Egy 14 éves fiúra felelőtlenség rábízni, hogy damilos fükaszával füvet vágjon?
Figyelt kérdés
A fiam 14 éves, kb 170 centi jókötésü ügyes gyerek, szóval nem olyan csenevész, hogy megrogyna az 5 kilós fükasza alatt. Hétvégén azzal a feladattal bíztam meg, hogy délután vágja le a gazt a hátsókertben, ami 11x8 méter, nagyjából félórányi meló ha ráérősen csinálja. Szó nélkül szépen meg is csinálta, majd mikor megtudta az anyja (rég elváltunk, nem élünk együtt) pampogni kezdett, hogy milyen felelőtlen vagyok, amiért a gyerekre bíztam, mert könnyen baleset érhette volna. Meg hogy én lusta tróger vagyok, és a gyerekkel végeztetem a munkát, bla-bla.
Mentségemre azt azért megjegyzem, hogy a gyerek szívesebben van velem, mint az anyjával. Az egész nyarat velem töltötte, és az év kb 60%ában nálam van. Természetesen önszántából.
szept. 11. 23:29
11/15 anonim válasza:
A fiam most 13 éves, már egy éve is levágta a füvet damilos fűnyíróval (bár nekünk akkumulátoros van, annak könnyebb a súlya) és benzines tologatóssal is szokta vágni, ha megkérem. A lányom is ugyanígy megcsinálta már 13-14 évesen.
12/15 NNNándi válasza:
Én fiam 8 évesen kivette a kezemből a rotakapát. 12 évesen a damilos kaszát. 13 évesen a láncfűrészt. Mindegyikről elmondtam hogy milyen veszélyekkel járhat ha nem megfelelően használja. Munka védelni oktatást megkapta. Megbízok benne hogy a kezébe merjen adni a szerszámot. Embert szeretnék nevelni a fiamból nem gyereket.
13/15 anonim válasza:
Hegesztőnek tanulok felnőttképzésben. Mellettem 15 éves diákok tanulnak. Szerintem ha 15 évesen valaki egyésznap olvadt fémmel dolgozhat akkor egy fél órás fűkaszálás bele kell hogy férjen 14 évesen. Ha nem most tanulja meg akkor mikor?
14/15 anonim válasza:
Ha 14 évesen nem tudja megtanulni, akkor sosem fogja tudni és tesze-tosza lesz.
15/15 anonim válasza:
A fiam 9 éves kora óta nyírja otthon a füvet benzines fűnyíróval (az apja a távolból mindig figyelte), most 11 éves, az akkus szegélyvágóval idén nyírt először. Tudom, nem benzines fűkasza de azért ezzel is vigyázni kell, elég erős gép. Magas, erős testalkatú a fiam, ő kérte anno, hogy nyírhassa, azóta is szívesen csinálja (néha nem, de sokszor felesben nyírják a férjemmel). Nem értem mi itt a probléma, szerintem teljesen normális, hogy az ember feladatokat bíz a gyerekére, persze életkorához és/vagy testalkatához mérten. Ha egy nyekenyóka gyerekem lenne, biztos nem adtuk volna a nehéz fűnyírót a kezébe, de így egészen más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!