Kamaszodó fiaid (12 körüli fiúk) mennyit és milyen házimunkát végeznek? Mióta?
Kötelezve van, vagy magától segít? Jutmazod vagy bünzeted-e ezzel?
Mennyire tartja rendben a cuccát, szobáját? Milyen tanuló?
Egész kicsi kora óta megvolt az, hogy este soha nem feküdtünk le úgy, hogy rumli van. Ő is segített pakolni.
A szobáját rendben tartja kb. 10 éves kora óta, ebbe beletartozik (egy éve) most már az is, hogy felporszívóz, port töröl a rendrakás mellett. Felmosni én szoktam, abban khm.. elég hanyag.
Egyre ritkábban kell noszogatni, a ruhákat szereti halmozni és a poharak valahogy szaporodnak nála, de nincs “bomba robbant” állapot.
Egyebet nem kell úgy csinálnia, de az elvárás, hogy tisztelje a másik munkáját.
Nem morzsálunk, ha mégis összeszedjük, ha kiönt valamit feltörli stb. Porszívózásban többször segít magától, azt szereti amúgy. Tavaly kétszer lenyírta a füvet az apjával együtt, és a medence takarításban is részt vett.
13 éves.
Ahogy írják a házimunka a család dolga
Nem tudom egyes embereknél miért szokás az, hogy a szülők ha épp nem a munkahelyen vannak belegebednek a házimunkába a végére se érnek a gyerekek meg henyélnek telóznak tv-znek egész nap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!