Szerintetek ez normális?
Nem csodálom, hogy erőteljesen vonzódnak egymáshoz. A lányod a disznó, a srác pedig a tigris évében született, ami a kínai asztrológia szerint az egyik legjobb páros. A jang fém szexuálisan vonzza a jin tüzet, mint a mágnes. Biztos van neked is pl. 1980-1977, 1980-1987, 1987-1990 ismerős házaspárod.
Egy 14 éves pedig már nem kisfiú, hanem tinédzser. Apáink idejében már dokgoztak.
Fu, amiket én leműveltem a szüleim háta mögött... Ők se örültek volna semminek se, ha tudnak róla, elmondták nekem is. Hát hazudtam. Mint a vízfolyás. Sokszor rémisztően felelőtlenül, amiből csak a vakszerencse hozott ki gond nélkül. Én megfogadtam, hogy bármit talál ki a gyerek, inkább asszisztálok hozzá, mert nélkülem is meg fogja tenni, csak akkor már nem tudok segíteni, ha baj van.
Ha a 17 éves lány le akar menni a Balcsira a barátjával, gondolom ott akarnak szexelni nyugiban. Megkérdezném hova menne, adnék hozzá költőpénzt, meg ilyenek. Úgyis fognak szexelni, és akkor legalább már tudjam, hogy hol és hogy van pénze védekezni.
A 17 éves kamasz lány és a 14 éves fiú közötti párkapcsolat néhány szempontból valóban aggodalomra adhat okot. Néhány fontos tényezőt érdemes megfontolni:
1. **Érzelmi és mentális érettség**: Ebben a korban a három év korkülönbség jelentős lehet, mivel a tinédzserek gyorsan fejlődnek mentálisan és érzelmileg. Egy 17 éves lány általában már jóval érettebb, mint egy 14 éves fiú, és ez a különbség dinamikai problémákat okozhat a kapcsolatban.
2. **Törvényi vonatkozások**: Minden országban vannak törvények, amelyek szabályozzák a kiskorúak közötti kapcsolatokat. Magyarországon például a beleegyezési korhatár 14 év, ami azt jelenti, hogy egy 14 éves fiú beleegyezhet a szexuális kapcsolatba egy idősebb személlyel, de ez a korhatár gyakran más szabályokkal is társul, különösen, ha jelentős a korkülönbség.
3. **Szülői felelősség**: Fontos, hogy a szülők beszéljenek a gyermekeikkel a kapcsolatokról, a biztonságról, az érzelmek kezeléséről és a szexuális tevékenységekről. Ez a beszélgetés lehetőséget ad arra, hogy a szülők megértsék, miért vonzódnak egymáshoz, és biztosítsák, hogy a kapcsolat mindkét fél számára egészséges és megfelelő legyen.
4. **Kommunikáció**: Érdemes őszintén beszélgetni a lányoddal az érzéseidről és az aggodalmaidról. Fontos, hogy megértse, miért aggódsz, és hogy te is megértsd az ő nézőpontját. A nyílt és ítélkezésmentes kommunikáció segíthet elkerülni a konfliktusokat és biztosítani, hogy a lányod biztonságban és támogatva érezze magát.
Végső soron minden kapcsolat egyedi, és számos tényező befolyásolhatja a dinamikáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!