Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nemtudom ebbe a témakörbe...

Nemtudom ebbe a témakörbe tartozik e de ide írom. Költözzünk vagy se? Bővebben lenn.

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy most akarunk költözni a párommal.Fiatal házasok vagyunk.Azt a házat amit már kinéztünk most mégsem annyiért adják mint amennyiért először mondták.Ezzel az a baj hogy mi a régi árral kalkuláltunk és a többi pénzből akaruk felújítani.(kazánt bele meg fűrdőszobát)Ebből a pénzből pedig "csak" a házat tudjuk megvenni és többre egy fillérünk sem maradna.Most viszont jött egy olyan ajánat a szüleimtől,hogy megcsinálhatnánk náluk a tetőteret ami külön lakás ként funkcionálna.Eléggé nagy 2szoba,fürdő,konyha nappali elférne odafenn.És ebből a pénzből amink van meg is bírnánk csinálni.

Ti mit tennétek?vennétek saját házat amiben semmi sincs és majd egyyszer kész lesz,vagy megcsinálnátok a szüleitek házánál és minden lenne benne?

Válaszokat köszönöm

2010. febr. 16. 13:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Mi a szüleimhez költöztünk és felújítjuk a tetőteret. Bevallom, inkább ez, mint hogy a hitelt kelljen nyögnünk a házra vagy a berendezésen spórolni, esetleg olyat megvenni, ami nem tetszik, de éppen az az olcsó.

Szerintem jobban megéri, ráadásul külön kis lakásotok lesz.

2010. febr. 16. 13:31
 2/15 anonim ***** válasza:
Azt te tudod, hogy a szüleiddel hosszú távon együtt tudtok e élni. Én nagyon jóban vagyok velük, anyum a legtoleránsabb szülő és anyós. Nagyon örülök h nem kellett hitelt felvennünk. Ha te is így vagy, akkor inkább otthon.
2010. febr. 16. 13:33
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
SOHA nem vennék még egyszer szülővel közös házat, akármilyen külön bejárata is van! Örökös nyaggatás, macera, ellenőrzés.. Inkább vennék fel egy kis hitelt (ahogy leírod, nem sok hiányzik), de ebbe a csapdába nem sétálnék bele. Eladhatatlan lesz az a lakás, ha esetleg (jó eséllyel) mégsem válna be.
2010. febr. 16. 13:34
 4/15 anonim ***** válasza:
Választhatod azt is,hogy megveszitek a házat,és amíg apránként felújítjátok,addig a szülőknél laktok még.Így a ház már biztosan a tiétek lenne,és ami még hátravan,azt idővel be tudnátok fejezni,gondolom,nem dobnának ki titeket addig.Én ezt választanám,de természetesen mindenki másképpen látja a dolgot.
2010. febr. 16. 13:36
 5/15 anonim ***** válasza:

Attól függ milyenek a szülők,ha tudtok velük hosszú távon együtt élni akkor hajrá a tetőtérre de ha nem vagy ebben biztos akkor nem szabad!!!

Külön ház mégiscsak külön ház...

2010. febr. 16. 13:37
 6/15 anonim ***** válasza:
Félreértés ne essen, az anyósom nem boszorkány, csak imádja a pici fiát és ez keseríti meg az életünket. 4 éven át úgy tűnt nekem is, h semmi gond nem lesz az együtt éléssel, és tessék! Nem látszik ám minden előre..
2010. febr. 16. 13:39
 7/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Van egy mondás, szó szerint nem tudom idézni, csak a lényegét. Olyan messze költözz szüleidtől, párod szüleitől, hogy papucsban, köntösben ne tudjanak átmenni.

Sajnos nálunk a családban volt olyan történet, hogy egészen addig a világ legjobb menye és anyósa voltak, míg össze nem költöztek. Elég ronda történet, a végén már hipós vizet öntöttek egymás virágaira, direkt akkor seperték az udvart, amikor a másiknak ki volt teregetve a ruhák stb.

Van testvéred? Ha igen, ő mit szól hozzá? Ha belementek a tetőteres megoldásba, azt a pénzt (ha ki akartok majd belőle szállni) soha nem fogjátok érte megkapni.

Férjednek lenne tulajdoni része? Ez szerintem fontos - de lehet, hogy nektek nem annyira.

2010. febr. 16. 13:41
 8/15 A kérdező kommentje:
Mi itt lakunk mióta együtt vagyunk és én meg ugye itt nőttem fel...semmi gondj nincs apr viták amik mindenhol vannak de semmi komoly.
2010. febr. 16. 13:42
 9/15 A kérdező kommentje:
Már 2éve itt lakik a párom tudják milyen vele együtt élni és nincs nagyobb vita köztük sosem.testéreim vannak ők nem bánnák.Az a rész amit mi megcsinálnánk az a mi nevünkre lenne iratva....azt jogilag meg lehet oldani.A fiunkra iratnánk.
2010. febr. 16. 13:46
 10/15 anonim ***** válasza:
Ha titeket nem zavar a beleszólásuk és nem igényeltek önálló életet, akkor rajta. De úgy látom, te már eldöntötted. Amúgy sose azt a felet szokta zavarni, akinek a szüleiről szó van, inkább a párját.
2010. febr. 16. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!