A lányommal nem lehet bírni, mit csináljak?
A lányomat 1 éve nevelem én, előtte az apjánál élt és annak a barátnőjével. Most lesz 18 éves. Előre rettegek mi lesz ha betölti a 18at, akkor végleg elveszítem fölötte a kontrollt.
Nagyon laza gyeplőn tartották, aminek meg is lett az eredménye, sorozatos balhék, ittasan igazoltatták a rendőrök késő este, bukdácsolás a suliban, folyamatos drámák az aktuális pasikkal akiket fél évente cserélget.
Végül az apja sem bírt vele így a lányom haza akart jönni hozzám.
Kb 2 hónapig balhé mentesen sikerült együtt működnünk, majd kezdődött minden elölről. Valamilyen személyiség zavara is lehet, de nem engedi kivizsgáltatni magát, azt mondja őt ne bélyegezzék meg.
Most tudtam meg hogy tavaly nyáron abortusza volt, amit az apja eltitkolt előlem és az egész storynak a háttere is rettentően felkavaró.
2
Apuka is szülő, nem? Miért kéne bárminek is történni?
Nem minden csak a nevelésen múlik. Egy embernek van saját személyisége is.
#4, azért kérdeztem, hogy mi történt a korábbiakban, mert nem mindegy, hogy
- pici korában került-e az apához (magyarán: a bíróság az anyát alkalmatlannak ítélte a szülői szerepre), akkor most már fölösleges bármit is csinálni 17 év után. Az alapok lettek elcseszve. Erre szokták azt mondani, hogy sz.rra nem lehet várat építeni. Hosszú terápia fog várni a leányra, ha egyszer bevállalja
- vagy kamaszkorban lett elege az anyukának az egyedülálló anya szerepéből, és delegálta a problémát az apára, amolyan "nesze, most már kínlódjál vele te" felkiáltással. Aki most visszapattintotta a felelősséget és a problémamegoldást.
Akkor mondhatjuk, hogy 17 évig egyik szülő sem foglalkozott vele érdemben.
Innen azért már nem lesz egyszerű visszafordítani úgy, hogy egy éve neveled te.
Az okát nem kérdezném. De elsősorban azt gondold át, hogy ha 1 éve neveled te, akkor hogyan tudsz hiteles és jó példát mutatni neki bármiben. Amennyiben a saját helyzetedet látod ebben a történetben onnantól lehet gondolkodni, hogy mi legyen a stratégia vele.
A szülöi vonat már elment.
Csak a fenyegetés maradt,hátha segit de igazából nem hiszem.
Ultimátumot adsz és megkédezed. Mi a terve suli után? Mert te nem fogod/tudod eltartani és akkor mehet amerre lát!
Keressen munkát,mert mint látható a tanulás nem megy neki.
Szálj be a rezsibe!
Nem lakhatsz itt ingyen ilyen tanulmányi eredményekkel.
Stb.
A rendőrök majd vissza viszik. Aztán 18 lesz és végleg kiszáll az életetekből.
Olyan ráhatás kéne amit te képtelen vagy véghez vinni. Egy olyan esemény ami alapjaiban rengetimeg a vilag Egy olyan esemény ami valodi kockázatot hordoz magában. Amiben te mint megmentő szülő szerepében tetszeletghetsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!