Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egészséges ha egy 13 éves...

Egészséges ha egy 13 éves lány alkalmanként az apjával alszik? Adhat okot aggodalomra?

Figyelt kérdés
jún. 16. 17:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
17%
11# az a néha-néha egy pillanat alatt át tud fordulni abba, hogy mindig. De ez a ti dolgotok.
jún. 16. 20:25
 12/19 anonim ***** válasza:
42%
Nekem különös, de ha egyedül is tud aludni csak néha jó az apjával nem hiszem hogy gond.
jún. 16. 20:53
 13/19 anonim ***** válasza:
27%
6! Jelentettelek.
jún. 16. 21:12
 14/19 anonim ***** válasza:
60%

Teljesen mindegy, hogy ennyi idosen mar kerekedik, menstrual. Normalis szulo nem fog, nem tud a gyerekere szexualis ertelemben nezni.

13 eves korom korul szerintem meg atmentem anyahoz aludni mert apa kulfoldon volt, hatalmas csaladi hazban laktunk megiscsak apa adta a biztonsag erzetet, es amig nem volt otthon, komfortosabb volt igy.

En 16 evesen ha beteg voltam (lazas) igenyeltem hogy anya ott legyen velem. Nem aludtunk egyutt, de virrasztott amig elaludtam, cserelte a vizes torolkozot, berakott a hutto furdobe stb. Felkelt ejjel csekkolni a lazam.

Vannak szituaciok amikor teljesen mindegy hany eves vagy igenyled a szuleidet, egy normalis csaladban ez nem gond.

jún. 16. 22:02
 15/19 anonim ***** válasza:
23%
14# hát nem tudom, én meg sosem akartam gyerekként sem a szüleimmel aludni, nemhogy már kamaszként. De nem vagyunk egyformák nyilván
jún. 17. 04:40
 16/19 anonim ***** válasza:
28%
tegnap 21:12 Köszönjük! Végre van aki rendet tesz a sorainkban!
jún. 17. 06:49
 17/19 anonim ***** válasza:
69%

Persze, meg nem egyforma neveltetesbol es nem egyforma csaladi hatterbol jovunk. Ez tiszta sor.

Nalunk a csalad mindig nagyon fontos volt, en napi szinten beszelek a szuleimmel pedig mar sajat csaladom van es cirka fel orszaggal arrebb. Sok kerdes alatt pedig az olvashato, a tobbseg heti, vagy havi 1x beszel a szuleivel.

En ugy nottem fel, hogy ok azok akikre mindenben szamithatok (nem csak szulok, hanem nagyszulok, keresztszulok, szulok testverei) barmilyen problema van.

En nagyon koran, 18 evesen mar elkoltoztem a sajat eletem epiteni ugyhogy az osszetartas es a szeretet nem befolyasolta az onallosagomat.

jún. 17. 10:34
 18/19 anonim ***** válasza:
65%
17# azért ez a válaszod elég általánosító lett. Én is imádom a családom, főleg apukámat, rengeteget beszélünk a mai napig, és mindig számíthatunk egymásra, de az egyuttalvast én akkor sem igenyeltem gyerekként sem. De ez felnőtt koromra sem változott, nekem aludni csak úgy kényelmes és pihentető, ha szépen elterulok az ágyon, és nem utkozok semmilyen "akadályba" :D én biztonságban éreztem magam gyerekként így is, nem feltétlen ez mutatja, milyen a szülőkkel a kapcsolat... 15os voltam
jún. 17. 10:42
 19/19 SZTANN ***** válasza:
29%

NEM. Nem normális dolog. Egy 13 éves lány már majdnem felnőtt, sem apjával, sem anyjával - mással sem - nem aludhat együtt. Lehet kivétel: valami óriási trauma, családi gyász, betegség ... de akkor sem normális.

A gyerek bizonyos fejlődési pontján (2-3 évesen) már nem egészséges a szülővel egy ágyban aludni, legjobb, ha 1 éves korára már megszokja a saját kiságyát, saját szobáját. Ez semmiféle szeretethiányt nem okozhat, ezer más módon bizonyítjuk a szeretetünket. Nyilván kivételes napokon (valamitől megijedt, netán betegeskedik...) megengedhető, de akkor is az a jobb, ha a szülő marad együtt a kicsivel a kicsi ágyában.

És nem tudom, miféle EMBER az, aki az állatvilágból veszi a hasonlatokat a saját gyerekére... :-( Azért vagyunk emberek, hogy ne legyünk állatok.

szept. 2. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!