Egy 14 éves fiúra felelőtlenség rábízni, hogy damilos fükaszával füvet vágjon?
A fiam 14 éves, kb 170 centi jókötésü ügyes gyerek, szóval nem olyan csenevész, hogy megrogyna az 5 kilós fükasza alatt. Hétvégén azzal a feladattal bíztam meg, hogy délután vágja le a gazt a hátsókertben, ami 11x8 méter, nagyjából félórányi meló ha ráérősen csinálja. Szó nélkül szépen meg is csinálta, majd mikor megtudta az anyja (rég elváltunk, nem élünk együtt) pampogni kezdett, hogy milyen felelőtlen vagyok, amiért a gyerekre bíztam, mert könnyen baleset érhette volna. Meg hogy én lusta tróger vagyok, és a gyerekkel végeztetem a munkát, bla-bla.
Mentségemre azt azért megjegyzem, hogy a gyerek szívesebben van velem, mint az anyjával. Az egész nyarat velem töltötte, és az év kb 60%ában nálam van. Természetesen önszántából.
A lányom 10 évesen traktort vezet (persze csak a tanya körül), és a 4 éves hugával együtt etetik-itatják a 400 kilós marhákat és szívesen segítenek mindenben.
Nem kell elcseszett, elkényeztetett gyerekeket nevelni minden áron
"van rajta biztonsági cipő és szemüveg"
Na ez az, ami a felnőttek 90 %-n sincs. Ha a kérdező is abba a 90 %-ba tartozik és ennek megfelelően "adja át a tudását" a gyereknek, akkor anyukának van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!