Hány évesen kezedenek szexelni a kamaszok manapság?
Szerintem korábbra tolódik általánosságban, de amíg régebben jellemző volt a 16-18, meg jópáran felette, most inkább már 13 éves kortól beszélnek róla "romantikus" értelemben és jó két év, mire eljutnak arra a szinte akárkivel, hogy ne csak csókolózni akarjanak vele.
Szerintem azért, mert:
-hamarabb jutnak információkhoz
-sokkal több felületen érintkezhetnek kortársaikkal
-ezek miatt a felületek miatt sokkal több kortársukat ismerik meg
-tudnak képet küldeni, és szívesen fotózzák magukat, ez régen nem volt jellemző
-nyomja rájuk a média, filmek, zenék a szexualitást
-megváltoztak az értékek, már sokkal fontosabbak az egyén szükségletei, érzelmileg és testileg is
-a gyerekek hallottak tudatosságról és ezt is igyekeznek gyakorolni, ezért azt hiszik, ha eldöntik, irányítják az egészet, túlságosan bíznak magukban
-testpozitivitás van, senkit sem tart vissza semmitől, hogy nem "tökéletes"
-Nagyon sok szexuális tartalomhoz férnek hozzá(prnó minden téren), azt hiszik, hogy le tudják másolni a dolgokat, meg tudnák azt is csinálni, nem nehéz, több az önbizalmuk
Annyira fiatalságközpontú a mai társadalom, ők a célcsoportja mindennek, mert hatalmas fogyasztók, hogy a középpontba kerültek és azt hiszik villantani kell valamit, mert YOLO meg ilyen szrságok, egyszerűen, ha főszereplő vagy, úgy érzed várnak tőled dolgokat és alkotnod kell.. és belemennek mindenbe magabiztosan. Régen még tele voltak kételyekkel és ez látszott is, most pedig ebben a káros túl pozitív és túlzott aktivitást váró életben elnyomják ezeket a kételyeket.
Nem tudom, nagyon sajnálom ezt a generációt, még kevesebb idejük van "csak lenni", mint az összes korábbinak. Úgy érzik késésben vannak, majd huszonévesen úgy, hogy még ráérnek 35 körül megint késésben vannak..
Jó lenne, ha még tizenévesen érhetnének rá, és huszonévesen, mondjuk 35ig lennének késésben, majd 40esként lazáznának, mint a millenial generáció, egészségesebb sokkal biológiai és ezáltal lelki szempontból is.
a környezetemben 4db 13-14 éves kamasz lány van (rokonság, szomszédság), biztos vagyok benne, hogy mind a 4 élt már nemi életet.
Én erre a korra lőném be.
Én 32 vagyok, én is 14 évesen vesztettem el. Régen sem volt ez szerintem annyira másképp.
Remélem a fiam se fog kimaradni a jóból. 😁
5 éves és pár hónapja azt kérdezte apa a p.nci az büdi?😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!