Engednéd a gyerekednek, hogy középiskola után egy évig ne tanuljon tovább, mert nem akar?
Attól függ, mit akar helyette csinálni. Ha abban az egy évben elmegy, és kipróbál többféle szakmát, tapasztalatot gyűjt, hogy mi tetszik neki, mi nem, vagy elmegy külföldre egy évet nyelvet tanulni, illetve aktívan azon van, hogy kitalálja, mihez fog kezdeni, abban támogatnám. Az sem mindegy, előtte milyen eredménnyel fejezte be a sulit, és mi miatt nem akar továbbtanulni. Ettől függene, hogy engedném-e egy ideig semmit tenni, mert el tudok képzelni olyan helyzetet, amiben jól jön a támogatás, ha mondjuk valami miatt lelkileg megborult. De elmehet amellett legalább részmunkaidőben dolgozni, a többi idejében meg kitalálhatja, mihez szeretne kezdeni.
Dániában asszem bevett dolog, hogy középiskola után elmennek egy évre utazni a gyerekek (már, ahol a család meg tudja fizetni), és élményeket gyűjtenek, és arra fókuszálnak, hogy kitalálják, mit szeretnének később csinálni. Csak úgy lébecolni nem engedném.
Én kihagytam egy évet, de nem lébecoltam, hanem tanultam.
Emelt szintű érettségiket és nyelvvizsgát.
Ha valami értelmesre használná akkor igen. De inkább rábeszélném hogy passziváltasson vagy valami egy félévet, de jelentkezzen.
Egyébként én csak az egyetemen csúsztam pár évet és az is hátrány az előrehaladásban pl.:munkahely, pénzkeresés amivel lehet dolgokat elérni pl. lakás, autó stb.
Én inkább azt érzem hogy az idő sürget mindenkit, nem érünk rá mélázgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!