Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy dolgozzam fel, hogy a...

Hogy dolgozzam fel, hogy a lány gyerekem nem szeret, nem akar tanulni, ha én, az anyja egy igazi eminens voltam, és sokra is vittem vele?

Figyelt kérdés
1.,2. osztályban még a napköziben megírta a leckét, angol szavak belementek a fejébe, de most 6.-os és évek óta nem szeret leülni, rengeteg a vita, a könyörgés. Veszekszik, hisztizik, hogy minek... Teljesen leszív munka mellett ez és megvisel. ( Van tesó is, vele is tanulgatok, de ő nem ekkora rebellis). Szóval meglep, traumatizál a hozzáállása, nem nagyon tudom ezt a hozzáállást belül elfogadni, csak úgy csinálok, mintha elfogadnám.

szept. 22. 09:30
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
10-es voltam, bocs, nem frissített be idejében az oldal. Már látom, hogy időközben válaszoltál. Tehát rajzolni és varrni szeret. :)
szept. 22. 10:25
 12/30 anonim ***** válasza:
80%

9: azért basszus ne állítsuk már be úgy, hogy mindenki aki bukdácsol az sokra viszi, aki meg tanul az semmire. A többség aki bukdácsol, semmire se viszi.

Ezen kívül hogy definiálod, hogy vitte valamire? Sokat keres (kevés munkával)? Van két osztálytársam, mindkettő eminens volt: az egyik gyerekorvos, a másik egy menhelyt üzemeltet, terápiás kutyákat képez. Az én szememben mindketten sikeresek, de nem keresnek milliókat.

Van olyan is aki bukdácsolt és lecsúszott alkoholista lett, elfordult tőle a saját testvére is. Illetve olyan is van, aki luxus autómosó szalont visz.

Nem kell 5-ösnek lenni. De célt kell tudni találni neki, és abban támogatni. Ha az a rajz és varrás, akkor abban.

szept. 22. 10:35
 13/30 anonim ***** válasza:
84%

Soha ne várd el egy művésztől, hogy reál tantárgyakban kiemelkedő legyen. Ő NEM TE.

Ha ezt egyedül nem tudod elfogadni, akkor keress egy szakembert.

szept. 22. 10:36
 14/30 A kérdező kommentje:
Nagyon jó ötlet a szakmák meglatogatása. Persze, őszintén mindig mindenről beszélünk, ő maga mondta, hogy látszik, hogy amiért több nyelven beszélek, még sokat tanultam, ezért tudok jó pénzt hazavinni. Valahogy így fejezte ki magát. Ettől még nem bír ülni a fenekén, hogy tanuljon, nem szeret. És persze, volt a munkahelyemen bent.
szept. 22. 10:36
 15/30 anonim ***** válasza:
86%
Én elmondanám, hogy nem nekem tanul, hanem magának és ráhagynám. Lehet teljesen más technikával, ütemben tud tanulni ahogy te azt szeretnéd. Anyám olyan volt, hogy erőltette hogyha haza érek a suliból üljek le tanulni. De számomra a hétvégi nagyobb anyag tanulás sokkal könnyebben ment. Mire ezt kiharcoltam eltelt pár félév... Onnantól, hogy "elengedem, csináld ahogy akarod" sokkal jobbak lettek a jegyeim.
szept. 22. 10:40
 16/30 anonim ***** válasza:
87%

6-8.osztályban ugyanilyen voltam aztán mégis lediplomáztam.

Nem szabad ennyiből következtetést levonni, hagyni kell a gyermeket békén.

szept. 22. 10:41
 17/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megerősítést, amennyire lehet, én is a békénhagyás híve vagyok. Csak a rengeteg felszerelés és házi hiány az, amit próbalok redukalni utókövetéssel. Szerintem ezt az oktatási rendszerrel közösen hozták össze. Ne telefonozzon, de minden a Krétaba van beírva. Rajz előtt meg tudná csinálni a leckét, ha lenne telefonja, hogy nézze a Krétát, mik a feladatok, de ugye be kell szolgáltatni, így marad rajz utánra, estére.
szept. 22. 11:10
 18/30 anonim ***** válasza:
68%

Már nem mondják el óra végén mi a házi hogy fel tudja írni?

..és csak nekem érződik túlzónak úgy beszélni egy 6.os gyerekről mintha holnap kéne faktot választania meg egyetemre jelentkezni?

Ugye nem fogod elítélni ha 2 év múlva rájön hogy utálja a varrást pl?

Túlzásba eszel. Remélem csak kamu a kérdés, de ha nem tényleg keress szakembert. Hidd el az ilyen kényszer egy kicsi gyereken meg tudja törni lelkileg idővel.

szept. 22. 11:32
 19/30 anonim ***** válasza:
73%
Elmondják órán mi a lecke, ő meg leírja a leckefüzetébe, kézzel 😱 nehogy már ez jó kifogás legyen. Meg gondolom nem mindennap van rajz sem…
szept. 22. 11:32
 20/30 anonim ***** válasza:
23%

Lassan kezdem úgy érezni , hogy te vagy a gyerek aki kiirta a kerdest.

Fogalmam nincs mi a franc ez a kréta, nem lakok Magyarországon , de érdekes hogy több 100 éven át felnőttek a gyerekek telefon nélkül és orvosok meg ügyvédek is lettek.

szept. 22. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!