Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen vidokártyát érdemes...

Milyen vidokártyát érdemes venni, hosszabb távra, 1440p felbontásra?

Figyelt kérdés

Árat nem írok, olyan kártya kellene, amely a következő években is képes lesz jó minőségben futtatni akár az újabb címeket is, 1440p felbontásban.

Új és használt kártya is szóba jöhet, én általában a régebbi generációk csúcs kártyáiban szoktam gondolkodni.

júl. 5. 09:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
41%
Most jön az új széria, várd meg mi lesz a felhozatal, hátha lesz valami nagyon megérős. Vagy hátha csökken a régiek ára.
júl. 5. 09:09
 2/11 anonim ***** válasza:
14%
RTX 4060.
júl. 5. 09:27
 3/11 anonim ***** válasza:
Azaz igazsága, hogy a fene tudja. A 6900xt egy relatíve jó ajánlat 150-180 között azért megszerezhető. A 3090 az 250-300. És ennyiért már ott van az RTX4070super és a rx7900gre amik újak, hasonlóan teljesítenek és sokkal kevesebbet fogyasztanak ezért kevesebb meleg is lesz körülöttük. Én lehet a második opciót venném és a gari vége fele bele forgatnám az rtx5000/rx8000-res utódba. Az megint jó lesz 1440p-n.
júl. 5. 10:09
 4/11 anonim ***** válasza:
20%

1-es: várni valami jobbra mindig lehet. Most várjon az 5000-res szériára, ha az kijön, akkor várjon az árcsökkentésre, ha lemennek az árak, akkor várjon a 5000 Superre vagy Ti-ra, ha az kijön, akkor meg várjon a következő generációra :)

2-es: Az RTX 4060 egy csapnivaló kártya, 1440p-re ma is alig alkalmas. Akkor már inkább egy RX7700XT, egy árban van vele, sokkal jobb.

Kérdező: Mivel árat nem írtál, ezért egyértelműen az RTX 4090-et tudom ajánlani. Ha ez nem fér be a büdzsébe, akkor 1440p-t igazából zöld vonalon az RTX 4070Ti, vörös vonalon pedig az RX 7900XT tudja kimaxolni jelenleg. Ha mindenképpen hosszabb távra tervezel, akkor az RTX 4080 és az RX 7900XTX is jó megoldások, jelenleg ehhez a felbontáshoz mindkettő overkill, de hosszabb ideig fogják bírni. Ha meg tényleg nem számít a büdzsé, akkor az RTX 4090-el nem lehet mellélőni, értelemszerűen mivel az jelenleg a legerősebb videokártya, az fogja a legtovább bírni.

júl. 5. 10:13
 5/11 anonim ***** válasza:
20%
4-es válaszomhoz még azt hozzátenném, hogy természetesen zöld vonalon a 40XX Super vonalon érdemes nézegetni, ha van :)
júl. 5. 10:39
 6/11 A kérdező kommentje:

RTX 4070-et nézegettem használtan, vagy RTX 3080-at. Utóbbival az a baj rohadt sokat fogyaszt, az előbbi meg annyival nem erősebb, mint amennyivel drágább.

Az 50-es széria mikor jön? Mert idén még jó lenne beújítani valamit.

júl. 5. 11:47
 7/11 anonim ***** válasza:
63%
Az 5000-res széria év végén jön valószínűleg, de elsőrkörben szinte biztosan csak a csúcskategória (RTX 5080 és fölötte). A közép- és felsőközép-kategóriás kártyák általában fél évvel a a felsőkategóriás kártyák után szoktak jönni.
júl. 5. 11:57
 8/11 anonim ***** válasza:
19%
RTX 4060 is alkalmas 1440p-re igazából csak néhány helyen kompromisszumokat kellene kötni, de a DLSS 3 FG segíthet ezen. Ha mindenképpen 1440p kártya kell akkor RTX 4070 és felette levő kártyák. De DLSS 3.0 még ott is segíthet ha magas képfrissítésű monitorod van. De ha ezek nélkül olcsóbban kapsz RX 7700 XT vagy RTX 3080 (használt) videokártyákat is.
júl. 5. 12:05
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

8-as: ne hülyéskedjünk már, komolyan :D Az RTX 4060 már ma nem képes 1440p-ben kimaxolni a beállításokat, és a 8GB VRAM miatt ez a jövőben csak rosszabb lesz. A kérdező hosszabb távra akar venni kártyát, miért venne olyat, ami egyrészt katasztrofálisan rossz ár/érték arányban, másrészt pedig kifejezetten 1080p-re van tervezve?

1440p-ben egy RTX 4060 high-ultra beállítások környékén az újabb játékokban 30-40FPS-t tud hozni natívban, RT nélkül, ebből a DLSS FG nem tud élvezhető FPS-t kihozni. A DLSS Frame Generationnek akkor van értelme, ha stabilan megvan 60 fölött az FPS, és ki szeretnéd tornázni 100 fölé.

júl. 5. 12:13
 10/11 anonim ***** válasza:
14%

A 8gb vram mellékes dolog egy RTX 3060 12gb még annyira sem képes mint amikor a 4060 kifut a 8gb vramból. A DLSS FG viszont igen is számít. És egy szóval nem mondtam, hogy mindenhol képes High-Ultra beállítások mellett FG nélkül jó fps-t hozni. Azt mondtam lesznek helyek ahol kell a kompromisszum. És nem tudom mi bajotok van a 4060-al azon kívül, hogy kevesebb vramot kapott is jobb lett mint az elődje. Persze nyers erőben egy RX 7600 XT vagy RTX 4060 Ti is jobb itt már csak FSR 3 FG sokkal kevesebb helyen támogatott.

Ezért is írtam, hogy RTX 4070 vagy felette levő kártyák ajánlottak. De ezektől olcsóbban kijön egy RX 7700 XT-vel és nem is olyan sokkal gyengébb kártya. De itt is megint csak abban a kevés játékban lesz elérhető az FSR FG. 2023 előttről alig vannak játékok amibe benne lenne az FSR 3. Ilyen játékokban mint pl az Avatar ott tényleg nem sokat tesz hozzá az fps-hez az FG. Mert ezek már túl rendszer igényes játékok na ott egy RTX 4060 is nagyon kompromisszumos lenne.

júl. 5. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!