Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mosható betét és mosható...

Mosható betét és mosható menstruációs bugyi mennyire jó ötlet egy kamasznak? Használhat szerintetek, vagy felejtős?

Figyelt kérdés

Akár iskolában, akár otthon.

Ti engednétek, hogy ilyet használjon akár már 14-15 évesen? Illetve melyik a jobb szerintetek, a patentos mosható intim betét, vagy a menstruációs bugyi?

2024. máj. 20. 15:02
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon jó ötlet, ha a gyerek nyitott és szeretné kipróbálni. Erőltetni nem szabad, max tanácsot adni. Ha nekem lenne annyi idős kislányom, én örülnék neki, hogy in formálódik, hogy nyitott, és megbízik bennem annyira, hogy egy ilyen érzékeny témáról tudjon beszélni velem. 🥰

Szerintem egyik sem sokkal jobb, mint a másik. Mármint... Kinek ez, kinek az felel meg. A lényege mindkettőnek ugyanaz, annyi, hogy a bugyit picivel macerásabb cserélni ha suliban van, a betét meg látszódik, hogy benne van a bugyiban, ha éppen öltöznek át tesire.

17 akkor merem remélni, hogy osha a büdös életben nem lesz lányod, mert azzal, hogy ilyen begyepesedett, régimódi és elkepesztoen tudatlan vagy, csak rosszat tudsz tenni neki, mert vagy szenvedésre ítéled, vagy arra, hogy titkolózzon és hazudj neked.... Bármelyik is lenne végül, az fix, hogy egy ilyen undorító hozzáállással a bizalmi kapcsolat tönkremenne.

2024. máj. 21. 19:06
 22/28 anonim ***** válasza:
42%

Nálunk sajons ,,elit" gimiben is volt tàskàba nyùlkàlàs. Egyszer az egyik pszichopata kivette a fèmtokot amiben a betètem, pòtbugyim voltak. Nem küldenèm mosható betèttel iskolàba, ha lenne lànyom.

Én kelyhet használok, ha azt szeretne, vennèk neki. De egy iskolai környezetben szerintem necces a mosibetèt.

2024. máj. 21. 20:25
 23/28 anonim ***** válasza:
52%

#20 Nem, soha nem volt ez ellen fellépve, mert aki ilyet csinál, az nem a tanár szeme előtt teszi. Aztán nem tudod bebizonyítani. Ráadásul sokszor a tanár vagy a kedvenckék csinálták ezt, a tipikus sggnyaló szmk-s/szimplán gazdag és/vagy befolyásos anyuka elkényeztetett kölyke, vagy a 600 tagú család kis 16 éves nyolcadikosa. Egyik ellen se fog nagyon pattogni a tanár, mert hát az egyik ilyen bullyingoló réteg családja befolyásos a faluban, év végén drága ajándékot vesz, érdek jóba lenni vele, a másiknak a családja meg elkap az utcán, szóval a fizikai épsége miatt jól felfogott érdeke a tanárnak semmit nem csinálni.

Ha meg a szülőd intézkedett, akkor amiatt csúfoltak ki/vagy vertek meg, de ez inkább fiúknál volt/, sőt, van akit még a tanár is megalázott, hogy mi az, hogy anyuci bejött, ennyi idősen már meg kéne tudni oldani anyuci nélkül. És akkor ilyen évek óta tartó problémáról, bullyingról beszélünk, ami évek alatt nem oldódott meg. A gyerek egyedül kevés hozzá, ha a szülő megy be, akkor rosszabb lesz, a tanárok nem tesznek semmit.

És akkor falun nincs más suli, lehet nem tudod megoldani, hogy máshová írasd, sulin belül meg a másik osztály se jobb. Nálunk pl a mi osztályunk volt a legkevésbé problémás az egész felsőtagozatban.

Ja, ha meg már ott tartunk, hogy a tanárok nem tesznek semmit. Ha tesznek is, milyen eszközük van? Beírás, meg eggyel rosszabb magatartás jegy. Szerinted ez mennyire hatja meg a neveletlen kölköket? Semennyire.

Tegyük fel, megtörtént a baj, kikapták a használt mosibetétet a lány táskájából, jól meglóbálták a szünetbe a terembe, amíg nem volt bent a tanár, jól kiröhögték, tök nagy trauma lesz. Ez nem múlik el attól, ha az elkövetők kapnak egy szros beírást, lerontják a súlytalan magatartásjegyet. Utólag már a suliváltás is hiába, máshol is lehetnek retardáltak, meg az a trauma mindig ott lesz.

Azért én továbbra is tartom, hogy kamasznál vizsgáljuk már meg a gyerekünkkel közösen, hogy mennyire értelmes a közege, még azelőtt, hogy olyan dolgot kezd el, ami társadalmilag is szokatlan, tehát a korosztályában valószínű, hogy ciki lesz, és bizony, ha van 1-2 gyökér, akkor ő fog sérülni, ha nem beszéljük ezt át.

Nem attól neveled jól a gyereked, hogy egy dologról elmondod, hogy milyen szipi-szuper, és egy büdös szót nem szólsz arról, hogy am lehet nem ártana előtte végiggondolni, hogy ez jó lesz-e abban a környezetben, ahol van, és így hagyni dönteni. Szerintem az a jó, ha elmondod, hogy miért jó, meg azt is, hogy mikre kell figyelnie, ha x opció mellett dönt végül.

2024. máj. 21. 20:51
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
Én nem tudom miaz a menstruációs bugyi, de ha 8 órát áll benne a vér, biztos hogy büdös.
2024. máj. 22. 13:46
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
24 úgy néz ki, mint egy fkma fehérnemű, csak elkepesztoen nagy nedvszívó képessége van, mert arra lett kitalálva, hogy felfogja a menstruációs váladékot. Én itthon kipróbáltam egy nem cunamis napon és messze nem volt olyan erős szaga, mint a 2 órája cserélt betétnek.
2024. máj. 22. 14:27
 26/28 anonim ***** válasza:
73%
#25 én retro korosztály vagyok, szerencsére már nem menstruálok, de inkább a kelyhet próbálnám ki.
2024. máj. 23. 20:57
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Köszi a választ amúgy 🙂
2024. máj. 23. 20:58
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
26 ezek nem annyira modern dolgok igazábol. Az általad említett kelyhet 1937ben valósították meg. 🥰Érdekes a történetük amúgy, legalábbis szerintem.
2024. máj. 23. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!