Hogyan lehetne megoldani ezt békésen?
Válás után a lányom velem él, a fiam az exnél. Nagy a távolság, így havonta max. 1x találkozunk és az iskolai szünetekben. A probléma, hogy az exem nem foglalkozik a fiammal. 14 éves.
1. A fiam szeretett volna nálunk járni középiskolába, de az ex arra hivatkozva, hogy tudjanak együtt lenni, lebeszélte. Most kollégiumba dugja.
2. Csak cukros szarokat itat vele. A fogai már most nagyon csúnyák.
3. Fogmosásra stb. az ex nem figyel, mert munka miatt este esik haza mindennap.
4. A ruhái kicsik, nem is érdekli az anyját
5. Egésznap gép és telefon, soha nincsenek együtt
A cukros üdítőn kívül mást nem iszik és abból is napi szinten rengeteget. Nálunk van, most direkt nem vettem neki, hogy vízet igyon, de inkább tejet iszik állandóan, mert hiányzik a cukor neki. Szeretném, ha nálam lakna. Nem is értem az exnek a pénzen kívül minek kell a gyerek.
Ha valakinek van hol lakni, de minden más szempontból elhanyagolják, akkor ez rendben? Alap dolgokat nem tud a fiam megcsinálni, mert semmit nem foglalkozik vele (pl. hogyan kell kést használni). Nem akarok veszekedni, mert akkor ellenem hangolja a fiam, de szépen már próbáltam mondani neki és nincs változás.
Ha a pénz a kérdés, akkor "fizesd ki" neki a gyereket. Neked még csak többletköltség sem lesz, mert ezután te igényeled a családit, aztán tovább utalod az exnek. Nyilván ez nem normális, de ha azon múlna a gyerekem egészsége és jóléte, hogy 2 perc alatt beállítok egy állandó utalást az exnek, akkor nem is lehet kérdés, hogy mit tennék.
Nem is értem hogy lehetett idáig hagyni fajulni a helyzetet, hogy egy 14 éves gyerek nem tud kést használni, meg fogat mosni. Miért nem mentél már régen bíróságra? A bíróságot nem érdekli, hogy az ex mibe nem megy bele.
Kamu szagú nekem ez az egész.
Szabad orvosválasztás van jó ideje már, senkit nem érdekel a lakcím.
Ne a kifogásokat keresd, meg hogy az ex nem megy bele! Bíróságra kell vinni az ügyet és pont leszarják, mibe megy bele...
De nem érted, ha bíróságra vitted volna az ügyet és tiéd a felügyeleti jog, akkor nem kell semmilyen ügyhöz az anyja???
Látod, hogy megbízhatatlan és nem lehet adni a szavára. Mi a kérdés, mire vársz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!