Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintem túlzásba viszi a 16...

Szerintem túlzásba viszi a 16 éves gyerekem a számítógépes harci játékokat. Most diákmunkázik, de estétől kb hajnal 2-ig játszik, reggel meg 6-kor kell kelnie. Szerintetek érdemes valahogy korlátozni őt ebben, vagy nem?

Figyelt kérdés
Nagyon nehezen kel reggelente, de nem hallgat rám, hogy korábban feküdjön. Már suliidőben is eddig játszott, sajnos leromlott a tanulmányi eredménye is emiatt, két éve még 4.5 volt, most már csak 3.2
júl. 16. 18:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
33%

Kedves 10-es. És szerinted ha valaki az összes szabadidejében gép előtt zombul, az az odafigyelést és az értést nem befolyásolja?... Hallottál már a kognitív képességek romlásának okairól?

júl. 16. 18:59
 12/22 anonim ***** válasza:
26%

Igen, korlátoznám, és lesz*rom hány éves, nálam biztos nem lesz hajnal kettőig gépezés, ezt a fokú függést nem támogatom.

11-kor wifi kikapcs.

júl. 16. 20:29
 13/22 anonim ***** válasza:
73%

Fú de jó, hogy nem ilyen szüleim voltak, mint itt páran.

Üdv, egy normális életet élő, jól kereső, munkáját szerető “játékfüggő”.

júl. 16. 21:40
 14/22 anonim ***** válasza:
26%

Aki minden szabadidejét a gép előtt függéssel tölti, az nem él normális életet, 13-as.

Nekem nőként nem is kellene ilyen pasim

júl. 16. 21:46
 15/22 anonim ***** válasza:
91%
Nem töltöm MINDEN szabadidőmet a gép előtt. De van, hogy hajnal kettőig játszom egy amúgy produktívan töltött nap után. :) (Tudom, itt csak végletek vannak, vagy reggel 8-tól döglök a gép előtt hajnalig, vagy soha.) A páromat, aki amúgy férfi, én meg nő, meg nem zavarja, neki is van saját hobbija.😉
júl. 16. 21:49
 16/22 anonim ***** válasza:
84%

Ennyi idősen én is ezt csináltam. Anyukám pszichológushoz akart vinni mert szerinte ez beteges. 21 vagyok. Leérettségiztem, szereztem egy szakmát, aztán mégegyet, most pedig kb 2x annyit keresek pályakezdőként az első munkahelyemen ahol 2 hónapja dolgozok mint az átlag magyar ember. Már ritkán kapcsolom be a gépet, de nem azért mert "megszabadultam a függőségemtől" hanem mert nincs rá időm, inkább vagyok a párommal vagy játék helyett sörözni megyünk a haverokkal.

Azt a kis időt amíg még valamilyen szinten gyerek, hagy töltse már játékkal.

júl. 16. 22:13
 17/22 anonim ***** válasza:
44%

15: "De van, hogy hajnal kettőig játszom"

Na, itt van a nagy különbség!

Teveled ez néha előfordul, a kérdező gyereke pedig minden nap ezt csinálja. Ezt csinálta iskolaidőben és ezt csinálja most is, amikor diákmunkázik.

Te valójában nem vagy függő, a kérdező gyereke viszont igen.

júl. 16. 22:59
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Van egy 16 éves gyereket, akkor érett fiatalként diákmunkázik, és a megkeresett pénzt nem a kocsmába veri el délután (mint én tettem annó), hanem a számítógép előtt ül és játszik, amivel nem égeti el a pénzét. Az öcsém hasonló volt mint a gyereked, ő is diákmunkázott és ő is nagyon sokat játszott lövöldözős játékokkal, én meg a kocsmába jártam. Én sem lettem egy sikertelen ember, így 30 éves korom előtt van család meg ház is, de a testvérem sokkal jobban keres és érettebb is mint én.

Ha most korlátozni fogod a játszást, akkor dacból lehet majd eljárni kocsmázni, ami nyilván rosszabb (bár az sem katasztrófa). Egy 16 éves lécci ne korlátozz már, főleg ha olyan életrevaló hogy diákmunkázik.

júl. 17. 11:14
 19/22 anonim ***** válasza:
27%
Irasd be csapatsportolni
júl. 18. 03:57
 20/22 anonim ***** válasza:
82%
#19 ne viccelj már. Fontos a sport és jó lenne ha sportolna, de egy 16 éves gyereket nem lehet csak úgy beiratni. Ha akar sportolni akkor fog, ha nem akar nem fog. Ilyen idős gyereknél már nem te döntesz, megvan már a saját érdeklődési köre, hobbija és ezek nem fognak megváltozni a te kedvedért.
júl. 21. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!