Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lehet, hogy nem ebbe a témakör...

Lehet, hogy nem ebbe a témakörbe tartozik, de:Hogyan vegyem rá magam?

Figyelt kérdés

A problémám:

Nemsokára kapok egy kis hörcsögöt. Anyukám( akivel bemennék megvenni) délelőttös( reggel4-délután3 között dolgozik).

Az ő munkahelye abban a városban van ahol a hörcsögöt vennénk.Egy csak a baj, hogy anyukám eltervezte, hogy én majd bebuszozok( 1 órakor) abba városba( 15 Km-re van) és megvárom az egyik üzletben míg ő fél 3-kor odajön elém.És utána megvennénk a hörcsögöt.

Az a baj, hogy én egyedül nem merek/félek bebuszozni, és egy áruházban várni rá 1 órát!

Ha pedig ezt nem teszem meg akkor csak szombaton kapom meg a hörcsögöt( akkor anyukám nem dolgozik, és busszal be tudunk menni).

Én addig nem tudok várni! Már vagy egy hónapja várok a hörcsögre!

De nagyon félek egyedül buszra szállni!

Félreértés ne essék, busszal járok haza( ugyanabból a városból ahol anya dolgozik) de akkor ott van egy csomó ismerősöm aki ugyanott lakik mint én, és ugyanott száll fel a buszra ahol én.

De most az én lakhelyemről kellene oda mennem!És egyedül!

Lehet, hogy ez így eléggé vicces/nevetséges, de komoly!Én nem szeretek egyedül menni sehova( a faluban ahol lakok igen, meg abban a másik városban is mentem már egyedül( egy megszokott útvonalon)).

Az okát nem tudom megmondani miért félek, de valahogy rossz érzés fog el ha erre gondolok!Anya szerinte meg már vagyok olyan nagy, hogy egyedül is be merjek menni.

Légyszíves segítsetek!

1. Bemenjek egyedül vagy sem?

2. ha igen akkor, hogy vegyem rá magam?

Köszönöm a tippeket/tanácsokat!

Egy 13 éves lány!

2010. okt. 31. 19:37
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Mit?

Azt, hogy hogy döntöttem?

Igen megírom(ha erre vonatkozik a kérdés).

2010. okt. 31. 20:20
 12/33 anonim válasza:

Szia.Úgy nem lehetne megoldani,hogy elmenne veled az egyik barátnőd?Lehetőleg olyan,aki abban a városban lakik,ahol te.Együtt elmennétek busszal,azalatt az egy óra alatt beülnétek valamilyen cukrászdába,vagy csak úgy járkálnátok az üzletekben.Utánna jönne az anyukád,megvennétek a hörcsögöt,és együtt hazajönnétek.Igy te sem unatkoznál,és nem kéne attól félned,hogy egyedül leszel.Én a helyedben ezt tenném.Majd ird meg,hogy hogyan döntöttél.Amúgy ha mindenképpen egyedül kell menned,akkor ne félj,ha igazán szeretnéd azt a hörcsögöt kibirsz ennyit.

15/L

2010. okt. 31. 20:23
 13/33 anonim ***** válasza:

Vigyél egy jó könyvet, vagy vegyél 1-2 újságot ami érdekelne de eddig még sosem szántad rá magadat, mittomén, ha szereted az állatokat akkor kutyásmagazint vagy amit akarsz, ez csak példa volt. De sztem egy jó regénynél nincs jobb, én gyakran belefeledkezem az olvasásba és ezért mindig elkések mindenhonnan :-D

Ha épp van kedvenc zenéd akkor azt is hallgathatsz.

ha van mobilod akkor legyen nálad feltöltve merte z megnyugtató tud lenni hogy bármikor bárkit elérhetsz.

Szerintem jól gondolod, meg kell tanulni szembenézni a félelmeinkkel és legyőzni őket. Utána tökjó, felszabadító érzés tudni, hogy képes voltál megcsinálni.

Csak nyugi. Kapd össze magadat és igenis ülj fel arra a buszra, onnantól már minden megy majd a maga útján :-)

és van már ötleted hogy hogy fogod hívni a hörit?

2010. okt. 31. 21:00
 14/33 anonim ***** válasza:
Igazából mitől félsz a buszon és az áruházban?
2010. okt. 31. 21:28
 15/33 A kérdező kommentje:

Kedves első!

Nagyon köszönöm a tippet.Az csak vele a baj, hogy egyik barátnőmet sem engedik el egyedül máshova.Se velem.De azért nagyon köszönöm!

2010. nov. 1. 06:54
 16/33 A kérdező kommentje:

Kedves második!Már egyre jobban hajlok afelé, hogy elmenjek.Köszönöm tippet.

Még nem tudom, hogy hogy fogják hívni.Egyik barátnőm szerint legyen Bogyó.Nekem inkább a Szamóca, vagy a Málna tetszik. (A macskámat Áfonyának hívják :D)

A könyvesboltokban én is el tudok lenni akár órákon keresztül.:)Köszi, majd még gondolkodom a dolgon.:)

2010. nov. 1. 06:59
 17/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

a buszozástól már nem tartok annyira, az áruházban pedig az egyedüllét okoz problémát.Nem szeretek egyedül lenni, olyan helyen ahol még nem ismerem ki magam.Remélem, nem tartod gyerekesnek a problémám.(Ami kezd megoldódni.)

2010. nov. 1. 07:01
 18/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm még egyszer mindenkinek a választ!

Bátorítóak voltak, én is hajlok a buszozás felé.

Már kezdem látni, hogy nem kell félnem.A barátnőim szülei, ezt a dolgot még szigorúbban veszik.Ők biztos nem engednék egyedül buszoznia a gyereküket( na jó talán a buszt igen), de gyedül egy áruházba biztos nem engednék el őket.

Köszi a bátorítást, kedden megírom, hogy mi lett!( Ha addig nem változik a terv( nem az én részemről)).

Sziasztok! :)Nagyon kedvesek vagytok:)

2010. nov. 1. 07:04
 19/33 anonim ***** válasza:

szia, én 12 évesen a testvéremmel 3 és fél óreát utaztam Sopron mellől Székesfehérvárra, de én elmentem volna egyedül is!:)

Egyébként mindenkinek vannak félelemei, én pl. a vezetékes telefontól félek! Már amikor anyu mondja, hogy hívjam fel a mamámat akkor már ermeg a kezem! :(Nem tudom miért félek tőle! Amúgy a mobiltelefontól nem, csak a vezetéstől! ki tudja miért.

2010. nov. 1. 09:27
 20/33 A kérdező kommentje:

:) Én is Székesfehérvár közelében élek.

A vezetékes telefontól miért félsz?

De azért köszi a választ! :)

2010. nov. 1. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!