Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszodó fiaid (12 körüli...

Kamaszodó fiaid (12 körüli fiúk) mennyit és milyen házimunkát végeznek? Mióta?

Figyelt kérdés

Kötelezve van, vagy magától segít? Jutmazod vagy bünzeted-e ezzel?

Mennyire tartja rendben a cuccát, szobáját? Milyen tanuló?

2023. márc. 18. 15:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%
Negyedikben a fiam már porszívózott és rendben tartotta a szobákat. Igaz sokszor volt hogy hisztizett emiatt de valahogy mindig sikerült meggyőzni. Ez most nyolcadikban is meg van.
2023. márc. 18. 15:50
 2/16 anonim ***** válasza:
86%
Kb 10 éves kora óta porszívózza a szobáját, mindig kérni kell rá meg a rendrakásra is, de muszáj, mert különben elkeverednek a dlgok aztán kapja a hiányzó felszerelés beírást. Kitűnő tanuló.
2023. márc. 18. 16:17
 3/16 anonim ***** válasza:
46%
Semmit. Nem is várom el. Anbyi, hogyha beviszi a kaját, akkor hozza ki amiből evett. Szennyesét tegye a szennyes tartóba. Ha van kedve beszáll takarítani, felsöpör. De nem kell. Van elég dolga enélkül is és még gyerek kell neki szabadidő is. A háztartás a felnőttek dolga. Nekem sem kellett gyerekként házimunkát végezni.
2023. márc. 18. 17:04
 4/16 anonim ***** válasza:
76%
A háztartás nem a felnőttek dolga hanem a családé,most tanulja meg nem felnőttként milyen feladatok vannak.
2023. márc. 18. 18:25
 5/16 anonim ***** válasza:
97%

Egész kicsi kora óta megvolt az, hogy este soha nem feküdtünk le úgy, hogy rumli van. Ő is segített pakolni.

A szobáját rendben tartja kb. 10 éves kora óta, ebbe beletartozik (egy éve) most már az is, hogy felporszívóz, port töröl a rendrakás mellett. Felmosni én szoktam, abban khm.. elég hanyag.

Egyre ritkábban kell noszogatni, a ruhákat szereti halmozni és a poharak valahogy szaporodnak nála, de nincs “bomba robbant” állapot.

Egyebet nem kell úgy csinálnia, de az elvárás, hogy tisztelje a másik munkáját.

Nem morzsálunk, ha mégis összeszedjük, ha kiönt valamit feltörli stb. Porszívózásban többször segít magától, azt szereti amúgy. Tavaly kétszer lenyírta a füvet az apjával együtt, és a medence takarításban is részt vett.

13 éves.

2023. márc. 18. 19:28
 6/16 anonim ***** válasza:
91%
persze, ágyazás, takarítás, ablakpucolás. napi vásárlás, imád mosni, bármilyen ételt megcsinál amihez elég egy serpenyő. de kifőzi a tésztát is akár, simán csinál magának ebédet. vasalni nem tud és nem is szeret. most múlt 12. mikortól? szép lassan kialakult.
2023. márc. 18. 20:18
 7/16 anonim ***** válasza:
84%

Ahogy írják a házimunka a család dolga

Nem tudom egyes embereknél miért szokás az, hogy a szülők ha épp nem a munkahelyen vannak belegebednek a házimunkába a végére se érnek a gyerekek meg henyélnek telóznak tv-znek egész nap

2023. márc. 19. 05:57
 8/16 anonim ***** válasza:
94%
Takarítja a szobáját, porszívózza, szennyes a szennyestartóba,elrakja a saját tiszta ruháit a szárítóról, kiviszi a szemetet, elmosogatja a tányérját, bekapcsolja a mosogatógépet, ha főz vagy süt( ezeket imádja,magától csinálja) eltakarít maga után. Nem mondom,hogy minden magától megy,mert sokszor szólnom kell,hogy ne legyen szanaszét minden ruhaja stb, meg szoktam kérni igen,hogy segítsen, nem szeretném,hogy olyan ember legyen aki elvárja,hogy a felesége, barátnője csináljon helyette mindent. Ettől még sok szabadideje van,de most kell megtanulni a feladatokat gyerekkorban.
2023. márc. 19. 08:46
 9/16 anonim ***** válasza:
95%
Örülök ha a zsepiket eltakaritja maga után. De sokszor azt se. Lusta és bozotvágoval kell bemenni a szobájába. 13 éves, milyen legyen? Lázad minden ellen
2023. márc. 19. 15:26
 10/16 anonim ***** válasza:
37%
Nem tudom melyik 12 éves tvzik egész nap az enyém iskolába jár. Délután tanul vagy gyakorol vagy külöórán van. Heti 3szor 8 előtt nem ér haza és ha van még tanulni való akkor áll neki. Gyerek. Nehogy már a házimunkát is ő csinálja meg. Igen is kell pihennie, játszania és a barátaival lennie. Pont elég lesz felnőtt ként házimunkát végeznie a saját lakásában.
2023. márc. 19. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!