Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elengednétek egy 16 éves...

Elengednétek egy 16 éves lányt Balatonra?

Figyelt kérdés

Az egyik opció az, hogy reggel menne és éjszaka jönne haza, a párjával utazna aki már 18. A másik opció, hogy egy éjszakát ott töltenének és másnap délután jönnének haza.

Valamelyiket megengednétek? Milyen feltételekkel?

jún. 17. 22:20
1 2 3 4 5
 31/42 Derjaderja ***** válasza:
22%
29. Ugyan már. Azért mert 16 évesen nem kószalhat az ország másik felén egy fiúval, senki nem lesz életképtelen, ellenben nem erőszakolják meg, karambolozik egy kezdő sofőr mellett vagy fullad részegen/bedrogozva a Balatonba.
jún. 18. 15:48
 32/42 anonim ***** válasza:
89%
#31 ugye nincs gyereked? Vagy ennyire bízol a sajátodban is, hogy bedrogozva a tóba fullad?
jún. 18. 15:53
 33/42 Derjaderja ***** válasza:
15%
32. Annyira nem nagy cucc belefulladni a Balatonba, ha utánaolvasol, veszélyes és megtévesztő víz.
jún. 18. 16:15
 34/42 anonim ***** válasza:
18%
29es, akkor gondolom a komoly 16 éves a diákmunkával megkeresett pénzén megy nyaralni, hiszen már elég nagy ahhoz hogy ne anyuék pénzét költse igaz?
jún. 18. 16:56
 35/42 anonim ***** válasza:
31%
Érdekes, de ha baj lenne és a szülő nem szaladna a 16 éves felnőtt gyerekének segíteni akkor meg ő lenne a szemét. Szerintem aki utazgatni tud az a problémákat is oldja meg szépen egyedül, olyankor se kelljen anyuci ha baj van
jún. 18. 16:57
 36/42 anonim ***** válasza:
84%

Èn támogatom a gyerekem, tudja, hogy rám számíthat és nem pedig leveszem róla a kezemet. Ettől még megy nyári munkára, de a kettő nem függ össze.

Derjaderja: kapcsold ki a horrorhíradót! Abból tényleg csak ez folyik. A realitás azért más.

jún. 18. 17:17
 37/42 A kérdező kommentje:
Abban biztos vagyok, hogy nem drogozna, semmi ilyesmi! Fürödni sem fürödne valószínűleg! Igen, számomra is ez a korai, hogy 16 évesen elmegy a barátjával nyaralni, de igazából anno én is csináltam hasonlót, csak a szüleim tudta nélkül. Inkább tudjak róla és engedjem, mint a fordított verzió, hogy behazudik valamit és úgy megy el. Mindent megoldanak, ha nagyon akarják. Aludtam rá egyet, elfogom engedni.
jún. 18. 19:24
 38/42 anonim ***** válasza:
83%

Engem 16 évesen 4 barátnőmmel elengedtek a Balatonra néhány napra. Életre szóló élmény volt. Illetve pár napra Gyulára is elmehettem az akkori barátommal. Az is szuper volt. Nem lesz semmi gond. :)

27N

jún. 18. 21:09
 39/42 anonim ***** válasza:
51%

Amúgy durva látni, hogy mennyire különbözőek lehetnek szülők. Az én gyerekem még pici, de őt sem óvom mindentől.

Bár szegény családban nőttem fel, de a szüleimnek evidens volt, hogy utazni érdemes, ha valahogy megoldható, szóval 16 éves koromtól kezdve elég sokat mentem, ahova csak tudtam, 18 éves korig a szállás volt néha szűk keresztmetszet, de azt is meg lehetett oldani. Ez az időszak alapozta meg az utazási iránti végtelen szeretetemet, adott rengeteg olyan készséget, amelyek jól jöttek egyrészt hétköznapi problémamegoldásban is, de akkor is amikor már sokkal neccesebb helyekre jártam. Tényleg nem értem, hogy mitől kell félni. Polgárháborús országban először 22 évesen jártam, 25 évesen kerültem először rendőrségi korrupció miatt fogdára Afrikában, egy évre rá meg el is raboltak egy napra Bolíviában, aztán mégis itt vagyok.

Vonattal elmennek a Balatonhoz, esznek egy lángost meg isznak két fröccsöt, este bénáznak valamit az ágyban, aztán hazavonatoznak. Mégis mitől kéne félteni? Magyarország a világ legbiztonságosabb helyei között van, ha valaki itt sem tud vigyázni magára, az életképtelen. 16 évesen ennyinek simán mennie kell.

jún. 19. 10:13
 40/42 anonim ***** válasza:
45%
39es ezt mond a nővéremnek akit az akkori pasija megerőszakolt egy ilyen kiruccanáson csak mert nemet mert mondani
jún. 19. 10:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!