Szerintem túlzásba viszi a 16 éves gyerekem a számítógépes harci játékokat. Most diákmunkázik, de estétől kb hajnal 2-ig játszik, reggel meg 6-kor kell kelnie. Szerintetek érdemes valahogy korlátozni őt ebben, vagy nem?
Kérdező, a fiad függő.
Önerőből ebből már aligha tud kimászni. Én a helyedben leülnék vele beszélgetni erről. Csak akkor lehet eredményes a leszokás, ha ő is belátja, hogy ez függőség, és szakember kell fordulnia. Ebben állj melléje, támogasd.
Gondolom, a sok szünidős gépfüggő tini majd jól lepontoz, de lepontozással nem lehet a tényeket megváltoztatni. A gép (ill. a játszás öröme) uralkodik felette, nem tudja abbahagyni.
(Az 5-ös válaszoló vagyok.)
Lehet ugyanis, hogy a fiad a játék jutalmazásába menekül a sok kudarc elől.
"sajnos leromlott a tanulmányi eredménye is emiatt"
Akkor nekem gimiben biztos a sok olvasás miatt romlott le, mert addig kitűnő voltam mindenből, de 8. után már tanulmányi eredményre többet nem kaptam oklevelet. Véletlenül sem attól, hogy mások voltak az elvárások, az ingázás miatt kiesett 2 óra az életemből, később értem haza, mint anyám, meg még a tölteléktantárgyakat is úgy vették, mintha érettségiznénk belőle. Az olyan kicsiségeket, mint hogy hetente meg kellett csinálni 15 teljes matek érettségi tételt a rendes házin túl, meg hogy mennyi esszé elemzést kellett bemagolni meg sem elmítem...
7-es, nagyon megható a történeted, hogy jön ide? A kérdező nyilván jobban ismeri a körülményeket és jobban tudja, hogy mik az összefüggések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!