Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszodó fiaid (12 körüli...

Kamaszodó fiaid (12 körüli fiúk) mennyit és milyen házimunkát végeznek? Mióta?

Figyelt kérdés

Kötelezve van, vagy magától segít? Jutmazod vagy bünzeted-e ezzel?

Mennyire tartja rendben a cuccát, szobáját? Milyen tanuló?

2023. márc. 18. 15:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
8 éves a lányom, 10 éves a fiam. Mindketten egyedül tartják rendben a szobájukat, időnként besegítek átválogatni dolgokat, nagyon nagy takarítást csinálni de a hétköznapokban ők csinálják ezeket. Egyéb házimunkákban időnként besegítenek de fix feladataik nincsenek, bocs, de, a fiam 2 éve nyírja a füvet az apjával, ebből ritkán van kihagyva, max akkor ha beteg vagy nagyon fáradt edzés v meccs után. Kérésre segítenek néha hajtogatni, zoknit párosítani, mosogatót kipakolni, lesöpörni a teraszt, gazolni stb... Én megmondtam nekik, 2 fontos dolguk van, tanulni (jól viselkedni, jól teljesíteni, ne legyen felszereléshiány stb...) és a szobájukat rendben tartani, egyelőre mást nem várok el. A fiamat most kezdte el érdekelni a főzés, időnként odahívom magamhoz, szivesen segít de nem erőltetem, azt csinálja ami érdekli. Egyébként meg játsszanak, kint-bent, legyenek a barátokkal stb... én nagyon mérges voltam gyerekként anyura amikor 8 évesen sírva kellett csirkét pucolni miközben a többiek az utcán játszottak... Persze, legyen otthon feladatuk de nem kell őket túlterhelni, megteszi azt az iskola. Valaki írta előttem és igaza van, már az is segítség ha odafigyel a környezetére, nem morzsál, letörli maga után az asztalt, ha sáros cipővel belép-feltörli maga után, apróságok de én ezeket is értékelem.
2023. márc. 20. 13:11
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
de a gyerek cselédjét se kell játszani, arra szocializálva, hogy természetes hogy kiszolgálják. hacsak nincs otthon amúgy is személyzet, mert akkor oké
2023. márc. 20. 22:54
 13/16 anonim válasza:
61%

Sajnálkozva nézem azt a két válaszolót akik le lettek pontozva csak azért mert máshogy gondolkoznak.

Én 15 f vagyok és tényleg csak addig kellett hazimunkat végeznem amíg megtanultam mit hogyan kell és nem azért dolgoztattak a szüleim hogy ők tobbet tudjanak pihenni.

2023. ápr. 11. 09:28
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 és később hogy lesz? lesz személyzet? anyukád nem a szolgád, és nem is szállodában laksz. ti egy család vagytok, az nem dolgoztatás hogy részt veszel benne te is. te miért dolgoztatod a szüleid? esetleg te keresed a pénzt?
2023. ápr. 11. 17:12
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

13-as

Miért ne lehetne elvárni egy kamasztól hogy valamennyit segítsen be a hátartásba ha már minden nap 8-17 óráig gürcölnek a szülei hogy fizessék a számlákat és meglegyen a családnak ami kell

Nem azt mondom, hogy gimi mellet váljon mesterszakáccsá és televízióba való ételkülönlegességgel lepje meg a szülőket de ha segítségképpen megcsinálja a porszívózást felmosást besegít az ablakpucolásba összegereblyézi az udvaron ha van a leveleket meg a ház előtt meg lemossa a kocsit abba igazán nem fog belehalni és a család fenntartó szülőknek is megkönnyebbülés hogy ennyivel előrébb vannak

És akkor ezzel a szülőknek is lenne ideje olyan ház körüli karbantartásoknak amik esedékesek és fontosak lennének pl meszelés, festés, mosógép karbantartás, boiler karbantartás csak nincs rá idő de nehogy a gyerek 1 órával kebesebbet telózhasson

Tudom miről beszélek

Szomszédunknál ez megy

Nincs idejük a fürdőszobai páraelszívót megcsinálni hogy kevesebb nyirkosság rakódjon le nincs idejük a mosógép aljáról a vízkövet leszedni nincs idejük a boilert karbantartani mert egy csomó olyan házimunkával megy el az idejük amibe a kamasz fiúgyerek is besegíthetne de egész nap csak telózik ők meg a munka mellet beledöglenek a házimunkába

2023. ápr. 11. 17:25
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Miért a gyerek mennyit gürcöl?
2023. ápr. 11. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!