Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A férjem fia manipulálja a...

A férjem fia manipulálja a férjem?

Figyelt kérdés
Férjemnek van egy fia az első házasságából, velünk él, az anyjával nem tartja a kapcsolatot. Van egy közös kisbabánk, fél éves. A férjemet felhivták a fia iskolájából, hogy sokat lóg. És végül arra ment ki az elbeszélgetés, hogy a gyerek el kezdett majdnem sírni, hogy nincs is kedve járni, mert bántják a ruhái miatt. Hozzátenném, átlagos ruhákban jár, minden hónapban kap ruhákra pénzt nagyszülőktől is, férjemtől is, edzőterembe jár, iskolára minden napra bőven elég pénzt kap, + diákmunkát keresett, mert mégtöbb ruha kell neki. És neki még több pénz is kellene, de nincs még több elszórakozni való pénzünk. Így 2 legyet ütött egy csapásra, mert végül a férjem megsajnálta, és még magát kezdte hibáztatni, hogy nem jut több pénze a gyerekének ruhára, a gyerekével már nem is barátkoznak az osztálytársai emiatt. +Így még több pénzt kezdett adni ruhákra. A fiú pedig nem tudja hogy én tudok erről, és nekem mondta, hogy azokkal az osztálytársaival felváltva dolgoznak, + szabadnapokon velük lóg. És ha jól vettem ki a szavaiból, egyikük a barátnője. Tehát az apját eléggé félrevezette. Valószínüleg nem bántja senki, csak több pénzt akar, és a férjemet az orránál fogva vezeti. A közös gyerekünkre feleannyi pénzt költ, mert így is épp kijövünk a pénzből minden hónapban. Hogy kezeljem ezt a helyzetet? Ha elmondom a férjemnek, úgysem fogja elhinni, hogy a fia hazudik neki.
ápr. 2. 15:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Most akkor nem közös kasszán vagytok? Mert az előbb azt írtad, hogy a te gyeded - vagy nem tudom ekkora gyerekre milyen állami ellátás van per pill - is megy a közös kasszába.

Ha közös kassza, akkor a férjed hogy vett külön kis zoknit a babának?

Mindig másra kellett a pénz, mindent te oldasz meg. A közös kasszából vagy a saját pénzedből?

Ez nem a nagyfiú hibája, hanem a férjedé. Kb így jártam én is a gyerekem apjával, és igen, nálunk is voltak előjelek (nem volt egyikünknek se gyereke előtte) mikor a gyerekünk megszületett. Nekem kellett gyeden megoldani, mert apukának soha nem úgy jött össze sajnos... a nagymamámtól, stb rokonoktól a gyerekre kapott pénzekből vásároltam mikor a tgyás (volt akkor) aztán a gyedem elfogyott, mert abból fizettem a hiteltörlesztést.

Mikor kimerült a hitelkártya keretem és minden láncom, gyűrűm már zaciban volt, fogtam a 1,5 éves gyereket és elköltöztem vele anyámhoz, visszamentem dolgozni, gyerek bölcsibe és rendeztem az anyagi dolgaimat. Apukától, aki meg nemhogy nem tudott rólunk gondoskodni, de még én mentegettem meg őt folyamatosan - ennyit a mi közös kasszánkról is - megváltam. Helyrejöttem anyagilag és normális anyagi körülmények közt neveltem utána a fiamat. A későbbi gyerektartásokat is hagyjuk.

Szóval, nem a nagyfiú hibája, amit neki tulajdonítasz, hanem az apjáé.

ápr. 3. 13:24
 22/26 anonim ***** válasza:
16%
jól, van, akkor hisztizz, nyavalyogj tovább szorgalmasan, ha úgyis ilyen önálló nagylány vagy, akkor gondolom akkor is nagyon önálló nagylány leszel, ha férjed ráun a hisztire és a fia felé tanúsított gyűlöletedre.
ápr. 3. 17:14
 23/26 anonim ***** válasza:
24%
Igen egy kamasz tobb penz mint egy baba, de nem fogja velem senki megetetni hogy 17 evesen minden honapban uj ruha K E L L... ha van mit ennie, ha nem lyukas a ruhaja, telen nem telikabatban aludt mert volt futes, nem omlik a fal a lakasban es eszi a szobajat a penesz, stb stb akkor az alap megvan neki adva, ha ezen felul neki tommy hilfiger pulcsi kell, jorden cipo meg dior parfum, akkor azt nem koteles apuka fizetni!
ápr. 3. 21:00
 24/26 anonim ***** válasza:
38%

Nem köteles de szeretné

Anyuka meg a dior árát szeretné ha a babára költené

De nem költ

Anyuka költ rá

Rossz lóra tett

ápr. 3. 22:00
 25/26 A kérdező kommentje:
Nem azt írtam, hogy azért nincs még több pénz ruhára, mert a kicsire kell költeni, egy szóval sem. Azért írtam, hogy nincs több pénz, még amellé amit amúgy is megkap, mert nincs annyi bevételünk. Miért kell mindent kiforgatni? Nincs mivel foglalkozni?
ápr. 3. 22:09
 26/26 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem ott ahol honap vegen nincs penz ne a dior parfum legyen a prioritas, ha mar ennel a peldanal maradok. :)

Azt a gyerek (fiatal felnott) megveheti a diakmunkas penzebol is.

A kerdezo fo problemaja az, hogy honap vegen megy a sakkozas, nem hogy felre rakni nem tudnak gondolom fizutol-fizuig elnek, de apuka azert minden honapban a ruhapenz melle MEG vesz uj ruhakat. Ismet kerdem, miert? Nem novi ki, nem megy tonkre egy honap alatt. Egyebkent nyilvan tudom, megy a presszio a tarsaitol hogy akkor meno ha vasarolnak, ha minden honapban a legujabb trend szerint oltozik, de apuka miert aszisztal ahhoz hogy birkat neveljen a gyerekbol....

ápr. 3. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!