Hogy dolgozzam fel, hogy a lány gyerekem nem szeret, nem
akar tanulni, ha én, az anyja egy igazi eminens voltam, és
sokra is vittem vele?
Figyelt kérdés
1.,2. osztályban még a napköziben megírta a leckét, angol szavak belementek a fejébe, de most 6.-os és évek óta nem szeret leülni, rengeteg a vita, a könyörgés. Veszekszik, hisztizik, hogy minek... Teljesen leszív munka mellett ez és megvisel. ( Van tesó is, vele is tanulgatok, de ő nem ekkora rebellis). Szóval meglep, traumatizál a hozzáállása, nem nagyon tudom ezt a hozzáállást belül elfogadni, csak úgy csinálok, mintha elfogadnám.
20, a kréta az az alkalmazás ahova a tanárok föltöltik a jegyeket, a házi feladatot, a projekt munkát, a szaktanárit, osztályfőnökiket és a határidőket, illetve ott lehet beküldeni az orvosi igazolást is. Tulajdonképpen digitális ellenörző füzet
szept. 22. 11:38
22/30 A kérdező kommentje:
Nem mondják el óran, higgyjétek el. Nekünk szülőin mondták a tanárok, hogy a Krétában találjuk
szept. 22. 12:46
23/30 anonim válasza:
Na, gondoltam, hogy teli lesz a komment szekció a bukott milliomosokkal. Aki utál tanulni, lusta dög, az nem sokra fogja vinni az esetek 99 %-ában. Nekem az összes volt osztálytársam közül az keres jól, aki szorgalmas és jó tanuló volt, majd elvégzett egy piacképes szakot. Vagy szakmát.
szept. 22. 15:35
24/30 anonim válasza:
22: akkor megkérdezi, ott órán. Egyébként nehéz elhinni hogy nem mondják el…
szept. 22. 17:31
25/30 anonim válasza:
21- es, koszi !
Papir ellenorzo konyv mar nincs is ?
szept. 22. 18:13
26/30 anonim válasza:
Nincs sajnos, én még sulizok és sokkal jobb volt szerintem az ellenőrző
szept. 22. 18:18
27/30 anonim válasza:
23, nemcsak az utálhat tanulni, aki lusta. A kérdező írta is, hogy a gyerek művészlélek, biztos több olyan tantárgy van, amik egyszerűen nem érdeklik, de nincs és nem is lesz rájuk annyira szüksége. Teljesen megértem, ha a kislány fölöslegesnek érzi ezekre fordítani azt az időt, amit fordíthatna a kreativitása fejlesztésére is. Engem se motivált semmi gyerekkoromban az olyan tantárgyak tanulásához, amikről tudtam, hogy nem érdekelnek és nem szeretnék majd velük hivatásszerűen foglalkozni. Arról ne is beszéljünk, hogy az oktatási rendszer nagyon elavult, túlságosan az információk bemagolására helyezik a hangsúlyt ahelyett, hogy készségeket, összefüggéseket, logikus gondolkozást tanítanának. Így még az is érthető, ha az olyan gyerekeknek is elmegy a kedvük a tanulástól, akiket amúgy érdekelnének az adott tantárgyak.
szept. 22. 19:15
28/30 anonim válasza:
Az enyém csak negyedikes, jól tanul és jól informált, de ők sem mindig tudják. Egyszer úgy mentem be érte tavaly, hogy mondtam a napközisnek, láttam két oldalt is adott fel x néni matekból, mire kb sokkot kapott, hogy neki azt mondták a gyerekek csak egy oldal van és ő nem látja sehol(nincs a táblán mindig, néha lemarad).
Már változott az oktatás, a kréta olyan, mint máshol a blackboard vagymi, asszem ez az angol vagy amcsi megfelelője. Igen, rohadt könnyű lenne jól teljesíteni "lustán is", ha lenne telefonjuk, de akár le is másolhatná másról a leckét.
szept. 22. 19:18
29/30 anonim válasza:
Attól, hogy nem érdekli a gyereket a matek, még a leckét meg kell csinálni. Én nem értek azzal egyet, hogy ennnyi idősen megtehesse a nem tanulást, hiányos leckéket. Ez a dolga. Attól nem kell tartani egyébként se, hogy egy lecke megírásától ötösöket fog írni, mivel nem gyakorol lóf@szt se.
A fiamat se érdekli a tantárgyak nagy része, de elmondtuk neki, hogy neki lesz könnyebbség, ha mondjuk a 3 kiválasztott iskolából bárhová mehet, ha jók a jegyei. Nem kényszerből megy egy olyan iskolába, amit nem akar, de csak oda veszik fel. Minél jobban teljesít, annál több lehetősége lesz.
A leckét nálunk három tanár teszi fel összesen, bejelölik a könyvben a többiből.
szept. 23. 08:44
30/30 veszettkecske válasza:
Szerintem ennek több oka is van. Részben az oktatási rendszer, nagyobb részben pedig a külvilág/média behatása (közösségi média) , ahol nem éppen a tudás a legfőbb "erény" manapság... légy szebb mint okosabb: ezt kommunikálják leginkább, és ez már bőven eléri a 12 éves korosztályt és meg is fogja őket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!