Hogyan lehetne megoldani ezt békésen?
Válás után a lányom velem él, a fiam az exnél. Nagy a távolság, így havonta max. 1x találkozunk és az iskolai szünetekben. A probléma, hogy az exem nem foglalkozik a fiammal. 14 éves.
1. A fiam szeretett volna nálunk járni középiskolába, de az ex arra hivatkozva, hogy tudjanak együtt lenni, lebeszélte. Most kollégiumba dugja.
2. Csak cukros szarokat itat vele. A fogai már most nagyon csúnyák.
3. Fogmosásra stb. az ex nem figyel, mert munka miatt este esik haza mindennap.
4. A ruhái kicsik, nem is érdekli az anyját
5. Egésznap gép és telefon, soha nincsenek együtt
A cukros üdítőn kívül mást nem iszik és abból is napi szinten rengeteget. Nálunk van, most direkt nem vettem neki, hogy vízet igyon, de inkább tejet iszik állandóan, mert hiányzik a cukor neki. Szeretném, ha nálam lakna. Nem is értem az exnek a pénzen kívül minek kell a gyerek.
Ha valakinek van hol lakni, de minden más szempontból elhanyagolják, akkor ez rendben? Alap dolgokat nem tud a fiam megcsinálni, mert semmit nem foglalkozik vele (pl. hogyan kell kést használni). Nem akarok veszekedni, mert akkor ellenem hangolja a fiam, de szépen már próbáltam mondani neki és nincs változás.
Azért ebben van némi költői túlzás. 14 évesen már magától kell tudnia fogat mosni, kést használni. Hacsak nincsen valami mentális vagy fizikai baja akkor gond nélkül használja mindkét eszközt egy ovis-kisiskolás is.
A többi így már kérdéses, de ha igaz akkor talán erre hivatkozva lehet idő előtt újra elhelyezést kérni. Amúgy: 2 év utánminden különösebb ok nélkül is lehet kérni az új elhelyezést, 14 évest meg már meghallgatnak. Ha ő menne és minden adott hozzá nálad akkor megváltoztatják.
Valamiért a fiad mégiscsak az anyjával akart lakni. És egy szóval sem írtad, hogy most ezen változtatni akar, szóval eszerint most is nála akar lakni.
Ezt kéne tiszteletben tartanod.
14 évesen már a bíróság is komolyan venné a gyerek véleményét elhelyezéskor, és ez így is lenne rendjén.
"Úgy engedte volna, hogy itt tanuljon, ha nem írjuk át a lakcímet és ő kapja a pénzt utána. Ebbe nem mentem bele. "
Hát ne haragudj de szarok a pénzre, a gyerekem fontosabb...
Inkább kapja a pénzt, nem érdekel, csak legyen a gyerekem jó helyen , jó körülmények között
Ha a kollégium nem jó neki, ha veled akar lenni, akkor ezt a fiadnak kell kinyilvánítania.
Én tartom magam ahhoz, hogy egy 14 éves gyerek esetében már nem a szülőknek kell megbeszélniük, kinél legyen a gyerek, hanem őt kell megkérdezniük, és ezt tiszteletben tartaniuk. Ha egyik fél nem akarja tiszteletben tartani, akkor a másik forduljon bírósághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!