Hány éves kortól engedted/engednéd meg a gyerekednek a műkörmöt?
A kérdőjelet véletlenül írtam.
A többieknek köszönöm a választ
Leteznek persze. De inkabb egy japan vagy francia manikur nagyon max gellak.
Eleganciara nevelem vagyis h tudja mikor kell a voros az kiveteles alkalom! A mindennapokban szolid ruhazat manikur natur smink. Inkabb elegans szoknya, koaztum egyberuha ...
Nekem 12 a lélektani határ, de egyébként amikortól igényes, kulturált körmös elvállalja.
De mondjuk általános sulisnak legszívesebben max úgy engedném meg, hogy alkalmakra, pl ünnepek, sulibuli.
Viszont, ha a sajátmagamra visszagondolok, engem a műköröm szoktatott le a körömrágásról, 15 évesen. Nem szorongtam, hogy pszichológus kelljen, csak ovis korból fennmaradt pótcselekvés volt. De olyan szinten, hogy a géllakkot is lerágtam a körmömről, szóval muszáj volt már. Igazából anyám hamarabb nem engedte, ilyen gyereknek ne legyen, mert csak elven. Nem hiszem, hogy 12-13 évesen gondot okozott volna nekem, max hamarabb leszokom arról, hogy rágom. Szóval ilyen célra hamarabb is engedném.
Viszont suli időben csak rövidet. Mindennapos tesi van, balesetveszélyes a hosszú köröm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!