Mit gondolnál, ha megtudnád hogy a 14 éves lányod már nem szűz?
Az enyém még csak 11 éves, de el sem tudom képzelni hogyan reagálnék, már a gondolattól rosszul vagyok
"Azt is, hogy senkinek az "értékét" nem határozza meg hogy milyen szexuális életet él. Magánügy." - teljesen ellentétesen látom! Plusz itt nem a 6. szomszéd 40 éves Mariról van szó, akinek a magánügyéhez nincs közöm, itt az ember saját 14 éves lányáról van szó!
Az értékét meg pontosan meghatározza a szememben, nőben is, férfiban is.
Nagyon nem örülnék, de attól is függ, hogy mennyit tudnék az egészről.
Ha mondjuk ismerném a fiúját, vagy legalább tudnám, hogy egy ideje együtt vannak és jól megvannak, akkor nem vágna annyira oda, mintha arról se lett volna fogalmam, hogy van valakije (vagy esetleg nem is lenne, és csak egy egyéjszakás kaland lett volna).
Emelett azon is sok múlik, hogy milyen típusú gyerek. Ha ennyi idősen is viszonylag komoly, megfontolt, akkor remélném, hogy ezt is átgondolta alaposan, de ha épp lázadó korszakát éli, akkor jobban megijednék, hogy hülyeséget csinált.
Ami viszont fix, hogy biztos próbálnám felhozni mégegyszer a védekezés témáját, mert az alapján, amit itt a gyk-en olvasok néha, nagyon hiányos ismereteik vannak még a felnőtteknek is, nemhogy a fiataloknak...
8!
"Azt, hogy valamit nagyon elrontottam.
Az enyém egyébként 16, és tudom, hogy még nem volt fiúval. Igen, most jöttök majd azzal, hogy nem meséli el, meg nem hasonlók. De mi tudjuk, hogy mikor hol van. Iskola után egyből hazajön, bulizni nem jár, zárkózott, magának való gyerek."
Lehet, hogy 14 évesen szexelni nem jó dolog, de én annak sem örülnék, ha a 16 éves lányom ennyire zárkózott, karót nyelt típus lenne, akkor is elgondolkoznék, hogy nem rontottam-e el valamit...
Mar 10-15 evvel ezelott is volt azert ilyen. 14 az altalanos 8 vagy kozepiskola 1 osztaly. Elit altalanos iskolaba jartam es megis 3-4 osztalytarsam volt utolso evben aki mar tul volt ezen. Kozepiskolaban meg meg tobb.
Azert ehhez az is hozza tartozik, hogy a nemi eres es a hormonok elobb beindulnak mostmar (kezd nagyon gyakori lenni, hogy 9 evesen mar menstrualnak, ezzel egyutt pedig testileg is eleg hamar ernek)
Termeszetesen ettol meg fejben gyerekek, de ez is egy ok amogott miert kezdi oket ilyen koran erdekelni a szex.
Tudom-tudom itt minden valaszado 20 eves koraig szuz volt, de en nem leszek alszent 15 voltam az elsonel, nem dolt ossze tole a vilag. (Add hozza, hogy ez 15 evvel ezelott tortent...)
En fontosnak tartom hogy legyenek megfeleloen felvilagositva (nem, az nem az hogy "huzzatok gumit") tudjon rola, hogy nem kell olyanra igent mondani amire meg nem all keszen, ami nem esik neki jol, amit nem szeretne. (Akkor se ha a partner azzal fenyegeti akkor nem szereti ot vagy mast keres) tudjon rola a gumi nem csak azert van hogy ne essen teherbe, de vedi ot a nemi betegsegek ellen is, ha pedig hosszutavu kapcsolata lesz sok mas alternativa is van a vedekezesre. Tudjon rola hogy mukodik a sajat teste (felnott nok azt se tudjak mi az az ovulacio meg hogyan mukodik a ciklusuk, nevetseges....) szoval eleg sokretu ez, es nehez lepest tartani azzal mennyire felgyorsult a vilag, lehet ennek hatat forditani meg becsukni a szemunket de nem tartom megoldasnak.
Én nyugtáznám és ennyi.
En 32 vagyok. Már nálunk sem volt divat a cölibátus meg a házasságig szüzesség.
Én 15évesen vesztettem el. Az osztályunkban addigra a többség már túl volt rajta.
Anyám a mai napig hihetné, hogy szűz vagyok, mert az életbe nem avattam be a szexuális életembe. (Mondjuk 2 gyerek után csak gondolhatja, hogy már elvesztettem) Mert ez az én magánügyem, nem tartozik rá sem. Ahogy én sem vagyok kíváncsi arra, ők mit csinálnak a hálóba, úgy visszafele se legyen kibeszélés tárgya.
Védekezzen, ha kell nyugodtan kérjen segítséget, de ennyi.
Ja és mert az első nagy dolog... Hát nem tudom. Nekem az sem volt olyan emlékezetes, ami a retinámba égett volna.
Ha elmondja nekem, azt jelenti, hogy megbízik bennem, annak örülnék, hiába gondolom a 14 évet rettentő korainak.
Ha tiltanám, azzal csak az ellenkezőjét érném el.
Újból átbeszélném vele a védekezést, a női ciklust, az ovulációt stb. Hogy mindig védekezzen, mindig. Nincs olyan, hogy "csak egy kicsit beteszem gumi nélkül". Megkérném, hogy ha baj van, forduljon hozzám bátran, hadd segítsek. Például ha kiszakad az óvszer, értitek.
(Nehogy olyanná váljon, mint az itteni előváladékos beteg agyú kérdező...)
Ne csináljatok már úgy, mintha természetes dolog lenne, hogy egy 14 éves lány nemi életet él, mert nagyon nem az!
Le lehet pontozni nyugodtan azokat, akik szerint ez gáz, de attól még az.
Ahogy valaki írta, nem arról van szó, hogy a szomszédasszony 40 évesen kivel fekszik össze, az valóban az ő dolga, és én magam nem is vagyok felelős érte.
14 évesen egy lány viszont még nem nagykorú, és ha baja lesz, akkor igenis a szülei felelősek érte. Ha terhes lesz, te neveled fel a gyereket? Vagy te fizeted az abortuszt? Nyilván nem ő, mivel nincs is jövedelme.
14 évesen még általános iskolába járnak, és a továbbtanuláson kéne gondolkodni, nem azon, hogy kivel és mikor feküdjön le.
Azért a pizzaevés nagyon nem ugyanaz, elég érdekes a párhuzam.
A szex komoly dolog, betegséget lehet összeszedni, teherbe lehet esni, és bizony a fiúk sokszor ki is használják a lányokat. Egy 14 éves lány nem fog kiállni magáért, hogy mit szeretne és mit nem. Persze fel kell őket világosítani, de attól még nem biztos, hogy ott az adott helyzetben észnél lesz a gyerek, mert gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!