Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányommal nem lehet bírni,...

A lányommal nem lehet bírni, mit csináljak?

Figyelt kérdés

A lányomat 1 éve nevelem én, előtte az apjánál élt és annak a barátnőjével. Most lesz 18 éves. Előre rettegek mi lesz ha betölti a 18at, akkor végleg elveszítem fölötte a kontrollt.

Nagyon laza gyeplőn tartották, aminek meg is lett az eredménye, sorozatos balhék, ittasan igazoltatták a rendőrök késő este, bukdácsolás a suliban, folyamatos drámák az aktuális pasikkal akiket fél évente cserélget.

Végül az apja sem bírt vele így a lányom haza akart jönni hozzám.

Kb 2 hónapig balhé mentesen sikerült együtt működnünk, majd kezdődött minden elölről. Valamilyen személyiség zavara is lehet, de nem engedi kivizsgáltatni magát, azt mondja őt ne bélyegezzék meg.

Most tudtam meg hogy tavaly nyáron abortusza volt, amit az apja eltitkolt előlem és az egész storynak a háttere is rettentően felkavaró.

dec. 14. 08:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
76%

A sztori elözményeit nem ártana tudni normális válaszhoz.

Másrészt egy közel 18 éves valakit nem tarthatsz gyerekként, mert már gyakorlatilag felnött, kezeld úgy, mint egy baatnödet vagy más felnött embert, beszéld meg vele a dolgokat, de ne akard nevelni, irányítani, hanem megérteni és segíteni.

dec. 14. 11:16
 12/31 anonim ***** válasza:
79%

17évig lesem xartad.

Az apja sem igazán.

Ezekután mit vársz?

Nem tekint rátok igazi szűlőként mert nem úgy viselkedtetek vele!

Te pedig most akarod megfegyelmezni,a leglazadóbb korban!?

Az apjának sem ment,hát lepasszolja neked aki...már ne is haragudj de fingod sincs a gyerekekről!

Sok sikert!

dec. 14. 11:30
 13/31 anonim ***** válasza:
91%
Öleld meg minden nap, beszélgess vele sokat, beszélj vele a te életedről, a te érzéseidről, hogy lássa, hogy lehet ilyenekről beszélni, lehet gyengének lenni, ne b-szd le, ha a te értékrended szerint rosszat tesz, hallgasd meg, legyél támasz, ne kényszerítsd semmire, illetve ha illegális dolgokat tesz, a határaidat húzd meg, agresszió nélkül.
dec. 14. 13:55
 14/31 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell ahhoz semmi gond, hogy az apukához kerüljön a gyerek. Nekem is a férjemhez került a gyerek közös megegyezés alapján, mert ő a suli mellett lakik, a gyerek uszodája is ott van közelben, és apuka home officeból dolgozik, én ellenben három műszakban. Hétköznap ott van apukánál, hétvégén meg nálunk. Teljesen normális tini lett belőle.
dec. 14. 14:28
 15/31 anonim ***** válasza:
74%
Én sem értem, mi ez a fikázás pusztán amiatt, hogy a gyerek az apjához került. Érdekes, máskor vadul ágáltok, hogy az apa ugyanolyan jogú szülő, ő miért nem neveli a gyereket stb, most meg az a baj, hogy hozzá került annak idején. De nyilván ebben is az anyuka lehet csak a hibás. Nem, ha a gyerek az apjához kerül, az nem kizárólag azért lehet, mert az anyja alkalmatlan.
dec. 14. 15:50
 16/31 anonim ***** válasza:
56%

Csúnya válás eredményének a tankönyvi példája lett a lányotok.

Fő ok a szülök egymást szivatva, mindent megengednek neki, csak azért is mert a másik megtiltotta. Majd a gyerek erre ráeszmélve még jobban kijátsza a hibátokat.

Forduljatok szakemberhez, mert ezt már ti nem tudjátok magatoktól helyrehozni. Nem elég neked és a lányodnak eljárni kell a volt párod is.

dec. 14. 17:04
 17/31 anonim ***** válasza:
37%
18-as.."Houston!Houston! Baj van! Baj van.."
dec. 14. 20:14
 18/31 anonim ***** válasza:
69%
Az abortusza az ő dolga. Amúgy meg kellett volna nevelni. Te hol voltál eddig?
dec. 14. 20:36
 19/31 anonim ***** válasza:
35%
18 lesz, közlöd vele, hogy felnőtt ember, ha nem akar tanulni, és nem tartja be az otthonod szabályaid akkor kívül tágasabb. költözzön el , keressen munkát és tartsa el magát. Ennyi.
dec. 14. 20:45
 20/31 anonim válasza:
38%

Próbálj barátnőként és ne szülőként közeledni hozzá. Hagyd, csinálja amit akar, ha előbb értesülsz rola, tanácsot adhatsz, felfesetheted mi fog történni. Ha bejön amit "josolsz" előbb-utobb eljutsz odáig, hogy kikéri a véleményed. Amikor bevállik a joslatod, ne legyen a "megmondtam" vagy más szemrehányás. Sajnos ebben a korban más nagyon már nem működik.

előttem szolo mondta hogy fenyegetés. Nem jo, dac és figyelmen kívül hagyás lesz a válasz. Engedd. Ha belefut valamibe ami nagyobb baj, hagyd szenvedni benne, és később próbáld meg kihuzni belőle, de mindenkép érezze hogy rossz uton jár. És erre magátol kell rájöjjön

dec. 14. 21:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!