Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy 14 éves fiúra felelőtlensé...

Egy 14 éves fiúra felelőtlenség rábízni, hogy damilos fükaszával füvet vágjon?

Figyelt kérdés

A fiam 14 éves, kb 170 centi jókötésü ügyes gyerek, szóval nem olyan csenevész, hogy megrogyna az 5 kilós fükasza alatt. Hétvégén azzal a feladattal bíztam meg, hogy délután vágja le a gazt a hátsókertben, ami 11x8 méter, nagyjából félórányi meló ha ráérősen csinálja. Szó nélkül szépen meg is csinálta, majd mikor megtudta az anyja (rég elváltunk, nem élünk együtt) pampogni kezdett, hogy milyen felelőtlen vagyok, amiért a gyerekre bíztam, mert könnyen baleset érhette volna. Meg hogy én lusta tróger vagyok, és a gyerekkel végeztetem a munkát, bla-bla.

Mentségemre azt azért megjegyzem, hogy a gyerek szívesebben van velem, mint az anyjával. Az egész nyarat velem töltötte, és az év kb 60%ában nálam van. Természetesen önszántából.

szept. 11. 23:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
14 évesen már simán le lehet vágni a füvet, egyáltalán nem felelőtlenség. Nem szabad úgy kezelni azt a gyereket mint egy kisbabát. Ennyi idősen ez teljesen rendben van.
szept. 11. 23:41
 2/15 anonim ***** válasza:
7%
Majd a gyámüggyel dumáld meg!
szept. 11. 23:50
 3/15 anonim ***** válasza:
97%
Nem felelőtlenség, ha tudja kezelni, van rajta biztonsági cipő és szemüveg (de ez felnőttnél is alap), és te is a közelben vagy.
szept. 12. 00:41
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem jó ha tanítasz neki egy kis férfi munkát , mi falun lakunk , a kis öcsém 11 évesen már a traktorba ült és szántotta a földet , énis nyírtam füvet anno kislány koromban , csak én sima tolóssal. Szerintem nincs baj azzal ha kicsit önállósodik, végülis mikor tanulja meg? Amikor megnősül? Ez olyan mintha meg lenne szabva hogy Xy éves koráig nem adhatsz a kezébe semmit mert veszélyes .. Nem veszélyesebb mint az internet ..
szept. 12. 01:01
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
Valamennyire azért én is félteném.
szept. 12. 01:22
 6/15 anonim ***** válasza:
67%
Sztem nem, de a nők mindig maskepp latjak a dolgokat főleg ha elvaltak es a mindenbe is beleköthetnek azt szeretik
szept. 12. 04:12
 7/15 anonim ***** válasza:
79%

A lányom 10 évesen traktort vezet (persze csak a tanya körül), és a 4 éves hugával együtt etetik-itatják a 400 kilós marhákat és szívesen segítenek mindenben.

Nem kell elcseszett, elkényeztetett gyerekeket nevelni minden áron

szept. 12. 05:36
 8/15 anonim ***** válasza:
94%

"van rajta biztonsági cipő és szemüveg"

Na ez az, ami a felnőttek 90 %-n sincs. Ha a kérdező is abba a 90 %-ba tartozik és ennek megfelelően "adja át a tudását" a gyereknek, akkor anyukának van igaza.

szept. 12. 06:28
 9/15 anonim ***** válasza:
42%
Ha 8 általánost se végzett közmunkások megoldják a fűkaszálást, akkor egy értelmes 14 éves is.
szept. 12. 06:54
 10/15 anonim ***** válasza:
90%
Nem. 10 éves koromban már sarlóztam.
szept. 12. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!