Egészséges ha egy 13 éves lány alkalmanként az apjával alszik? Adhat okot aggodalomra?
Teljesen mindegy, hogy ennyi idosen mar kerekedik, menstrual. Normalis szulo nem fog, nem tud a gyerekere szexualis ertelemben nezni.
13 eves korom korul szerintem meg atmentem anyahoz aludni mert apa kulfoldon volt, hatalmas csaladi hazban laktunk megiscsak apa adta a biztonsag erzetet, es amig nem volt otthon, komfortosabb volt igy.
En 16 evesen ha beteg voltam (lazas) igenyeltem hogy anya ott legyen velem. Nem aludtunk egyutt, de virrasztott amig elaludtam, cserelte a vizes torolkozot, berakott a hutto furdobe stb. Felkelt ejjel csekkolni a lazam.
Vannak szituaciok amikor teljesen mindegy hany eves vagy igenyled a szuleidet, egy normalis csaladban ez nem gond.
Persze, meg nem egyforma neveltetesbol es nem egyforma csaladi hatterbol jovunk. Ez tiszta sor.
Nalunk a csalad mindig nagyon fontos volt, en napi szinten beszelek a szuleimmel pedig mar sajat csaladom van es cirka fel orszaggal arrebb. Sok kerdes alatt pedig az olvashato, a tobbseg heti, vagy havi 1x beszel a szuleivel.
En ugy nottem fel, hogy ok azok akikre mindenben szamithatok (nem csak szulok, hanem nagyszulok, keresztszulok, szulok testverei) barmilyen problema van.
En nagyon koran, 18 evesen mar elkoltoztem a sajat eletem epiteni ugyhogy az osszetartas es a szeretet nem befolyasolta az onallosagomat.
NEM. Nem normális dolog. Egy 13 éves lány már majdnem felnőtt, sem apjával, sem anyjával - mással sem - nem aludhat együtt. Lehet kivétel: valami óriási trauma, családi gyász, betegség ... de akkor sem normális.
A gyerek bizonyos fejlődési pontján (2-3 évesen) már nem egészséges a szülővel egy ágyban aludni, legjobb, ha 1 éves korára már megszokja a saját kiságyát, saját szobáját. Ez semmiféle szeretethiányt nem okozhat, ezer más módon bizonyítjuk a szeretetünket. Nyilván kivételes napokon (valamitől megijedt, netán betegeskedik...) megengedhető, de akkor is az a jobb, ha a szülő marad együtt a kicsivel a kicsi ágyában.
És nem tudom, miféle EMBER az, aki az állatvilágból veszi a hasonlatokat a saját gyerekére... :-( Azért vagyunk emberek, hogy ne legyünk állatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!