Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mosható betét és mosható...

Mosható betét és mosható menstruációs bugyi mennyire jó ötlet egy kamasznak? Használhat szerintetek, vagy felejtős?

Figyelt kérdés

Akár iskolában, akár otthon.

Ti engednétek, hogy ilyet használjon akár már 14-15 évesen? Illetve melyik a jobb szerintetek, a patentos mosható intim betét, vagy a menstruációs bugyi?

2024. máj. 20. 15:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
52%

"De alapból nem is a használhatósági időt kifogásoltam, hanem azt, hogy nem hiszem, hogy ha cserélni kell"

De ha nem kell cserélni, akkor milyen cseréről beszélünk? ;) Érted?

Betét-bugyi, nem ugyanaz. Mensibugyival pont kivédhető az a probléma, amit írsz, mert rajta van, nem a táskájában.

Átöltözésnél lehet csak ciki, de ha felmenteti magát azokra a napokra, akkor ezzel sincs gond.

Egyébként erős napokon lehet trükközni, hogy reggel a bugyiba rakok egy betétet, nap felénél kiveszem és a nap másik felénél megint megvan a tiszta érzés a bugyival. Kombinálhatja eldobható betéttel is a bugyit a tini és akkor se használt, se tiszta betét nem lesz a táskájában.

2024. máj. 20. 20:12
 12/28 anonim ***** válasza:
24%

#11 A kérdés nem csak a menstruációs bugyiról szól, hanem a mosható betétről is, amit meg cserélni kell.

És akkor megint ott vagyunk, hogy mi van ha a mosható betétet tartja kényelmesebbnek, nem a menstruációs bugyit, ami szerinted szuper jó?

Érdekes, hogy mindenáron igyekszel azt a racionális opciót teljesen ignorálni, hogy kínos lehet tárolni a használt menstruációs betétet, úgy teszek, mintha csak a bugyira vonatkozna a kérdés, pedig nem erről van szó.

2024. máj. 20. 21:36
 13/28 anonim ***** válasza:
53%

12, nagyon egyszerű: akkor nem használja.

A kérdés arra vonatkozott, hogy működhet-e tiniknek. Igen, ha neki kényelmes. Ha nem, mert ciki vagy bármi, akkor nem.

Nem erőszak.

A kettő közül pedig továbbra is az a válasz, hogy a bugyi nagyobb valószínűséggel igen, mert sokkal diszkrétebb az eldobható termékeknél is.

A betét meg tény, hogy nem, mert bár az is többet bír az eldobható társainál, jellemzően azt azért cserélni kell és tárolni (öblítgetni napközben nem és pul tasakban még 40 fokban se kezd bűzleni estig).

Ha neki ez utóbbi kényelmes, akkor vagy vállalja a kényelmetlenséget vagy nem.

Továbbra is rajta áll.

2024. máj. 20. 22:15
 14/28 anonim ***** válasza:
47%

12, miért vitatkozol olyanon amit nem ismersz és saját bőrödön nem próbáltál?

Miért akarod a gyerek helyett eldönteni, hogy neki mi a ciki és mi nem?

Mitől vagy ettől különb attól a szülőnél, aki megtiltja pl: a tampont a gyerekének?

A mosható termékek is ugyanolyan opciók. A gyereknek kell eldönteni, hogy neki mi a kényelmes. Mosható vagy eldobható. Betét, bugyi, tampon, kehely..

2024. máj. 20. 22:31
 15/28 anonim ***** válasza:
72%

#14 Amúgy kvára örülnék, ha te/ti nem félmondatokat kiragadva reagálnátok a kommentjeimre, mint ahogy eddig.

Honnan tudod, hogy nem próbáltam? 4 éve nem használok semmi eldobható menstruációs terméket. Én speciel kelyhet használok napközben, éjszaka meg mosható betétet, vagy menstruációs bugyit, ha nagyon érdekel.

A #5 volt az első kommentem. Ott is azt mondtam, hogy nem én akarom eldönteni a gyerek helyett, nem tenném kötelezővé neki se az egyik se a másik opciót, döntse el ő.

Meg kifejeztem azt, hogy nekem milyen fenntartásaim vannak, miért nem tartom feltétlenül működőképesnek a mosható betétet ennyi idős korban. Attól még, hogy fenntartásaim vannak, persze, használhatja, de a saját 14 éves korom körüli tapasztalataimból kiindulva jó lenne felmérni, hogy okoz-e valami szociális kellemetlenséget, és erről beszélni vele, hogy több nézőpontot lásson a döntése előtt.

Azzal meg nem tudok mit kezdeni, hogy olyan degenerált reakciókat kapok, hogy "de a gyerek nincs nyolctól négyig suliba" miközben nem ez volt a kommentem lényege, meg "de a menstruációs bugyi" miközben az aggályok kifejtése a mosható betétről szól. Ráadásul ezek az agyhalott reakciók úgy jönnek, hogy a több bekezdéses kommentemből fél mondatra reagálva, mert még arra se veszi a fáradságot a komment írója, hogy egy teljes mondatra reagáljon, ehelyett inkább fél mondatokra reagál, mert jobb esetben a narratíváját akarja igazolni, rosszabb esetben még nem tud összetett mondatokat értelmezni a saját ostobaságából adódóan és csak ennyit fogott fel.

2024. máj. 20. 22:56
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Én megadnám neki a lehetőséget, hogy mindkettőt kipróbálja. Nekem a bugyi kényelmesebb, így azt kapna először, majd néhány mosható betétet is és eldönti, hogy ő melyiket szeretné használni, ha szeretné.

Mindezek mellett pedig igyekszem arra tanítani a lányaimat, hogy nem az a ciki, ha betétet/tampont/bugyit, vagy akármit kell cserélniük, hanem az, ha valaki ezt cikinek tartja. Én szerencsére azt látom, hogy náluk már sokkal kevésbé tabu téma ez a suliban, mint anno nálunk volt. A döntést viszont így is rájuk bíznám. Szerintem tök fontos, hogy egy lány/nő komfortosan érezze magát ezeken a napokon. Ami nekem kényelmes és simán megoldom a munkahelyemen a cserét, az nem biztos, hogy tini lányoknál is így lesz.

2024. máj. 21. 09:08
 17/28 anonim ***** válasza:
0%
én ha lányom lenne csak a betétet engedném neki. én is így voltam kislányként hogy szüleim csak azt engedték semmi mást. nem ellenkeztem velük soha jól elvoltam betétben. akinek baja van a betéttel annak mi a baja vele?
2024. máj. 21. 14:53
 18/28 anonim ***** válasza:
67%
#10 Te milyen alja zsákfaluban nőttél fel, hogy nyúlkáltak a táskádban és kivették a használt betétet ( egyáltalán miért tároltad ott? Szemetes sem volt?).
2024. máj. 21. 15:03
 19/28 anonim ***** válasza:
18%

#18 Ja, faluban nőttem fel. Bármilyen hihetetlen, nem csak a városokban laknak emberek, ahol pikk-pakk átviszed máshová a gyereket, mert a másik suliba is könnyű bejárni. Falun ez nem ilyen egyszerű.

Mellesleg neked is javaslom az alapvető szövegértési képesség elsajátítását. Nem tároltam használt betétet a táskába. Én arról beszéltem, hogy ha MOSHATÓ betétet használ valaki, és betétet cserél, akkor azt használat után tárolnia kell valahol -nyilván a táskájában, becsomagolva- amíg haza nem ér, hogy ki legyen mosva az a mosható betét.

2024. máj. 21. 15:18
 20/28 anonim ***** válasza:
79%

Most lesz egy éve, hogy falun lakok, szóval tudom, hogy "nem csak városban élnek emberek", köszi.

Ettől függetlenül nem hiszem, hogy normális BÁRHOL, ha egymás táskájába turkálnak a kölykök. Ilyenkor szólni kell az ofőnek, vagy az igazgatónak, nem csak lesni. A szüleid nem léptek erre semmit?

2024. máj. 21. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!