Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A tinikor lecsapódhat komoly...

A tinikor lecsapódhat komoly hangulatingadozásban?

Figyelt kérdés
Tehát hogy egy gyerek borzasztóan labilis, egyik nap még megvaltaná a világot, másnap úgy érzi, semminek nincs értelme, amit tesz, a világ ugyanúgy megy tovább nélküle is. Helyét nem találja a Földön, teljesen kiábrándult magából. Hobbiján kívül semmi nem érdekli. Már-már öngyilkos gondolatai vannak, de másnap újra jókedvű. Sokszor hosszabbak ezek a napok, főleg a negatívak. Ráadásul nem is a kamaszkor eleje, hanem a már a vége felé tart (bár mindig is későn érő típus volt). Szóval még egyszer: Lehet ez a kamaszkor velejárója, ami elmúlik, vagy pszichésen keresendő a baj forrása?

nov. 14. 08:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

#10! Történetesen pont elég sokat értek. Kamasz koromban súlyos depresszióm volt. Jelenleg nincs, ezért nem vagyok olyan b.szott sótlan, mint te. Semmi rosszindulat nem volt benne, te látod bele, mert borderline vagy. Reméljük, a kérdező nem, csak mert te ráhúznád. Azt akartam azzal írni, hogy attól még senki nem beteg alapvetően, mert tisztában van vele, hogy a Föld nélküle is forogna tovább. Ez egy egész egyszerű tény. Szerintem normális ember értette.

jan. 13. 17:37
 12/15 anonim ***** válasza:
48%
11# nekem ez régi sztori, jelenleg (már évek óta) tök jól vagyok, és boldog is, de ebben rengeteg munka volt. Azért írtam, hogy rosszindulatú vagy, mert az olyan mondatok, ami a 8as kommentedben van, nagyon durván le tudja húzni azt, aki amúgy is mélyen van. Attól még, hogy voltál depressziós, nem sok empátia szorult beléd. Az ugyanis, hogy valaki nelkul tovább forogna a Föld, nem jelenti, hogy amúgy nem hiányozna egy csomó embernek, nagyon is. Az én életem igenis örökre megállna, ha a gyerekemmel tragédia lenne. És mindenki fontos valakinek, minden emberélet fontos! Ezt így kell értelmezni...
jan. 13. 18:08
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
#12! A #8 te vagy. #9 voltam. Milyen mondatok? Összesen egyetlen mondatot írtam abban a kommentben, de csináltál belőle sok másikat. Ezzel is szemléltetted, mi a különbség a borderline és a depressziós között. Te beszélsz empátiáról, aki úgy beszél egy másik emberrel, aki nem mellesleg hozzá se szólt, hogy ne böfögjön? Miről beszélünk? Neked semmivel sincs több jogod válaszolni egy kérdésre, mint nekem. Mindenkinek a saját nézőpontja, tapasztalata, habitusa alapján. Ugyanis ez nem egy szakmai oldal. Azt szoktam mondani, attól, hogy valaki sokat jár pszichológussá, még nem válik azzá. Te sem. Amit írtam, egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem hiányozna senkinek. Ezt minden normális ember érti. Én úgy tekintettem a kérdezőre, mint egy normális emberre.(Egyébként egy másik kommentemben már válaszoltam neki előtte, de mindegy, ez se a te dolgod.)
jan. 14. 01:15
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Jav.: pszichológushoz

jan. 14. 01:19
 15/15 anonim ***** válasza:

13# az összes válaszod nullára lett pontozva, ergo más szerint is bunkó dolog, amit írtál, csak én szólaltam fel ellene...ez nem borderline tünet.

És még mindig nem érted, úgy látom. A mondatod egy lökés lehet a szakadékba annak, aki igazán mélyen van, te hiába nem úgy gondoltad...tudni kell a sorok között olvasni, de szerintem ebben az esetben ez nem volt olyan bonyolult, mindenki másnak átjött, hogy a kérdező/a kérdező gyereke nem attól fél, hogyha meghalna, a másik 8.000.000.000 ember nélküle élne tovább, hanem hogy senki nem szereti igazán, senkinek nem hiányozna. Az meg, hogy személyeskedsz, hogy én borderlineos vagyok..elárulom, hogy ez a dolog régóta nem az életem resze, mert jó életem lett. Nem kizárt, hogy nehezebb időszakban visszajönnek a tünetek, de jelenleg köszönöm szépen, nem befolyásol a mindennapokban ...

A másik pedig, hogyha valóban depressziós voltál, az empátiamentes mondatok gondolom, neked sem segítettek, sőt.

jan. 14. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!