbíró

febr. 4. 07:21
 12/24 anonim ***** válasza:
93%

Vágjon vissza akkor a gyerek is neki.

Ne hagyja magát.

Nem kell hagyni, hogy kötöszködjön vele a nevelőapu.

Vagy fél tőle a gyereked?

Amugy meg nem egy nagy tragédia ez szerintem , főleg túlzás rá az hogy “rettegés”.

febr. 4. 07:44
 13/24 A kérdező kommentje:
Nem, nem fél tőle agyerek és én sem...dehogy, soha nem bántana senkit. Valamiért nem tudja kimutatni a szeretetét a gyerek felé, és így próbálja.Nem gondolja,hogy ez ekkora probléma a gyereknek. Most fogok vele beszélni, újra, és remélem megérti.Ekkor pedig jön a néma csend a lakásba..semmi viccelődés.Amúgy ezt úgy kell elképzelni,hogy nem piszkálja csak ha arra megy a gyerekszobája felé, akkor viccesen odaszól és megy tovább.vagy például a gyerek mondd valamit és abból így kapásból eszébe jut az egy fiú és mondja...
febr. 4. 08:24
 14/24 anonim ***** válasza:
93%

Felnőtt ember nem érti meg, hogy ami neki vicces, az a másiknak idegesítő? Ez szerinte humor?

Akkor már inkább igen, sértődjön be és fogja be. A csend is jobb ennél.

febr. 4. 08:45
 15/24 anonim ***** válasza:
88%

Oszt' mitől rettegsz? Hogy neked is talál valami "vicces" becenevet?

Bocsi, de erre nem kifogás, hogy "nem tudja, hogy kell gyereket nevelni". Itt teljesen mellékes, hogy az illető a nevelt lánya. Én is "az a mindenkit elnevező típus" vagyok, mindaddig, amíg ebből nincs konfliktus. Ha valaki, legyen az felnőtt vagy gyerek megkér, hogy ne hívjam úgy, felfogom, mert nem vagyok fogyatékos. De te se lehetsz százas, ha nem tudod eldönteni, hogy annak van igaza, aki "piszkálódik" vagy annak, aki nem tűri. Zsák a foltját. Elég szomorú, ha így neveltél fel 2 gyereket, mert testvérek között millió hasonló balhé van. Ezek szerint ott se tudtad...

febr. 4. 08:57
 16/24 Andi0318 ***** válasza:
75%
Jól kiválasztottál két barmot, gratulálok.. :-D Én ezzel a másodikkal se költöztem volna össze, gondolom a lányod is rettenet boldog.
febr. 4. 09:22
 17/24 anonim ***** válasza:
84%
Most akkor felnőtt a két gyerek vagy az egyik még kamasz?
febr. 4. 09:29
 18/24 anonim ***** válasza:
24%

Ez egy nevtelen forum, nem kell anyukad neveben irni. ( egyertelmu, hogy ezt egy gyerek irta)

Beszelj anyukaddal, hogy ez teged zavar.

febr. 4. 10:53
 19/24 anonim ***** válasza:
94%
A pasit határozottan kérd meg, hogy hagyja abba, a lányodnak meg mondd meg, ha még egyszer rákezd a pasi, küldje el nyugodtan a ... csába. A pasinak is megmondhatod ezt, és azt is, hogy ha a lányod tényleg erre kényszerül, mellé fogsz állni.
febr. 4. 11:13
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyrészt abba kéne hagyni a cukkolást(ez cukkolás), ha zavarja a gyereket, másrészt.. ez apróság, jó néha húzni a másikat, ahogy a gyerekek ugratják a szüleiket, nem árt néha kicsit visszafelé is játszani. Szóval én inkább csak visszavennék belőle és csak ritkán sütném el, mittudomén heti egyszer, de tinik ilyenre vérig tudnak sértődni, nagyon érzékenyek:)
febr. 4. 20:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!