Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Vigyem el az unokatesómat én...

Vigyem el az unokatesómat én az anyja tudta nélkül? Miért akarja ennyire "csúnyán hagyni"?

Figyelt kérdés

Anyukám tesója tipikusan az a nő, aki sosem sminkel és általában melegítőben van (otthon dolgozik). Kicsit igénytelennek mondanám őket a férjével, apám szerint szimplán "prolik".

Unokatesóm most lesz 15 éves és bizony látszik rajta is, hogy az anyjának milyen a mentalitása. Kicsinek sem volt szép, inkább az a típus, akire babaként azt mondjuk, hogy édes, minthogy szép. A szemével már a születése óta baj van (szemtengelyferdülés + rövidlátás), évekig ragasztgatták már baba kora óta, hogy majd az segít, de nem sokat javult. Ezen végül segítettek egy műtéttel még óvodás korában a nagyszülők nyomására, szóval már "csak" rövidlátó és nem brutálisan kancsal.

A fülei is nagyon elállnak a fejétől, amit csak kihangsúlyoznak azzal, hogy a haját folyamatosan hátrafogva hordja. Pedig egy jobb frizurával észre sem lehetne venni szerintem. Ez a másik gond, hogy az anyja nem engedi, hogy levágassa a haját, mert hogy úgyis megbánja szerinte a rövid hajat majd és hogy "olyan szép hosszú babakora óta". Inkább szerintem rendezetlen és elhanyagolt, a vége teljesen össze van már törve (mivel 2 évente, ha elviszi fodrászhoz).

A kozmetikust egyáltalán nem engedi neki a nagynéném, mert hogy szerinte a gyantától csak megerősödne a szőre és utána mehetne kéthetente majd, meg hogy "nem feltűnő". Nem teljes testgyanta kéne neki, csak kicsit rendbe szedni a szemöldökét és kiszedni a bajuszát, mivel hófehér a bőre, szóval szegénynek látszanak ezek eléggé...

A ruhái is olyanok, amiket már más hordott korábban (vagy az én régi cuccaim közül válogat neki anya, vagy a szomszédtól kapnak, aki adománygyűjtéssel foglalkozik, de azok közül több olyan, amire a kutyámat nem fektetném rá), vagy van egy két HM-es darabja pesti ismerősök által. Pedig akciók alatt fillérekért lehet venni a ruhákat és legalább olyanok lennének, amik jók rá, jól állnak neki.

Szóval arra gondoltam, hogy születésnapjára tőlem egy kis "glow up" lenne az ajándék. Délelőtt elvinném vásárolni, nézelődni, hogy legyen egy alap ruhatára, amihez aztán később ők is vásárolhatnak. Délután pedig fodrász és kozmetikus, hogy kicsit rendbe tegyék a haját, arcát, esetleg a kozmetikusom megtanítsa pár alap sminkes lépésre, trükkre.

Nem olyanra gondolok, hogy sötétbarna hajból legyen neki platinaszőke vagy bármi. Csak tényleg hogy egy kicsit rendezettebb legyen az összkép.

Neki már elmondtam hamarabb, hogy ez lenne az ajándék és nagyon örült neki, még aznap küldött rengeteg hajas képet, hogy szerintem melyik állna neki jól, melyik boltokba szeretne elmenni, stb. Most felhívtam a nagynénémet is, hogy ez lenne az ajándék, és akkor a pénteki családi vacsora után esetleg már jöhetne hozzám Budapestre péntek este és szombaton itt lenne, este meg hazavinném. Ő meg erre mondta, hogy szerinte ez egy hülye és felesleges program, mert hogy ezek csak felszínes dolgok és hogy minek. Annyira ellene volt, nem is értem miért. Hiszen ezek nem műtétek, semmi rossz nincs abban, ha az ember kipróbál 1-1 új frizurát, vagy megtanulja előnyösre sminkelni magát.

Mondtam az unokatesómna, hogy bocsi, de a program lefújva. Ő most könyörög, hogy ettől függetlenül jöhessen hozzám és ha már kész lennének ezek a dolgok, úgysem tudna mit csinálni az anyja...

2020. szept. 30. 20:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%

Az anyuka végülis nem azt mondta h nem engedi...

Csak azt, hogy szerinte felesleges..felszínes

Ha örömet okoz a “gyereknek” akkor már nem felesleges.

Én nem titokban csinálnám.

De egyere figyelj!

Ne told túl!

Kifordulni nem fog önmagából az unokatesód.

2020. szept. 30. 21:18
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

Én is elvinném a helyedbe, szegény kislány! Nagyon jó ötlet tőled, én imádnálak ha ilyen nagynénim lennél :)

Most kezd nőiesedni, nővé válni, hagyni kell, hogy bontogassa a szárnyait.

2020. szept. 30. 21:25
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Ha ez miatt az anyja fogja folyamat otthon terrorizalni leszolja majd a hajàt ruhait es stb akkor lehet több kàrt okozol neki mint hasznot. Mert az anyjaval él.
2020. szept. 30. 21:52
 4/12 anonim ***** válasza:
26%

Vidd el, 15 evesen biztos bantjak is h "ilyen"

Nem lehetne h magadhoz vedd vegleg?

2020. szept. 30. 22:05
 5/12 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok, "főállású" egyetemista. Nem nagyon fér bele az életembe egy kamasz nevelése. :)
2020. szept. 30. 22:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az anyuka nem tiltotta meg kerek-perec, csak azt mondta, hogy fölösleges. Ebbe kapaszkodjatok bele. Fölösleges dolgot nyugodtan adhatsz ajándékba, ha az nem ártalmas, és ez nem az.
2020. szept. 30. 22:29
 7/12 Derjaderja ***** válasza:
100%
Szerintem is meg kellene csinálni. Anyukád nem tud hagyni a testvérére?
2020. szept. 30. 23:43
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Milyen jó fej vagy 👌
2020. okt. 1. 08:38
 9/12 anonim ***** válasza:
43%
21 évesen kb. 70-100k-t költenél unokatesódra? Egy kicsit nagy ajándék, de nem ismerem az anyagi helyzeted, csak egy átlag egyetemistának ez nagy kiadás, mikor saját magára sr jut sok egyetemistának
2020. okt. 2. 07:20
 10/12 A kérdező kommentje:

Pontosan Utolsó, nem ismered az anyagi helyzetemet. :)

Anyukám ebbe nem akar belefolyni, mert ő már többször mondta neki, hogy a gyerekkel nem így kéne viselkedni, nevelni, mert ez csak rossz. De hatástalan volt minden, a szemét is csak azért műttették meg anno, mert a nagyszülők és az egész család mondta, hogy nem ragasztgathatja egész életében a szemeit ragtapasszal, ezt meg kell oldani, ha van rá lehetőség.

2020. okt. 2. 09:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!