11- éves kamaszodó lányomnak hogyan segítsek?
A lányom 11- éves és 4- es és sajnos év végére,csak matekból összegyüjtött 3db 1-est..és ha így folytatódik pótvizsga lessz..
Na viszont kerestem magán tanárokat,de mindenki tele van..
Itthon próbálok segíteni neki,és gyakorolgatunk,amiben tudok..
Beszéltem a tanárjával és azt mondta hogy el kell vinni kivizsgálni hogy egyszer jók a jegyei van amikor meg ront.. (szerintem nincs vele baj,csak el lustul olyankor..) megkértem hogy egy kicsit tudna e vele tanulni amikor üres órái vannak,azt mondta hogy hát nehéz mert a többiek jönnek mennek és ő nem tud úgy figyelni...(nem is értettem akkor miért nem mondta azt hogy nem akarok,és kész..) nem akarásnak nyögés a vége..
A lanyomtol megvontam minden olyat ami eddig csak a kárt okozta..( tablet,kreatívoskodas,rajzolgatás) nagyon elvagyok keseredve,tudom hogy ügyes,de valahogy most nem megy neki,nem szeretnék egész nyáron matekozni vele már,minden leckénél vavy bepótolni valónál segítek neki..vagy ha valamit úgy nem ért élmagyarazom,de már én is elfáradtam... van egy 2 éves kks lanyom még,akivel ugyan úgy foglalkoznom kell,mivel 1 év és neki is ovi..nem.tudom miért de ha a gyerekeimnek valami iskolai probléma van,nagyon a szivemre veszem..
Sajna a férjem külföldöm melózik így nem tud segíteni..
Ez az oldal arra való szerintem nem???
Bocsánat ha nem erre való,légyszi mesél el hogy mire való ez az oldal...
Csak azt nem értem hogy ha nem tudsz egy választ adni a kérdésre miért kötekedsz??
9#
Ez nem teljesen állja meg a helyét. Mert épphogy segítő mondatokat írtak. Meg fog utálni a gyerek, ha megvonod tőle azt amit szeret. Arról nem beszélve hogy mekkora sebeket hagysz benne is. Mert ezzel hogy ráerőlteted az akaratodat, még az ok nem derül ki, hogy mi miatt hullámzóak a jegyei. Ennek mindig lelki oka van. Te nem tudhatod hogy mi zajlik le egy kisgyerekben, mert legtöbbször elfojtják. De leírom mégegyszer. Ha tiltod attól amit szeret, akkor téged mint fix szülőt is elveszít. Nem elég neki, hogy az apja külföldön van, nem vesz aktívan részt a nevelésében.
Nyilvanvaloan ha bekuldod a szobajaba tanulni, 99%, hogy nem fog tanulni egyedul…:D Ezt fura, hogy magyarazni kell.
Le kell vele ulni.
Nem felháborodni kell a válaszokon, hanem elgondolkodni. Itt veled van a gond, meg a neveléseddel, nem a gyerekkel.
Ülj le vele, ne büntesd, hanem jutalmazz. Ne vedd el tőle, amit szeret, hanem szabj időbeli határokat. Vizuális megsegítés kellene a játékhoz. Én bár egész életemben 5ös voltam belőle, de látom, hogy 1-1 vizuális magyarázat mennyivel könnyebb, mint ahogy még nekünk tanították. YouTubeon rengeteg ilyen anyag van, tessék szétnézni, megmutatni a gyereknek. Fontos, hogy ebben az időszakban ne a 2 évesed kössön le téged, hanem igenis oszd be az időd, hogy jusson elég a nagyobbra is.
Mellesleg csak remélem, hogy a gyerekeddel nem vagy ilyen türelmetlen, mint amit itt mutatsz magadból, mert annak sincs soha jó vége...
Csinalja meg a leckét és után rajzolhat, akkor lesz ami motiválja. Ha bukásra áll matekból az nem hullámzó teljesítmény.
Mindeképp ki kéne vizsgáltatni, mert azért alsóban bukásra állni csak akkor tud, ha gond van vele. Normál esetben alsóban nem kéne otthon tanulni.
Ilyen helyesírással hogy tudna a matekban segíteni a lányának? Gondolom,a matekot is ilyen szinten tudja.
Bocs kérdező, de inkább fogadj mellé magántanárt. Olyan tanítson, aki tudja is! Különben semmi értelme nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!