A 15 éves gyerekem Ruminit olvas éjjel nappal, ez baj lenne?
Nekem nem kimondottan gond, de évek óta könyörgök neki hogy olvasson valami klasszikust, (pl: Agatha Christie, Rejtő Jenő, stb) és igaz, ő el is olvassa őket (sok nap unszolás után) de a végén a reakciója mindig valami ilyesmi:
"Nem volt benne semmi extra"
"Olvastam már jobbat"
Nyári szünetekben mindig ugyanazt csinálja: kiolvassa az egész Rumini sorozatot.
Boldog vagyok hogy olvas, és nem a képernyő előtt tölt órákat, de nem bírom felfogni hogy hogy nem unja meg.
Meg amúgyis, a Ruminik hátulján fel van tüntetve, hogy 6-12 éveseknek ajánlják. Szóval mit tegyek?
hát, nekem ebből az jön le, hogy hiába vergődsz, a gyereked akkor sem a TE kedvenc könyveidet fogja olvasni. nem lehetne hogy lenyugszol kicsit, és hagyod, hogy a gyerek szabadideje NE rólad szóljon?
a mesék amúgy jók, én huszonévesen is meséket olvasok, meg nagyon maximum young adultig, minden "felnőtt" regény a "világ szörnyű és nincs értelme, politika, politika, politika"- - "szex-szex-szex" skálán mozog. engem meg nem érdekel se a halál unalmas, fantáziátlan nyavajgás, se a péniszek-mellek minden második mondatban.
A hetesnek nagyon távol áll tőlem az ízlése, két könyvet ismerek, a többiről hallottam, egyiket sem olvasnám újra. A zabhegyező szuper a legtöbb 15 évesnek(bár lehet, hogy túl nagygyerekes egy ruminit olvasó 15 évesnek:), azért mégsem bukowskit ajánlottam vagy merlét. Illetve sikerült a tömérdekből egyet választanod, amit kritikával illetsz..
AC és Rejtő a 45 felettiek könnyű olvasmánya, nem az előképzettség miatt, hanem a humora miatt nem az igazi, egyszerűen öreg és csak bizonyos réteget érint, mint mondjuk a csengetett milord sorozat. AC sztorik meg.. hát inkább stephen king, de ízlés dolga ez is, nagyon megosztóak. Amiket ajánlottam általánosan viccesek/megrázóak és magával ragadnak, pont ezt szeretik a kicsik a ruminiben(és a stiltonokban is). Nem kell komplex erőltetett fantasyvilág, mint a dűnében, vagy a hetes által ajánlottakban. De nyilván mindenkinek más, az én gyerekem imád olvasni, majdnem mindet olvasta(zabhegyezőt szentjohannát még nem), és ezeken kívül sok mást is, leiner laura könyveket, meg hát.. vagy 1000 másikat. és a könyvei nagyrészét én is elolvasom/beleolvasok, meg ugye én választom. A vadonjáró tanítványát pl nagyon szerette, én kicsit kevésbé, illetve még a robinhoodért volt oda, azt vagy 3x is újraolvasta. 10 éves, a rumini már "ciki" neki, mert kisgyerekes, másodikban szokták feladni kötelezőnek.
Csoda hogy olvas ! Az en lanyomat nem tudnam ravenni soha!
En annak idejen elolvastam vagy 400 könyvet, magyar es nemzetközi írók müveit. De akkor nem volt mobil, tablett, internet, tévében meg a propaganda ment !
Bízd rá! Ne légy az örök elégedetlen!
Sehogyse jó egyeseknek!
Azt olvassa, ami közel áll a korához!
Az én lányom 14 éves. Az elmúlt években az lett a szokása, hogy az egyik nyári hónapban kiolvasta újra a teljes HP sorozatot. Idén ez nem történt meg de, csak azért nem mert nem jutott rá ideje a többi új könyve mellett.
Rengeteg szuper könyvsorozatot olvasott az elmúlt 1,5 évben. Biztos lenne az újabb fajta könyvek között olyan ami tetszik a lányodnak.
18 vagyok.
A lányom most ezeket olvasta:
-Hajnalszárnya sorozat
-Óramágusok
-Jók és rosszak iskolája
-Leiner Laurától elég sokat.
-Kollár Betti: Kosársuli
-Ő végigolvasta a Mágikus álkatok iskoláját is.
-Szabó Magda: Abigél
18 és 19 vagyok.
Volt még az:
-Oksa Pollock
-Holly Webb
De ő a fantasyt és a szerelmes történeteket szereti leginkább.
Ezért én ilyen könyveket veszek neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!