Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan lehetne megoldani ezt...

Hogyan lehetne megoldani ezt békésen?

Figyelt kérdés

Válás után a lányom velem él, a fiam az exnél. Nagy a távolság, így havonta max. 1x találkozunk és az iskolai szünetekben. A probléma, hogy az exem nem foglalkozik a fiammal. 14 éves.

1. A fiam szeretett volna nálunk járni középiskolába, de az ex arra hivatkozva, hogy tudjanak együtt lenni, lebeszélte. Most kollégiumba dugja.

2. Csak cukros szarokat itat vele. A fogai már most nagyon csúnyák.

3. Fogmosásra stb. az ex nem figyel, mert munka miatt este esik haza mindennap.

4. A ruhái kicsik, nem is érdekli az anyját

5. Egésznap gép és telefon, soha nincsenek együtt

A cukros üdítőn kívül mást nem iszik és abból is napi szinten rengeteget. Nálunk van, most direkt nem vettem neki, hogy vízet igyon, de inkább tejet iszik állandóan, mert hiányzik a cukor neki. Szeretném, ha nálam lakna. Nem is értem az exnek a pénzen kívül minek kell a gyerek.

Ha valakinek van hol lakni, de minden más szempontból elhanyagolják, akkor ez rendben? Alap dolgokat nem tud a fiam megcsinálni, mert semmit nem foglalkozik vele (pl. hogyan kell kést használni). Nem akarok veszekedni, mert akkor ellenem hangolja a fiam, de szépen már próbáltam mondani neki és nincs változás.

júl. 19. 08:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem beszélj egy ügyvéddel, hogy lehet-e kérvényezni az elhelyezés felülvizsgálatát.
júl. 19. 08:48
 2/19 anonim ***** válasza:
94%
Azért egy 14 éves gyereknek már fel lehetne fogni, hogy minden este fogat kell mosni...
júl. 19. 09:46
 3/19 anonim ***** válasza:
96%

Azért ebben van némi költői túlzás. 14 évesen már magától kell tudnia fogat mosni, kést használni. Hacsak nincsen valami mentális vagy fizikai baja akkor gond nélkül használja mindkét eszközt egy ovis-kisiskolás is.

A többi így már kérdéses, de ha igaz akkor talán erre hivatkozva lehet idő előtt újra elhelyezést kérni. Amúgy: 2 év utánminden különösebb ok nélkül is lehet kérni az új elhelyezést, 14 évest meg már meghallgatnak. Ha ő menne és minden adott hozzá nálad akkor megváltoztatják.

júl. 19. 09:59
 4/19 A kérdező kommentje:
Ez nem pár hónapos probléma, évek óta tart. A fiam nem is érzékeli, hogy mennyi minden nem normális az életében. Itt van nálunk, akkor furcsa neki. Adott nálunk a körülmény. Feleségemmel, 3 közös gyerekünkkel és a lányommal élünk egy nagy házban. A fiamnak is van saját szobája nálunk. A feleségem figyel a 2 nem közös gyerek dolgaira is az ex helyett. A lányommal kapcsolatban is mindent úgy intéz, mintha a sajátja lenne. Kórházban is ő volt vele és én (oda sem jött az ex).
júl. 19. 10:29
 5/19 anonim ***** válasza:
80%

Valamiért a fiad mégiscsak az anyjával akart lakni. És egy szóval sem írtad, hogy most ezen változtatni akar, szóval eszerint most is nála akar lakni.

Ezt kéne tiszteletben tartanod.

14 évesen már a bíróság is komolyan venné a gyerek véleményét elhelyezéskor, és ez így is lenne rendjén.

júl. 19. 10:59
 6/19 A kérdező kommentje:
Nálam akart lakni, de akkor még pici volt. Most akart jönni középsulinál, de az anyja érzelmileg zsarolta, hogy egyedül marad és sose látják egymást. Most meg kollégiumba dugja, pedig a távolság nem indokolja. A fiam nem akar kollégiumba menni. Itt a testvéreivel lehetne, nem értem az exem miért van ellene. Úgy engedte volna, hogy itt tanuljon, ha nem írjuk át a lakcímet és ő kapja a pénzt utána. Ebbe nem mentem bele. Jó lenne békésen megbeszélni, a gyerek érdekeit nézni. A lányunkat is évek óta én viszem hozzá, hogy lássa. Ő a fiamat nem hozza hozzám, de fordítva rendben van.
júl. 19. 11:12
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy engedte volna, hogy itt tanuljon, ha nem írjuk át a lakcímet és ő kapja a pénzt utána. Ebbe nem mentem bele. "

Hát ne haragudj de szarok a pénzre, a gyerekem fontosabb...

Inkább kapja a pénzt, nem érdekel, csak legyen a gyerekem jó helyen , jó körülmények között

júl. 19. 11:17
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, de 14 évesen tudhatná, hogy fogat kell mosni és azt is, hogy nem kell állandóan a cukros löttyöt inni. Inkább a fiaddal kellene leülni...
júl. 19. 11:25
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kollégium nem jó neki, ha veled akar lenni, akkor ezt a fiadnak kell kinyilvánítania.

Én tartom magam ahhoz, hogy egy 14 éves gyerek esetében már nem a szülőknek kell megbeszélniük, kinél legyen a gyerek, hanem őt kell megkérdezniük, és ezt tiszteletben tartaniuk. Ha egyik fél nem akarja tiszteletben tartani, akkor a másik forduljon bírósághoz.

júl. 19. 11:31
 10/19 A kérdező kommentje:
Nem a pénz miatt nem mentem bele. A lakcím szerint van orvos pl. a gyerekeknek. Az exet nem érdeklik ezek. Mivel a lány nálam, a fiú nála van bírósági papíron, ezért semmit nem tudok neki intézni, ha nem nálam van hivatalosan. A lányomnál is én intézhetek mindent, mert csak az enyém a felügyeleti jog.
júl. 19. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!