Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mikortól engednétek géllakkot?

Mikortól engednétek géllakkot?

Figyelt kérdés
ápr. 5. 11:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
28%
Ha szépen van megcsinalva akkor pont ugyanúgy néz ki, mint a lakkozott köröm, nem lesz nagyobb a köröm felülete. De itt most nem rólad van szó, ha van rá pénzed, kedved megcsinaltathatod. Itt az a kérdés, hogy egy gyereknek mikortól engednenk meg és erre válaszoltam, hogy felesleges, nem 12 órát dolgozik, hogy ne tudja kilakkozni
ápr. 5. 14:58
 12/33 anonim ***** válasza:
57%

#11 Eddig nem velem beszéltél, de bekapcsolódnék a témába.

De mi a tökömért lakkozza akár NAPONTA, ha ott a géllakk, ami tartósabb?

Én pl iskoláskorom óta sokszor használtam sima lakkot, több gyártótól, több árkategóriában, utánanéztem az értékelésnek, próbáltam life hackeket, hogy hogyan legyen tartósabb a lakkozás a körmömön sima körömlakkal. A rekordom 3 nap volt, amíg sértetlenül fennmaradt. Géllakkal, amikor magamnak kezdtem csinálni, a legkevésbé tartósra sikeredett festés is másfél hetet fennmaradt, amióta fejlődtem ez meg inkább az, hogy 3 héttel később is fennvan, de a lenövés miatt leszedem. Elkészítési időben van különbség, mert egy egyszínű, mintától mentes géllakkot egy, max óra alatt elkészítek magamnak, ugyanez sima lakkal ez harminc perc, de 1-3 naponta. Most az egyszerűség kedvéért, ha a legrosszabb esettel, tehát másfél héttel számolunk, akkor az géllakkal egyszer egy óra tíz napért, ugyanez a másfél hét, ha azt feltételezzük, hogy csak három naponta kell újrafesteni a kopás miatt, akkor az háromszor harminc perc, tehát másfél óra.

Az meg hogy a gyereknek több ideje van, az tévedés. Én jelenleg általános suliba járok mentorálni(mint egyetemista). A diákjaim nyolctól négyig iskolába vannak, ahol bár az órarendjük része az önálló tanulás, nem tudnak végezni a házival, marad otthonra. Nekik is megvan a 8-10 óra "munka". Ha tisztán az időbeosztással jövünk, akkor miért ne lehetne időbeosztást nekik is ugyanolyan valid a géllakk?

Kérdésre:

Én szigorú suli esetén alkalmakra, szünetekre egyszer-egyszer megengedném a géllakkot, suliba nem, mert bár hivatalosan állami iskolában esztétika miatt nem szabályozhatják a megjelenést, megteszik, és van eszközük úgy szívatni az ezzel ellenkező gyereket, hogy még csak fel se léphessen ezellen a szülő.

Ha a suliban az előírásoknak megfelelően állnak hozzá, tehát nem rugóznak tisztán esztétikai dolgokon, akkor 13 - ha a körömrágást kell orvosolni 12 - felett megengedem, amennyiben 2-3 hétig elvan ugyanazzal a körömmel, és belefér anyagilag. Nálam ez annyiból lesz könnyebbség, hogy nekem van rutinom a géllakkozásban, felszerelésem hozzá, valószínűleg mire lesz egy ekkora gyerekem, addig csak több lesz a rutinom, meg megtartom a szokásom, tudom neki én csinálni. Mindennapos tesiórai veszély miatt se mű, se saját körme ne legyen hosszú se festetten, se festetlenül, de tőlem aztán lehet színes. Ez csak egy kis szín a körmön, nem nagy cucc.

Sose értettem, hogy az olyanokon, hogy smink, meg színes köröm mit kell vetyengeni. Hülyébb nem lesz a gyerek attól, hogy érdekli az ilyesmi, a bullying se emiatt jön elő. Én 12 voltam, amikor sminkelni kezdtem, a körmömet ugyanekkor kezdtem lakkozni, 14 éves koromtól rendszeresen volt géllakkom. Ennyire ezt egy diáktársam se csinálta a környezetemben se általánosban, se gimiben. Soha senkit nem bántottam, éltanuló voltam. Mi akkor a baj? Egyáltalán nem releváns ez a tanulás vs. "szépítkezés" szembeállítása bullshit. Ugyanúgy el tudtam jutni az alapszakos diplomáig sminkkel meg körömmel, mint a hasonló képességű diákok, akiket ez nem érdekelt, ugyanúgy felvettek mesterre.

ápr. 5. 15:41
 13/33 anonim ***** válasza:
47%
Nyárra 13 éves kortól, iskolába 9. osztálytól.
ápr. 5. 16:06
 14/33 anonim ***** válasza:
35%
12 Azért lakkozza, mert megtanulja hogyan kell és a lakk simán leszedhető. Én anno naponta festettem más színre mintákkal. És baromi unalmas lett volna ha 3 hétig ugyanazt a színt kell viselnem tinédzser koromban, ahhoz, hogy minden ruhához menjen ráadásul valami unalmas pasztell szín kell. Egy alkalomra gel lakk egy felnőttnek is baromság. Arra jó, hogy ha mindig lakkozott körmöt akar egy felnőtt nő és nem akar vele otthon vacakolni arra jó a gel lakk. Sminket most is engedem a 6 évesnek, le lehet mosni. Teljesen mások a szempontjaink azt gondolom. Ami nem baj. De én biztos nem fizetnék gel lakkot egy tininek, ez van.
ápr. 5. 17:52
 15/33 anonim ***** válasza:
63%

14-es, a ketto nem zarja ki egymast :D

Azert, mert megcsinaltatja a kormet valaki, nem azt jelenti, hogy elete vegeig igy is marad.

Nem egy nagy kunszt megtanulni kormot festeni, hogy ezt 0-24, halalig kene gyakorolni es emiatt ne legyen soha mukorme/gellakkja valakinek :D

Anyam 😭

ápr. 5. 17:58
 16/33 anonim ***** válasza:
24%
15 szerintem te nem olvastad el amit írtam, vagy ha ennyit sikerült belőle megérteni akkor inkább hagyjuk.
ápr. 5. 18:03
 17/33 anonim ***** válasza:
79%

Aki nem bir ki 3-4 hetet egy szinnel, az nem csinaltat kormot, igen. Szerintem ezt nem kell ennyire ragozni, tulgondolod,ahogy azt is, hogy most mihez illik es mihez nem. Amilyen “divatot” kovetnek a fiatalok, abba aztan pont belefer mindenfele szinu, mintaju korom is :)

De ezerszer emlitetted mar, hogy meg kell tanulni siman lakkozni, mintha az egy akkora tudomany lenne, mert nem az.

Eleg annyit mondani, hogy te nem fizeted ki, mert nem akarod, aztan csokolom, ha ez volna a lenyege a mondandodnak. A tobbi egy baromsag, mar bocs.

ápr. 5. 18:15
 18/33 anonim ***** válasza:
37%
17 Miért ne lehetne az a véleményem, hogy én gyakrabban szerettem valtoztatni színen, mintán tizenévesen, mint 3 hét? Azért mert te azt mondod, vagy mi? Én is elfogadom a te véleményedet. Sőt azt is, hogy idejött egy halom tizenéves és lepontoz, ilyen az élet. Nyilván nem fizetném ki. De az anyagi résznél előrébb van az hogy baromság is.
ápr. 5. 19:16
 19/33 anonim ***** válasza:
63%

Ha valaki naponta más színt akar, más mintákkal, az nem akar tartós géllakkot, szóval már itt bukik a gondolatmeneted. Én pl három hétig lazán viseltem tiniként ugyanazt a színű, minta nélküli körömlakkot (#12 vagyok), csak mivel nem engedték a szüleim a géllakkot, így 1-3 naponta ment el 20-30 perc az életemből.

A körömlakkozás meg nem olyan nagy tudomány, hogy gyakorolni kelljen. Átlag "felhasználó" annyit csinál, hogy lekeni az összes körmét egy színűre, aztán 1-3 nap múlva dühöng, hogy láthatóan lepattogott az a szr. Nem igényel a nem domináns kézzel sem napi gyakorlást az, hogy lehetőleg ne kend össze a bőröd, vagy ha mégis sikerült, akkor acetonos fültisztítóval leszedd. És mivel 1-3 napig marad fent, nagyon a mintákkal se fog csesződni az átlag, hogy azt gyakorolja.

És ha csak alkalmakra akarod, se hülyeség csak felnőttként. Egy körmös valószínűleg szebb mintát csinál neked géllakkal, mint te magadnak sima lakkal. Én eddig valahányszor kitaláltam, hogy majd alkalomra magamnak megcsinálom a sima lakkal a mintát/esetleg minta nélküli festést, úgy jártam, hogy az alkalomhoz képest előző este megcsináltam, fürdés után. Nem érte forró víz, sem semmi környezeti hatás, rendesen megszáradt, nem nyúltam bele semmibe, majd aludtam egyet a tök száraz, kész körmeimmel, reggel kelek fel, hát nem le van pattanva egy kva nagy darab a lakkból? Ilyen problémám géllaknál soha nem volt, se akkor, amikor körmös csinálta nekem, se akkor, amikor magamnak csináltam.

Később írod a 18-as válaszban, hogy lepontoztak a tizenévesek, mintha az kevésbé tenné érthetővé a lepontozásodat. Azért vagy lepontozva, mert logikátlan érvekkel jössz. Akkor is logikátlan az érved, ha egy tizenéves olvassa, akkor is logikátlan, ha ötvenesen olvassa valaki, én is logikátlannak tartom a húszas éveim kellős közepén.

Pl logikailag semmiképp nincs az anyagiaknál előrébb, hogy szerinted baromság. Az, hogy anyagilag nem fér bele egy objektív érv, az, hogy a te logikád szerint baromság, az irreleváns, személyes preferencia.

ápr. 5. 20:42
 20/33 anonim ***** válasza:
57%
19 Az egész oldal lényege a személyes preferencia. Vagy szerinted van egyetemes válasz arra, hogy hány éves kortól engedjük a gel lakkot? Az én véleményem, amit leírtam, itt mindenki ezt teszi, a pontozás amúgy abszolút nem érdekel, az se ki mikor mit enged, nem az én dolgom.
ápr. 5. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!