Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan lehetne megoldani ezt...

Hogyan lehetne megoldani ezt békésen?

Figyelt kérdés

Válás után a lányom velem él, a fiam az exnél. Nagy a távolság, így havonta max. 1x találkozunk és az iskolai szünetekben. A probléma, hogy az exem nem foglalkozik a fiammal. 14 éves.

1. A fiam szeretett volna nálunk járni középiskolába, de az ex arra hivatkozva, hogy tudjanak együtt lenni, lebeszélte. Most kollégiumba dugja.

2. Csak cukros szarokat itat vele. A fogai már most nagyon csúnyák.

3. Fogmosásra stb. az ex nem figyel, mert munka miatt este esik haza mindennap.

4. A ruhái kicsik, nem is érdekli az anyját

5. Egésznap gép és telefon, soha nincsenek együtt

A cukros üdítőn kívül mást nem iszik és abból is napi szinten rengeteget. Nálunk van, most direkt nem vettem neki, hogy vízet igyon, de inkább tejet iszik állandóan, mert hiányzik a cukor neki. Szeretném, ha nálam lakna. Nem is értem az exnek a pénzen kívül minek kell a gyerek.

Ha valakinek van hol lakni, de minden más szempontból elhanyagolják, akkor ez rendben? Alap dolgokat nem tud a fiam megcsinálni, mert semmit nem foglalkozik vele (pl. hogyan kell kést használni). Nem akarok veszekedni, mert akkor ellenem hangolja a fiam, de szépen már próbáltam mondani neki és nincs változás.

2024. júl. 19. 08:31
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ha a fiam is itt lenne hivatalosan, akkor az ex nem kapna semmit és még neki kellene fizetni a gyerekek után nekem. Most senki nem fizet a másiknak.
2024. júl. 19. 11:40
 12/19 anonim ***** válasza:
92%

Ha a pénz a kérdés, akkor "fizesd ki" neki a gyereket. Neked még csak többletköltség sem lesz, mert ezután te igényeled a családit, aztán tovább utalod az exnek. Nyilván ez nem normális, de ha azon múlna a gyerekem egészsége és jóléte, hogy 2 perc alatt beállítok egy állandó utalást az exnek, akkor nem is lehet kérdés, hogy mit tennék.

Nem is értem hogy lehetett idáig hagyni fajulni a helyzetet, hogy egy 14 éves gyerek nem tud kést használni, meg fogat mosni. Miért nem mentél már régen bíróságra? A bíróságot nem érdekli, hogy az ex mibe nem megy bele.

Kamu szagú nekem ez az egész.

2024. júl. 19. 11:50
 13/19 anonim ***** válasza:
87%
Ha annyira érdekelne a fiad testi-lelki épsége, nem itt vergődnél, hanem már rég kerestél volna egy jó ügyvédet!
2024. júl. 19. 11:58
 14/19 anonim ***** válasza:
43%

Szabad orvosválasztás van jó ideje már, senkit nem érdekel a lakcím.

Ne a kifogásokat keresd, meg hogy az ex nem megy bele! Bíróságra kell vinni az ügyet és pont leszarják, mibe megy bele...

2024. júl. 19. 11:59
 15/19 A kérdező kommentje:
Az orvos csak egy példa. Hivatalos ügyekhez is kell az anyja. Az orvos nem fogadja itt nálunk, aki nem itt lakik (se háziorvos, se fogorvos és így egyéb orvosi ellátás se elérhető). A lányomnak van eü gondja, így tudom milyen gáz, ha nincs elrendezve. Gondoltam rá, hogy utalok pénzt az exnek, de őt ismerve egyre nagyobb összeget követelne és utána hivatalosan be sem jelenthetném. Mennyi idő ez, ha bírósághoz fordulok? Válásnál se jött el minden időpontra. Volt ebből is probléma. Eddig azt mondta a középiskolánál belemegy a költözésbe, ha a gyerek is ezt szeretné, de nem így lett. Megbeszéltük, hogy beírja az itteni sulit első helyre. El kellett mennem aláírni a továbbtanulási papírját és ott derült ki, hogy az itteni suli sehol nem szerepel. Nem gondolta, hogy kiderül, hogy átvág.
2024. júl. 19. 12:06
 16/19 anonim ***** válasza:
91%

De nem érted, ha bíróságra vitted volna az ügyet és tiéd a felügyeleti jog, akkor nem kell semmilyen ügyhöz az anyja???

Látod, hogy megbízhatatlan és nem lehet adni a szavára. Mi a kérdés, mire vársz?

2024. júl. 19. 12:14
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
3-as válaszoló vagyok. Ha letelt a 2 év az elhelyezés óta (azt írod még kicsi volt akkor, szóval tuti letelt) minden különösebb indok nélkül kérheted az elhelyezés módosítását/újratárgyalását! Bekell menni és kitölteni a papírokat, hogy elinduljon az ügy (2 éven belül csak nyomós indokkal, azon túl már simán belehet). Ha a gyerek menne (már meghallgatják) azt figyelembe veszik, ha nincsen valami orbitális nagy gond nálad akkor megadják és nálad lesz elhelyezve. Nem kell semmi túlbonyolítás,ha azt szeretnéd te is és a gyerek is simán megkapod.
2024. júl. 19. 13:04
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
14 évesen a bíróság a fiad akaratát fogja figyelembevenni. Ő mit szeretne? (Most, hogy koleszos lesz.)
2024. júl. 19. 13:32
 19/19 A kérdező kommentje:
A fiam nálunk akar lenni. Eddig nem tudtam ezzel foglalkozni, mert a lányom betegsége miatt sokat kellett távol lennem (kórház miatt). Eddig is érdekelt a fiam, de most tudok erre az ügyre figyelni.
2024. júl. 19. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!