Szerintetek ezt, hogy lehetne megoldani?
Anyukád felszállás előtt elkíséhet ameddig csak tud. Amíg a beszállásra várakozol, nem történhet veled baj, ott már csak a reptéri dolgozók és más utazók fognak körülvenni. Ott lesz bőven időd tanulmányozni a feliratokat - fontosabb kulcsszavakat (amik a budapesti reptéren angolul is ki vannak írva a magyar mellett) meg is tudod jegyezni, esetleg telefonodba felírni, hogy a visszaútnál jobban tudj tájékozódni.
Ha megérkezett a repülő, semmi más dolgod nincs mint a többi embert követni akik szintén azzal a járattal mentek mint te. Ha úgy alakul, a melletted ülőt is megkérheted, hogy landolás után segítsen neked (én is segítettem már így egy 12 éves lánynak, mikor egyszer Angliából repültem haza). A reptéren meg apukádék úgyis várni fognak téged, gondolom. :)
A visszafelé út pedig ugyanígy tud folyni, ők elkísérnek, anyukád pedig vár :)
Anno voltam NDK-ban repülővel 13 évesen oda-vissza. Mellettem ülő bácsi megitta a boromat (business class volt):D
Annyira egyutas a rendszer, hogy nem tudsz elkeveredni, a csini lányokra hajtó társaság sem csaphat le rád a bizt.kamerák kereszttüzében, de a legjobb mégis egy fizetett gyerekkísérőszolgálat lenne, érdeklődjétek meg!
Jó utat!
Legtöbb légitársaságnál a "kisérő nélküli kiskorú" szolgáltatást csak 14 év alatti gyerek veheti igénybe. Az én gyerekeim is utaztak így, 9 és 13 évesek voltak, semmi bajuk sem lett, igaz beszéltek angolul.
Meg kell érdeklődni az adott légitársaságnál. De szerintem semmi bajod nem lesz, a repülés zárt rendszer, nem tudnak lerángatni róla, mint pl egy vonatról. Direkt jegyet vegyedek neked, hogy ne kelljen átszállnod. Jó utat!
Utazz a wizzair-rel ott magyar a személyzet.
Odafele bem nagy dolog, minden magyarul van. Visszafele nyilván sokan lesznek magyarok a gépen, már a repülőtéren hozzájuk csapódhatsz. A Budapest nevet meglátod a kiíráson,mellette a szám a kapu száma, ahol be kell szállnod.
Valamilyen nyelven biztosan tanultál, ha nem angolul, akkor németül, pl.
A repülőterek nagyon biztonságosak, itt tutira senki nem fog zaklatni. Egy vonatúton jobban félteném a 14 éves lányomat.
Vágj bele, nagy élményt hagysz ki, ha félelemből itthon maradsz!
Szerintem ha talpraesett vagy,nem egy kis elveszett bárányka,semmi bajod nem lesz a repüléssel.
Az odaúton nyilván minden magyarul lesz,illetve én is a Wizz Airt ajánlom,mert ott magyar a személyzet. Nyilván a repülőgépen is többségében magyarok fognak ülni,ha valami gondod van,szólj egy szimpatikusnak tűnő felnőttnek.
Visszafele neccesebb szerintem,de megoldható. Kérd meg apukádat,hogy tanítsa meg neked a szükséges kifejezéseket dánul,hogy a reptéren ne keveredj el. A gépen itt is főként magyarok lesznek,illetve magyar nyelvű személyzet.
Egy vonat vagy távolsági busz sokkal veszélyesebb. Inkább engedném a lányomat egy külföldi repülőtéren várakozni egyedül,mint egy buszpályaudvaron. 16 évesen a barátnőimmel utaztunk Milánóba az egyikőjük apukájához és senki nem kötött belénk,minden simán ment.
Szerintem se hagyd ki ezt az élményt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!