A tinikor lecsapódhat komoly hangulatingadozásban?
Figyelt kérdés
Tehát hogy egy gyerek borzasztóan labilis, egyik nap még megvaltaná a világot, másnap úgy érzi, semminek nincs értelme, amit tesz, a világ ugyanúgy megy tovább nélküle is. Helyét nem találja a Földön, teljesen kiábrándult magából. Hobbiján kívül semmi nem érdekli. Már-már öngyilkos gondolatai vannak, de másnap újra jókedvű. Sokszor hosszabbak ezek a napok, főleg a negatívak. Ráadásul nem is a kamaszkor eleje, hanem a már a vége felé tart (bár mindig is későn érő típus volt). Szóval még egyszer: Lehet ez a kamaszkor velejárója, ami elmúlik, vagy pszichésen keresendő a baj forrása?
Persze, hogy lehet. Ettől függetlenül az öngyilkossági gondolatokkal foglalkozni kell, nehogy véletlenül megtegye. De gondolom, te vagy az a kamasz és tudod, hogy azért nem tennéd meg.
nov. 14. 10:02
2/15 anonim válasza:
Hát, én azért elvinném pszichológushoz, biztos, ami biztos. Ártani nem árthat.
nov. 14. 10:24
3/15 anonim válasza:
Ez nem a kamaszkor. Nagyon bipolárisra gondolnék. Én vinnén pszichiáterhez/pszichológushoz.
nov. 14. 20:29
4/15 anonim válasza:
Alapvetően jellemző lehet kamaszkorban a hangulatingadozás, és nem vagyok szakember, de nekem ez már kicsit többnek tűnik ennél.
nov. 14. 21:38
5/15 Senior Séf válasza:
Az a legnagyobb marhaság, amikor tipikus kamaszkori hülyeséggel pszichológushoz mászkál a fél világ. Egy kamasz teste folyamatosan tanul. Az érzéseket, érzelmeket és ezek kezelni tudását is tanulja. Eközben folyamatosan kompenzál és mivel gyakorlatlan, túlkompenzál. Elönti a testét az öröm, siet lebontani a szerotonint, melatonint csinál belőle, és persze túl sokat. Az előbbi mérhetetlen boldogságból fáradt, deprimált bágyadtság lesz. Stb.
30 éve elöntötte az országot a rengeteg divatszakma, a frissen végzett pszichológus. És ezek meg is akarnak élni a szakmájukból. Ezernyi új "betegség" jelenik meg, amikor nevet adnak egy emberi mivoltunk hajnala óta jelen levő állapotnak.
nov. 16. 19:11
6/15 anonim válasza:
ez inkább kamaszkor szak elég erőteljesen mutatkozik meg én is ilyen voltam és még most is néha ilyen vagyok de javulni és múlni fog
nov. 21. 17:29
7/15 anonim válasza:
Szerintem ez normális. Én is és barátaim is ilyenek voltunk/vagyunk !
jan. 4. 10:04
8/15 anonim válasza:
Ez NEM normális! Ne kövesd el azt a hibát, amit anno az én szüleim, hogy azt hitték, én csak egyszerűen ilyen típus vagyok úgymond, de amúgy semmi bajom...mert az említett öngyilkos gondolatok, az érzés, hogy nélküle is menne tovább a világ, és a durva mélységek és magassagok nagyon komoly pszichés problémákat jelezhetnek. Nálam borderline szemelyisegzavar jelei voltak, de persze a szüleim soka tudták meg, hogy szoktam falcolni, és valójában milyen mélyen vagyok, mert úgy igazán senki nem figyelt rám, és a legtöbb szülő homokba dugja a fejét, ha a gyereke mentális állapotáról van szó. Első körben egy jó pszichológushoz vidd el, ő pedig tovább fogja irányítani pszichiáterhez (is), ha kell. Minden jót, sok erőt, kitartást, és mindenekelőtt őszinte beszélgetést kívánok!
jan. 13. 15:29
9/15 anonim válasza:
#8!"az érzés, hogy nélküle is menne tovább a világ, és a durva mélységek és magassagok nagyon komoly pszichés problémákat jelezhetnek"
Azért az se százas, aki azt érzi, nélküle megállna😂
jan. 13. 16:56
10/15 anonim válasza:
9# jajj ha semmit nem értesz a témához, inkább ne bofogj ide ilyen rosszindulatú dolgokat...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!