Depressziós kamasz gyerekednek írtak fel gyógyszert?
Gyerekem (16 éves) diagnosztizáltan kevert szorongásos depresszióval küzd, melyet akkor diagnosztizált nála a pszichiáter, amikor középiskolaba került. Iszonyatosan rossz osztályt fogtunk ki, sulit kellett váltani.
Azóta "nem tért magához" jár rendszeresen pszichológushoz.
A pszichológus most visszairanyitott a pszichiaterhez, neki sem tetszik amit tapasztal a gyereken.
Valószínűleg gyógyszer lesz belőle... El vagyok keseredve. A családban sose volt ilyen jellegű probléma...
A gyógyszertől mi fog változni? Jobb kedve lesz? Motiváltabb lesz? Vagy hogy kell ezt elképzelni?
Köszönöm, ha valaki válaszol.
Én is szedtem gyógyszert szorongásos depresszióra. Igazából, ha megvan a megfelelő gyógyszer és megfelelő adagolás(nem javaslok semmit, az a pszichiáter dolga), akkor még kb két hét mire a mellékhatások elmúlnak. Nálam a megfelelő gyógyszer volt a nehézkes. Ugye két-három hetet rávársz, hogy vajon ez a probléma, ami a gyógyszer miatt van, még a normális mellékhatás, ami a szedés kezdete miatt van, vagy maga a gyógyszer nem jó neked. Nekem a harmadik gyógyszer lett megfelelő, ami durván két és fél-három hónapot jelentett a szr mellékhatásokkal.
Igazából, ha a beteg akarja a gyógyulást, ott van a szakértő kontrollja, nem hagyja abba a terápiát, akkor baj nem hinném, hogy lehet.
Viszont önmagában a gyógyszer nem megoldás. Legalábbis nekem nem volt az.
Na boldog az nem lettem tőle. Igen, a megfelelőtől sem. Inkább azt mondanám, hogy kb érzelemmentes, meg enyhén szedált, tompa voltam. Ami még így is fényévekkel jobb volt, mint gyógyszer nélkül, mert amúgy tele voltam negatív érzelmekkel, meg szorongással.
De most ezt úgy képzeld el, hogy nem bírtam bemenni egy könyvtárba, ahol amúgy kölcsönzési automata van, tehát meg tudtam volna oldani úgy is, hogy nem beszélek senkivel. Meg sokszor két óra mentális felkészülés volt az, hogy elmenjek a boltba, és úgy is sokszor az volt a vége, hogy a bolt előtt sétáltam fél órát, majd hazamentem, mert képtelen voltam bemenni a szorongástól...
Szorongasos depresszioval kezeltek engem is, mig nem kaptam egy uj pszichiatert akinek sikerult megallapitani, hogy egyebkent bipolaris zavarom van.
Mig csak a szorongasos depressziora szedtem scippat es frontint, nyilvan iszonyu tompa voltam, viszont tudtam aludni es nem feltetlen gorcsolni a dolgokon ami sokat segitett.
A scippa is miutan beallt egy ido utan, szinten segitett, hogy “jobb kedvem” legyen. Nalam a scippa nyilvan egy bizonyos pontig “euforiat” okozott majd jott a lejto egy negyed nap utan , ebbol indult, hogy bipolaris zavarom van.
Osszeszedve: az elso 2-3 honap mig teljesen beall a szervezete a gyogyszerekre az “kemeny” lesz, viszont utana igen sokat tud segiteni . Az ilyen tipusu antidepresszansok szerotonin visszavetesgatlok erdemes utanuk olvasni hivatalos helyeken. Nem tetszik az embernek feltetlenul viszont ha kell akkor kell.
A frontin is csak idoszakos egesz eleteben nem kell szednie az embernek (es a hiedelmekkel ellentetben, le lehet rakni nem fog teljesen rafuggni az ember-tapasztalatbol mondom.)
Milyen neki a vas es a d vitamin szintje? (Az alacsony szintek nagyon tudnak rontani a helyzeten.)
Erdemes megnezni a transzglutamin szintjet is (nalam mikor pszichiatrian voltam kiderult az egyik betegrol hogy glutenos ami pszichozisokat okozott nala.)
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. 23 - as, és te mostmár teljesen jól vagy? Kell szedned a gyógyszereket?
A vas szintje nem magas, igyekszem rajta segíteni. Köszönöm az ötletet!
Pénteken jártunk a pszichiáternel, aki újabb vizsgálat, teszt és beszélgetés után azt mondta, hogy nem kell gyógyszer neki. Járjon továbbra is a pszichológushoz, egyébként túlzottan érzékeny, de gyógyszerre szerinte egyértelműen nincs semmi szükség.
Sok jó program, jó ételek, megfelelő alvás. Ezek legyenek most előtérben.
Nem a magas hanem az alacsony vas es d-vitamin szint az ami problemakat tud okozni :)
En nem vagyok “teljesen jol” , nalam egyeb mentalis problemak is fennalnak, viszont a szorongasoldot mar elhagyhattam, amit a szorongasos zavarra irtak fel :)
Egyebkent a pszichoterapiat erdemes lehet kiprobalni, nekem is ajanlottak mielott kiderult hogy inkabb gyogyszer kene, es van ismerosom aki jart is hozza azt mondta neki sokat segitett.
(23-as voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!